Motor yaĞi fİltre setİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sametayta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sametayta

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım astra g 2003 1,6 16 valf motor yağı olarak elf 10/40 Elf Sporti TX1 10W-40 4 Litre Motor Yağı tercih ettim bu beni biraz düşündürdü kullanan var mı
Birde filtre olarak marka önemli mi ben bosch tercih ettim tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum iyi bakımlar
:rolleyes::confused:

Çok da kafanıza takmayın koymussunuz bikere. Zarar gelmez. Bi dahakine bi markayı seçin ve ondan devam edin.

Sürücü el kitabı şunu tavsiye eder;
ACEA A3/B3 SAE 0w-30
ACEA A3/B3 SAE 5w-40
ACEA A3/B3 SAE 10w-40

Mobilin tavsiyesi;
1. 0w40
2. 5w40
3. 10w40

Ustaların genel tavsiyesi "hangi yağı kullanmaya başladıysan onunla devam et"

10w40 yarı sentetik yağdır diğerleri tam sentetik yağlardır,uzun ömürlü motor için tavsiye edilen yağ tam sentetik olandır.
ben 2004 yılından beri Astra G Z16XE motor için en ucuzu olan GM 10w40 motor yağı kullandım fakat her yıl değiştirdim şuana kadarda yağ kaynaklı problem yaşamadım şuan mobil 10w40 kullanmaktayım her ikiside aynı fiyat.Yağ filtresi olarak sürekli GM kullandım,Bosch kullanılabillir sıkıntı olacağını sanmam
(astra J için bosch yağ filtresi kullandık son iki bakımda sıkıntı yaşamadık bu yüzden bosch kullanılabilir demek istiyorum)
astra g için pollen ve hava filtrelerini bosch kullanıyorum son birkaç yıldır sıkıntı yaşamadık fakat bosch buji için piyasada sahtelerinin çok olduğu söylenir filtreleri için bunu duymadım yinede bosch alırken dikkat etmek gerek.GM yağ filtresi ortalama 10tl Bosch 5tl orjinal almak sanki daha iyi gibi.

Son düzenleme:
Geri