OEM katalizör mü? yoksa daha iyisi varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atalip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
orjinal katalizörün üzerinde hangi marka yazıyor arkadaşlar

gm yazıyo

Bende katalizörü boşalttırmıştım ama şimdi egsoz muayenesinden geçmedi :(

şu an acayip didikliyorlar.

astrada 2 çeşit var bitanesi böyle bitanesi eski tip eski tip olanları kaldırıp bitane susturucu bağlatıp kullanan var.

Arkadaşlar bu katalizör işini nasıl halledebilirz şu anda aracımda motor arıza ışığı yanıyo ve mart ayında muayenesi var egzozcuya gıttım 350 tl ye komple yan sanayisi var ayrıca 250 tlye silindir biciminde var olan katalizöre ekledikleri bişey var.Yeni yönetmeliklere göre muayeneden de geçmiyo diye duydum ne önerirsiniz ????

orjinal çıkma taktır

Arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce katalitik içindeki parçalanmadan dolayı iptal ettirdim. Yerine headers denilen egzoz parçası taktırdım. Şimdiye kadar hiç bir sıkıntım olmadı. Hatta çekiş arttı ve yakıtta da çok az azalma oldu. 3000 dev. civarında egzoz açtırmışsın gibi ses veriyor ama çok değil 3000 i geçince veya 3000 den aşağıda iken ses kesiliyor. İki gün önce muhayeneden de sorunsuz geçtim. Ustalar ne der bilmem ama ben memnunum. 2 sene önce 200TL ye mal olmuştu.

zaten orjınal katalizör 1000 tlden fazla yansanayi 400 liraya halloluyo 2 sene de garantısı var orjınal çıkma temizini bulmak zor gibi iyice bi araştırıp öyle hareket etmek gerek bu arada serkan abi headers i dışardan mı takırdın katalizörun içinden mi

zaten orjınal katalizör 1000 tlden fazla yansanayi 400 liraya halloluyo 2 sene de garantısı var orjınal çıkma temizini bulmak zor gibi iyice bi araştırıp öyle hareket etmek gerek bu arada serkan abi headers i dışardan mı takırdın katalizörun içinden mi

Katalizörü çıkartıp taktırdım. Sadece dört adet egzoz borusu gibi boru gözüküyor üsten bakınca. Agar egzoz tu takılan parçanın üreticisi.
Katalizörü de ev de saklıyorum muhayenede sıkıntı çıkartırlar diye.
İçini boşaltmayı genelde servis çalışanları ister içerisinden dökülen parçaları biriktirip satıyorlar çünkü. Ama boşalttığın zaman her zaman arıza lambası yanar. Bildiğim kadarıyla.

Geri