Motora Bor Koymak Istiyorum Yradm Lüfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ohoo daha bakmamış bile :) Şaka bir tarafa yağın konurken başında dur kardeş, ben başında durmadım şu an ne olduğundan emin olamıyorum. Bana Castrol Magnatec demişlerdi, 60 YTL fiyat biçmişlerdi yağ değişiminde.Ama ilerleyen zamanlarda farkettimki adamlar Magnatec bidonuna ne olduğu belirsiz varil yağı koyup kullanıyorlar. Hemde Diesel bidonuydu :), iyikide dizel bidonuydu yoksa farkedemezdim bu hileyi , bi daha o servise gitmiycem zaten...

5w 30 yağ konuldu yazıyor ne dmek bu?

Geçti Bor'un pazarı sür eşşeği Niğdeye:)

ben yağ markalarından pek anlamam ama servise sokduğumda bana 3 teklif getiriyorlar bir orjinal opelin yağıki 70 milyon tavsiye etmiyorlar biri mobil1 mi artık magnatek mi neydi 140 milyondu bidonu kırmızıydı hatta bu 15 bin km çok çok rahat gider dediler hatta bir tanede ucuz bir yağ vardı 40 milyondu bende orjinal 70 milyonluk opelin yağını koyduruyorum ama sersivin söylediğini ben dile getirdim

5w 30 yağ konuldu yazıyor ne dmek bu?

5w 30 vectralara konulan ince yarı sentetik yağ bizdede aynısı koyuluyor..

Hehe Aytaç'ın dediği gibi, iş işten geçmiş zaten. Ama markasını bile bilemiyorsun işte gördüğün gibi. En güzeli ya kendin alacaksın yada özellikle istediğin markayı koyduracaksın. Yoksa varil yağlarına talim edersin. O rakamlar vizkoziteyi belirtiyor, baştaki rakam yani 5 yağ soğukkenki vizkozite, ikinci rakam ise sıcak haldeki vizkozitesi. İlk rakam iyi ama ikinci rakam düşük gibi. Yani fazla akıcı. Bir zararı varmı bilmiyorum ama Castrol Magnatec 10w40, Mobil 1 ise 0w40... Bunlarla kıyaslayabilirsin... Fiyatları yeni gördümde fazla uçuk geldi.. Castrol Magnatec 55YTL Mobil 1 89YTL Bauhouse'da. Hatta Ankara Sponsorumuz Opel Garage'da Mobil 1 75YTL. 140 YTL lik yağ görmedim duymadım. Tabi 4 litrelerden bahsediyoruz...

Son düzenleme:
:) walla yetkili servis bunu koydu sorun olursa ekşirim başlarına:)

valla yağı önümde açıyorlar benim servis zaten özel elinde pek parça tutmuyor o an bakım sırasında gidip alıyorlar o yüzden öyle bidon yağı yapıcaklarını pek sanmamki öyle üçe beşe tamaat edicek adamlar değil içerde benim arabayı geç omegalar var antaralar var 80 milyarlık alet adam bakıma bırakmış gitmiş :)

Güven meselesi bu, ama bir kere sarsıldımı geri dönüş olmuyor işte. Güvendiğim yer olsa tüm gün bırakırım. Ama piyasada o kadar çok servis varki, bazıları ileriye yatırım yapmak yerine günü kurtarmak derdinde, denk getirme peşinde. İsterse 200 milyarlık alet olsun, fiyat artınca daha mı titiz davranacaklarını sanıyosun ? Hiç sanmam, vicdanla ilgili...

Geri