ben ıcıyurm yıne basladım
ama gunde 1 paket 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ben ıcıyurm yıne basladımama gunde 1 paket
![]()
Tamam sigara sağlığa zararlı ama dünyadaki tek zararlı sigaradır gibi yorumlar yapmak da yanlış. Hayatında hiç sigara içmediği halde kanserden ölen çok, genç yaşta by-pass olan çok, damar tıkanıklığı şikayeti olan çok. Sonuçta ölüm hepimizi bekliyor, amaç yaşantımızı daha kaliteli bir şekilde sürdürebilmek için dikkatli olmak. Yılladır var olan tütünün zararları yeni mi keşfedildi, yoksa son senelerde mekruh diye üzerine daha fazla mı gidiliyor. Tıpki alkolde olduğu gibi. İktidar vatandaşın sağlığına önem verdiği için bu konunun üzerine fazla düşüyor gibi görünüyor ama benim buna inanasım yok. Vatandaşının sağlığını düşünen iktidarlar önce onların sağlıklı beslenmeleri için gerekli ücreti vermeli, gıda üreticilerini adam gibi denetlemeli, çevreyi kirletenleri cezalandırmalı, uyguladığı vergi politikası sonucu eski araçları cazip hale getirmemeli. Zamlarda, maliyet hesaplarında avrupayı örnek almak yerine yaşam koşulları bakımından avrupayı örnek almalı. Adamların emekli maaşları neredeyse bizim yıllık maaşımız.
nasıl ve ne kadar yasadıgı da onemli...rakı içen öldüde su içen ölmedi mi ?
sigara içen öldüde içmeyen kazık mı caktı dunyaya
boşver gitsin isteyen içer isteyen içmez![]()
nasıl ve ne kadar yasadıgı da onemli...
Bir iki örnek vereyim ama yanlış anlaşılmak da istemem, hele hele sigara savunucu gibi görünmeyi asla. İçiyorum ama hiç kimseye önermiyorum. O nedenle iki zıt örnek vereceğim. Dedem 72 yaşında vefat etti. Ölene kadar günde iki paket tütün (sigaradan daha berbat bir şey) sarıp içerdi. O yaşında bile zaman zaman çilingir sofrası kurardı. Babam vefatından 40 sene evvel sigarayı bırakmıştı, zaten az içerdi, içkiyi arada sırada sadece 1 kadehle sınırlardı. Yıllarca diyet yaptı, neredeyse eve tuz sokmadı, spor yaptı, sağlıkcı olduğu için kendine çok iyi bakardı. Belki de şanssızlıktan zaman içerisinde birtakım hastalıklara yakalandı ve 74 yaşında vefat etti. Diğer yandan bir arkadaşımın babası sigarayı ağzına koymazdı ama her gün keyfim diyerek bir tane nargile içerdi, sonucunu yazmaya gerek bile görmüyorum ama kısaca kanserden vefat etti diyeyim. Kısaca yaşam kalitesi bir yerden sonra genlerle, şansla, mutlu yaşamayla, sağlıklı beslenmeyle de ilgilidir. Tekrar belirteyim sigarayı savunmuyorum, ulu orta heryerde içilmesine karşıyım ve herkese de insan sağlığına zararlı bütün ürünleri kullanmayın diyorum.+10 çok doğru. yaşam kalitesi
Bir iki örnek vereyim ama yanlış anlaşılmak da istemem, hele hele sigara savunucu gibi görünmeyi asla. İçiyorum ama hiç kimseye önermiyorum. O nedenle iki zıt örnek vereceğim. Dedem 72 yaşında vefat etti. Ölene kadar günde iki paket tütün (sigaradan daha berbat bir şey) sarıp içerdi. O yaşında bile zaman zaman çilingir sofrası kurardı. Babam vefatından 40 sene evvel sigarayı bırakmıştı, zaten az içerdi, içkiyi arada sırada sadece 1 kadehle sınırlardı. Yıllarca diyet yaptı, neredeyse eve tuz sokmadı, spor yaptı, sağlıkcı olduğu için kendine çok iyi bakardı. Belki de şanssızlıktan zaman içerisinde birtakım hastalıklara yakalandı ve 74 yaşında vefat etti. Diğer yandan bir arkadaşımın babası sigarayı ağzına koymazdı ama her gün keyfim diyerek bir tane nargile içerdi, sonucunu yazmaya gerek bile görmüyorum ama kısaca kanserden vefat etti diyeyim. Kısaca yaşam kalitesi bir yerden sonra genlerle, şansla, mutlu yaşamayla, sağlıklı beslenmeyle de ilgilidir. Tekrar belirteyim sigarayı savunmuyorum, ulu orta heryerde içilmesine karşıyım ve herkese de insan sağlığına zararlı bütün ürünleri kullanmayın diyorum.