Oksijen Sensoru

mehmet abi bide merak etigim bisey var, senin bu gaza gec tepki verme gibi bi sorunun vardiya duzeldi mi yoksa oyle devam mi ediyorsun

eğer öyle bir sorun varsa kelebe boğazını temizletin o da olmadı gaz potansiyometresi varsa araç ki bilmiyorum potansiyometredende yapabilir gaz yememeyi...saygılar..

evet olabilir bende onu merak ediyorum cunku ben gaz kelebegini temizletim, enjektorleri, potansiyometreyi, bide lambda sondayi ama hiqbir duzelme olmamisdi, sonra iste hava debisiyle sorunu haletik

Evet erhan kardeş öyle bi sorunum vardı .Araba ısınınca kalkışlarda gaz yemiyodu 3-5 saniye sonra gaz yerdi .Özel serviste teste sokmuştum enjektör arızası var demişlerdi . Enjektörleri temizlettim ilk önceleri sorunuma çare olmamıştı ama nedendir bilmem şimdi pek fazla olmuyor.Bende şimdilik debimetreyi değiştirmekten vaz geçtim.

evet mehmet abi ben yaklasik 1 sene kulandim oyle arabayi sonra tamamen arizalaninca sorun cok buyudu rampalarda bile cikamaz oldu, ve sorunu bulana kdar canim cikti, eger seninde ilerde ayniseyler basina gelirse ilk once hava debisinden basla

bu debimetre opelde motorn neresine bağlı emme manifoldunamı bağlı...manifoldtaki havanın debisini ölçüp beyne gönderiyor ve ona göre mi yakıt gönderdiğinden tekleme vs ... sorunlar çıkıyor...debimetrede önce o zman hava filtresini temiizleyin diyecem belki yeterli hava alınmıyordur emme manifolduna... şu an aklıma gelen bu... umarım sorun büyük deildir. saygılar...

Evet ilerde sorun artarak devam ederse ilk önce onu halledeceğim. Şimdi kafama bir soru daha takıldı. ÖZKAN kardeş Bizim araç tek nokta enjeksiyonlu mu yoksa çok noktadan enjeksiyonlu mu bilmiyorum .Nasıl anlarız bunu ?

Mehmet abi opel de çalışmadım o yüzden motor kodunu yaz dicem ama hangi tür enjeksiyon sistemi mevcut üstünde diye burdan diyemem... abi kaputu aç silindir başına tek ateşleme bobini düşüyorsa silindir başına tek enjektör düşüyorsa çok noktadan enjeksiyonludur ve katalizatörde iki tane sonda sensör vardır çok nokta enjeksiyonluysa... tek nokta enjeksiyonluysa gaz kelebeğinin içinde tek enjektör vardır ve ateşleme sistemi olarak tevzi makarası kam milinden hareketini alır... en belirgin özellikler saydıklarım...

Ok.. yarın bi bakayım

tmm abi bak da... şu an sorun yok değilmi aBi aracınızda...

mehmet abi eger aracinda gaz yememe veya gaza gec tepki verme gibi bir sorunun varsa bence oksijen sensorunden degildir, bende ayni sorun vardi oksijen sensorunu degistirdim ama olmadi, sende iyi bi kontrol etirmeden bosuna masraf yapma derim bence sorunlu olan parca hava kutle olcer( yani hava debimetresi), bence iyice bi kontorl et
:good: Sana katılıyorum.

Geri