Motora Bor Koymak Istiyorum Yradm Lüfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence ayrı bi başlık açılıp, kim hangi şehirde hani usta yada servise götürüyosa paylaşılmalı..

buna göre, servis ve ustasından memnun olmayanlar da eleştiriler ve öneriler sayesinde birbirlerinden yararlanabilirler...

Gökhan konuyu biraz dağıttık kusura bakma ama sanırım amacına ulaşmıştır şimdiye kadar...

ankarada nerde satılıyo nerden alabilirim. bilen varsa söylesinde bari deniyim bi

Ben sahibinden.com da araştırmıştım. Biriyle irtibata geçtim 50 YTL'ye satıyorlar, en ucuz burası sanırım. http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=5658313

İlan sahibiyle mesajlaştık adresini verdi, mesajı olduğu gibi kopyalıyorum "Aderisimiz :kemal oto merkez sanayi 574, sk no 31 ivedik organize 0312 394 15 10 Karşı yaka mezzarlığının karşısındaki yeni yapılan organize sanayi.."

Yağ değişimi sonrası bi uğramayı düşünüyorum, ayrıca ilanla veya kemal oto ile ilgim yoktur :D gitmedim görmedim denemedim...

Hemşerim bence biraz daha bekle ve gelecek yağ değişiminde bor katkısını koydur. Yağ değişimini babam yaptırmış onun için katkı koydurmadık ama benim ilk işim bu katkıyı kullanmak olacak.
Yağın ömrünü %100 artırıyor, çekiş artıyor yakıt tasarrufu sağlıyor diyor herkes. Onun için denemekte fayda var...

arkadaşlar hepsiburada.com dan alın nedenine gelince şahıslara güven olmaz ne olur ne olmaz arkadaşın dediği gibi sahte olur doldurma olur bilemessiniz hepsiburada direk dağıtıcıdan tedarik ediyor yani ilk elden öyle şubeden yada dükkandan değil tam aksine dükkanlarında aldığı yerden alıyor üç kuruş fazla olsun ama sağlam olsun..

Son düzenleme:
Ben kullanıyorum Çok memnunum Aksarayda 250ml 40ytl...

arkadaş bor katkı koydurma ben arabamı özel bir opel servisine yağ değişimine götürdüm adamlar 20w50 yağ koydular eve geldim sabahleyin arabayı çalıştırdım iticilerden 10 15 saniye ses gelmeye başladı yağ değiştirdiğim yeri aradım sorunu söyledim iticiler bozuk dedi ortalama 10 bin km de olan arabada iticilerde daha önce böyle bir sorun yoktu adamlar kasıtlı olarak kalın yağ koydularki iticiler bozulsun gelsin ertesi gün yağı 10w40 olarak değiştirdim ama aynı sorun devam etti sonuç kalın yağ veya bor maddesi koyduğun taktirde iticilerin tabanında kalıp katılaşıyor ve iticileri söküp temizlettirip tekrar taktırmak lazım tabii iticiler tamamen bozulmamışsa bir sürü iş bu iticiler hidrolik olduğu için 10w40 tan daha kalın yağ koymamak lazım bor katkı koyarsan yağ kalınlaşır aynı sorunlar çıkar dikkat et

20w 50 senin araban için zaten çok kalın değilmi sende bizimle aynı yağı kullanmıyormusun 5w 30 kullanmıyormusun sonuçda aracın o kadarda eski değil 2004 bence bordan değil sen en başda 20 50 lik yağ koymakla hata yapmışın benim görüşüm bu tabi bor yağı kalınlaştırsada o kadar iticileri tıkıycak kadar kalınlaştırıcağını sanmam artı olarak 10 binde arabaya niye koyarsınızki bu bor km si 50 binin üstünde arabalarda yani km yapmış eski arabalarda verimli olur dediğimiz gibi bu bor yağ katkısı değil yağla bir ilgisi yok tamamen metal katkısı motorundaki yataklardaki pistonlardaki zamanla oluşan çukurları aşınmaları doldurup yağlanmayı daha verimli yapıp eski motorlardaki gürültüyü azaltan motorun belli bir oranda ömrünü uzatan bir katkı maddesi 10 binde bir arabanın ne aşınması olabilir ne yıpranması olabilir

Geri