- Konuyu Başlatan
polisler dağda durmuyor demişsiniz ama öyle değil
hataylısınız profilinizden anladıgım kadarıyla. örneğin hatay samandağ yayladağ.. sorsaniz ilçeama şartlar ??
hiç kimse hayatından memnun değil ama ben öğretmenlerin şartlarının sadece emeklilikte yetersiz olduğunu düşünüyorum. maaş düşüklüğü vs. ( çalışma saatleri tatil durumları ek ders vs bakımından gayet şartları güzel. ) bu yüzden bazı sitemlerin yersiz olduğu kanaatindeyim
"Genelde" ifadesini kullanarak açık kapı bırakmıştım aslında.

Polislerin çalıştığı yerler "genel anlamda" öğretmenlerden iyidir demek istedim. Ancak arazi aracı ile gidilebilen hatta kışın bazen o imkan bile olmayan bazı köylerde okul var ama karakol yok. Bunu demek istedim.
Samandağ ve Yayladağı bazı köylere göre çok ama çok lüks kalır. Etmeyin. Sonuçta şehir merkezi. Market, hastane, belediye, postane v.s...
Amacım polis-asker-öğretmen karşılaştırması yapmak değil. Yalnızca asker ve polislerde uygulanan rotasyonun öğretmenlerde çok zor olacağı, atamaların bugün bile zorlukla yapılırken o zaman yapılamaz hale geleceğini ifade etmek istedim. Aşağı yukarı 1 milyonluk bir camiayız. Ortalamaya bakarsak 3-4 milyonluk bir nüfus oluşturuyoruz ailelerimizle. Bu kadar insanın zorunlu yer değişikliğine tabi tutulmasının zorluğundan söz ediyorum. Ayrıca polis ve asker güvenlik gibi çeşitli nedenlerden yer değiştiriyor. Öğretmenler için mantıklı bir neden göremiyorum.