motor yağı

adnan___sayan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar daha önce forumda yağ ve filitre ile ilgili olarak 8000 km redeki aracı filitre ve yağ değişmesi için erzurumda özel bir opel servisine götürmüştüm usta araca filitreyi taktı yağı doldururken baktım adam 20w50 mobil yağ dolduruyor ustaya dedim kılavuzda 10w40 yazıyor neden 20w50 koyoyorsun ben hep bu yağı kullanıyorum sorun yok dedi eve geldik aracı sabah çalıştırdık fincanlardan ses geliyor ben her halde filitreden diye düşündüm ve üç defa yağ ve filitre değiştim durum aynı bu gün bosch filitre getirtim ve 60 ytl yede castrol 10w40 yağ koydum duırum yine aynı bana tam 250 ytl ye mal oldu ama sorun aynı gelişme yok anlayacağınız şerefsiz adam kalın yağ koyduğu için fincanları bozmuş km az olan ara sıra kullandığım aracı usta diye geçinen şerefsiz ne hale getirdi artık çok sevdiğim arabayı fincan değişeceğime satarım daha iyi yorum sizin

geçmiş olsun ama neden 20 50 koymasına izin verdin ? daha yeni araba bir de, kılavuzunda yazan yağdan başka yağ konur mu yeni arabaya. eski motor olsa neyse dicem ama motor yeni. koyduğu yağ gibi kafası da kalınmış.

benim bildigim yag secimi kilavuzdakinden yada (cogu kilavuzdada belirtilir gerci) motor tipinden cok, iklim sartlarina gore secilir..mesela turkiye'nin iklim sartlarina (ozellikle istanbul) en iyi yag butun alman araclarda 0-30 'dur..castrol edge tavsiye ederim o yuzden..
10-40'i genelde isini bilen bi cok yag istasyonu 100 bin km ustundeki araclara asgari koruma icin tavsiye eder..ama sık degisim yapilacaksa (10 bin km'de bir) gerek yoktur..genelde 0-30 yaglar normal kullanimda 10 bin km'den sonra ince oldugu icin (edge dahi olsa) zamanla su kivamini almaya basliyor, hararet ve isidan dolayi..fakat 10-40 13 bin 14 bin km dayaniyor ozellikle magnatec bu konuda cok iyi..
dogru yag secimi gercekten cok onemli, cunku motorun cani yagdir, hafife alinmamalidir..ben sahsen yag degisimini yetkili serviste bile yaptirmiyorum, bu isin ehli, senelerdir bu isi yapan iyi bir yag istasyonunda degistirtiyorum..cunku en iyi onlar hangi araca ne yag kullanilmasi gerektigini biliyorlar..

burock 2000 sağol adam yağı getir getirmez hemen doldurdu bende boşalt diyemedim şu an araba 12000de bu yüzden satacam boşu boşuna masrafa girip yenisini alacam demekki adam fincanlar bozulunca gelir değiştiririm diye düşünmüş olabilir yakarım oadama tamire götürmem adam çakal

Geri