Motoru sıfır yapılmış araç alınır mı?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetokur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Motoru sıfır yapılmış araç alınır mı alınmaz mı?


  • Kullanılan toplam oy
    50

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Nis 2013
Mesajlar
2,746
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Türk insanımızı bence en fazla ikileme düşüren mevzulardan birisi bu...
Hatta konuya anket ekliyorum bakalım sonuç nasıl çıkacak takip edeceğim...

ALINIR DİYENLERİN GENEL YORUMLARI;
Motor sıfırdır, bütün parçalar yenidir, tazedir. Fabrikadan çıkmış gibidir, ömürlük binilir diyenler...

ALINMAZ DİYENLERİN GENEL YORUMLARI;
Ben orjinallikten yanayım diyenler... Daha sonra yapılan bir motor asla fabrikanın yaptığı motor gibi olmaz diyenler... Bir türlü düzen tutmama korkusu...

Sizin görüşleriniz nelerdir bu konu hakkında?
Bu arada lütfen ankete oy veriniz...
 
alınır dedim fakat sonradan toplanan motorun eski performansını vermediği düşüncesindeyim,daha önce v6 yı komple motor yapmtırmıştık,ilk aldığımız zamanki performansı yoktu,daha sonra cd aldık 2,0 140 binde aldık,hiç motor yapılmamış,rektefiyeli bir cd ile roll denemem oldu 1 boy önde gidiyordum.
 
Aracın ne kadar motoru yapılırsa yapılsın sıfır ayarında olması beklenemez. Ama maddi durumlar el vermediği zamanlar da hiç motor yapılmamış 200 000 km devirmiş bir aracı alacağıma komple ama burada dikkat edilecek durum komple motor yapılmış bir araç her zaman tercihimdir.
 
Kimin yaptığına , hangi kapakçı ve rektefiyecide işlem gördüğüne önem veririm.

Ama şu bir gerçekki: fabrika standartlarında atıyorum 1 mikron hassasiyetinde honlama vs yapılıyor ise piyasada en kral 10 mikron oluyor.Motor sıkılığı ve ömrü mutlaka 1 e 1 olmuyor teorik açıdan.Ama bunu anlamak için fabrik bir motoru 1 milyon km kullanabilen biri olmalısnız ki diğeri 500 bin km de bittiğinde farkedesiniz.Yani piyasada ustasını bulup adamakıllı motor yaptırırsanız ve motoruda üzmeden kullanırsanız en az 300 bin km yine gider, daha da fazlası gider..
Hepimiz forumlara hangi yağ iyidir konusunu açarız , ama kaçımız orjinal yağ filtresinde ısrarcıdır ? yada motor ömrünü belirleyen ilk faktör olan yağ basıncı sayacı kaçımızın modifiye listesindedir ? Yağ pompasını 200 Tl pahalıda olsa orjinal alıp takan kaç kişi?


sihirli noktalar bence : kimlerin elinden çıktığı ( bilmediğim biri ise daha sıkı irdelerim motoru, mümkünse risk almam ve ilgilenmem)
ve diğer noktada: satıştan ne kadar süre önce motor yapıldığıdır. Adam yaptırıp bir kaç ay sonra satıyorsa belliki bıkmışlığın son noktasını başarısız yapılan motor koymuştur.
 
Ankete olumsuz yanıt verdim ancak koşullu sorulsaydı bu sorular daha nokta atışı olurdu. Piyasada 140 150bin kmde işi dışı haşat bir de komple motor yaptırmış araba bolluğu var bunlar genelde komple motor yaptırdım diyenler segman attırıp kapak taşlayıp geçiyorlar. Komple motor revize edildi diyebilmek için sıfır silindir kapağı, sıfır krank, sıfır eksantrikler subaplar, kol-piston, subap-gayd-yay tüm iç organların sıfır olarak takılması gerekmektedir. En ucuza gelecek haliyle bile krank ve eksantriklerde aşınma testi yapılıp aşınma varsa taşlama ve balans yaptırılması gerekir. İddaa ediyorum ki hakkı verilerek yapılacak sıfır motor fabrikasyonu aratmayacaktır hatta bazı firmalar otomasyonla yürütmektedir, mesela burada Afyon Motor muydu neydi öyle bir işletme var, fabrikasyon ayarında honlama işi yapıyori motor bloğunu söküyorsunuz gelip alıp götürüyorlar, yapıp getiriyorlar. Dediğim gibi tüm mesele hakkını vermekte...
[MENTION=41]RespecT[/MENTION]
Abi tamamen katılıyorum yağ pompası ve yağ filtresi hayati önem taşıyor.Yanlış bilmiyorsam kol çıkarma, yatak sarma gibi durumların hepsi yağlama probleminden kaynaklanıyor, yağlaması sağlam olan arabanyı istediğin kadar zorla yağlama kesilmedikçe kol çıkarması imkansız diyenler var ne derece doğru orasını bilmiyorum :)
 
bence kesinlikleee kimin nası yapyıgının önemi vardır araba guzelse istediğim bi araçsa guzelcene expertiz yaparım alırım
 
yaptıran kişi neden satıyor sıfır motor yaptırmış binsin
 
Konu başlığına göre yorum yapacaksam; Bir motorun onarımı dört dörtlük bir şekilde yapıldıysa alırım. "0" km diye alınan araçlarda mekanik hata çıkmıyor mu? Fabrikasyonlar hatalar illa gözle görülecek veya bariz bir şekilde ses yapacak şekilde olmayacağına göre kaçımız aracımızda fabrikasyon bir hata olduğunun farkında? ;)

Konuyu teknik açıdan ele alırsak; her zaman için fabrikasyon ürünleri tercih etmekte fayda vardır.
 
Bizim milletimizi insanımızı anlamak kadar zor bir şey olamaz...

Örnek...

Aracın boyası yanmıştır... temiz olsun diye mis gibi boyatırsın vay arkadaş araç boyalı... aracın motorunu yaptırırsın vay arkadaş motor yapılmış....

Ne garip bir milletiz arkadaş...
 
Motor yapmak var motor yapmak var.

Bu riske girmem ve almam.
 
Geri
Üst