Nano borx kullana varmı?

bu arada firma internet sitesine baktım, ürün onayı göremedim
sadece TS12153 Yağlama yağları, endüstriyel yağlar ve ilgili ürünler (Sınıf L)- Grup B: Kalıp yağları

Standardına göre ürünlerine TSE belgesi almışlar, gerisi ISO belgeleri.
kullanacak arkadaşlar göz önünde bulundurursa iyi olur.

S.S.S kısmı da boş sitenin.
Tübitak onayı diye bişey ben duymadım, ar-ge projesi olarak tübitak teşviği almış olabilirler, eğer bu şekilde reklam amaçlı tübitak adını kullanıyolarsa, Tübitakın buna acil önlem alması gerekir.

Aman Hakan boşuna yorma kendini, sonucun değişeceğini sanmam. Tubitak destekli o kadar uyduruk çalışma var ki. Doktora yada master yapanlar daha iyi bilir. Tubitak destekli olunca sanki tubitak enine boyuna inceleyip rapor veriyor gibi algılanıyor...

ya ben de bi numarası var sandım :rolleyes: ondan baktım bi deneriz dedikleri kadarsa diye.
Hatta sitede TÜV sertifikaları var, küçücük thumbnail görünce ahanda dedim onaya gel, bi baktım iso9001 :D ekmek almak kadar kolay :D

tübitakın yerinde olsam öttürürüm bunları, yüzünüze güldük tepemize çıktınız diye :rolleyes:

Aman Hakan boşuna yorma kendini, sonucun değişeceğini sanmam. Tubitak destekli o kadar uyduruk çalışma var ki. Doktora yada master yapanlar daha iyi bilir. Tubitak destekli olunca sanki tubitak enine boyuna inceleyip rapor veriyor gibi algılanıyor...

:kop::kop::kop:

ya usta ben herseyı gectım tamam faydalı dıyosunuz ok.
pekı bu araba fırmaları aracları az yaksın dıye mılyon dolarlar döküp sistem geliştirmeye çalışıyorlar onun yerıne bu katkıdan neden koymuyolar ? yok ecofllex motor yok eco 4 motor yok bılmem ne bunun yerıne neden yag koyup cozmuyorlar bu ısı??
pekı neden aracımızın motoruna koydugumuz yaglarda kesınlıkle baska katkı maddeler ıle karıstırmayın yazıyor??

Verilen lingte bu ürün ile ilgili olarak "55 lira olan motor katkımızı 40 bin kilometrede bir defa, 18 lira olan yakıt katkımızı ise her depoda bir defa kullanmak gerekiyor." diye yazıyor. Şimdi bu tür bir açıklama kafaları karıştırmaz mı? Sizce tasarruf sağlayan ürün 55 liralık elmas tozlu bor içeren motor katkısı mıdır, yoksa 18 liralık yakıt katkı maddesi midir? Her ikisi de birlikte kullanılacaksa (yazıdan öyle anlaşılıyor);
Kendi aracım için yaklaşık değerlerden yola çıkarak şöyle bir hesap yaptım. Bir depo benzinle 600 km yol yapıyorum (depo 60 lt). 40000/600=67 yani 40.000 km yol yapmak için depoyu 67 defa fullemem gerekecek. 18 lira x 67=1206 TL toplam yakıt tasarruf ürünü için ödeyeceğim miktar. 1206 TL yakıt tasarruf ürünü+55 TL elmas tozlu bor=1.261 TL. 40.000 lik yol için 1260 TL lik ürün almam gerekiyor. 1260,00 kuruş / 40.000 km= 3,15 yani yakıt giderine km başına 3 kuruşluk ek bir maliyet ilave oluyor. Benzinin litresi 4 TL dersek ve araç da 100 km de ortalama 10 lt benzin yaktığına göre şu an için 1 km'de 40 krş yakıyor, ürünü kullanırsam km başı maliyet 40+3=43 krş olacak %10 tasarruf sağlarsam 43-4=39 krş olur. Ürünü kullanmazsam km başına araç 40 krş yakıyor, kullanırsam 39 krş yakacak, Bunun neresi ekonomi anlayamadım.

Arkadaşlar boşuna birbirinizi kırmayın, google'da biraz araştırma yaptım, Borx'un resmi internet sitesinde bile yakıt tasarrufuna kanıt olabilecek bir belge, sertifika göremedim, hatta başka bir yerde de performansın % 30 lara kadar arttığı iddia ediliyor. Millet 1 bg ekstra güç alabilmek için ciddi uğraşlar verirken, ciddi paralar harcarken 55+18 TL ye % 30 lara varan bu gücü almak için insanların kuyruk olması gerekmez mi?

Arkadaşlar boşuna birbirinizi kırmayın, google'da biraz araştırma yaptım, Borx'un resmi internet sitesinde bile yakıt tasarrufuna kanıt olabilecek bir belge, sertifika göremedim, hatta başka bir yerde de performansın % 30 lara kadar arttığı iddia ediliyor. Millet 1 bg ekstra güç alabilmek için ciddi uğraşlar verirken, ciddi paralar harcarken 55+18 TL ye % 30 lara varan bu gücü almak için insanların kuyruk olması gerekmez mi?

işte abi ben bunu anlamıyorum ya bu araç fırmaları salak mı araclara 5 bg katmak ıcın bıle mılyonlar aracta % 2 %5 tasarruf ıcın mılyonlar harcıyolar bu sıtede bıle arkadaslarımız 3 5 bg almak ıcın araclarına bınlerce lıra dokerken bı yag mı bunu yapacak ben bunu anlamıyorum yararı oktur dıyemem vardır elbet ama bu yazılanlar cok abartı bence...

Aynen, ben de abartılara karşıyım.

Benim aracım 147000 km de LPG den sonra yağ eksitlmeye başladı ürünü yakıt tasarrufu amaçlı değil ama yağ eksiltmeme çare olarak alıp denemeyi düşünüyorum rektefiyede olsa sıkıntı yok çaten seneye düsünüyordum yağ yakıyor arabam
Yakıt tasarrufu olayında da savas abiye katılıyorum

Geri