Motor Temizliği

Aracının motoru fazla kirlenmemiş olan arkadaşlar sarı ürünü kullanabilirler.
Ben ek olarak mavi ürünüde aldım niye diye soracak olursanız bu ürünün motorun yağlı bölgelerini daha iyi temizleyeceğini düşünüyordum ki doğru çıktı.

En güzel sonuç için şunları öneriyorum:

1-Motoru temizlemeye başlamadan önce ulaşabildiğiniz yerleri nemli bez ile silin.
2-Sonra mavi üründeki sıvıyı püskürtün ve 5 dakika bekleyin daha sonra silin.
3-Daha sonra sarı ürünü püskürtün ve kurumasını bekleyin.
4-Son olarak kırmızı-beyaz silikon spreyi kablolara ve plastik aksama sıkın böylece hem güzel bir görünüm hemde koruyucu bir tabaka oluşturursunuz.

Benin uygulamam bu şekilde oldu. Fakat dileyen arkadaşlar istedikleri ürünlerle farklı uygulamalar yapabilirler. Benim tercihim yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi oldu.

Tüm opelcilere selamlar

muratezcan' Alıntı:
Aracının motoru fazla kirlenmemiş olan arkadaşlar sarı ürünü kullanabilirler.
Ben ek olarak mavi ürünüde aldım niye diye soracak olursanız bu ürünün motorun yağlı bölgelerini daha iyi temizleyeceğini düşünüyordum ki doğru çıktı.

En güzel sonuç için şunları öneriyorum:

1-Motoru temizlemeye başlamadan önce ulaşabildiğiniz yerleri nemli bez ile silin.
2-Sonra mavi üründeki sıvıyı püskürtün ve 5 dakika bekleyin daha sonra silin.
3-Daha sonra sarı ürünü püskürtün ve kurumasını bekleyin.
4-Son olarak kırmızı-beyaz silikon spreyi kablolara ve plastik aksama sıkın böylece hem güzel bir görünüm hemde koruyucu bir tabaka oluşturursunuz.

Benin uygulamam bu şekilde oldu. Fakat dileyen arkadaşlar istedikleri ürünlerle farklı uygulamalar yapabilirler. Benim tercihim yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi oldu.

Tüm opelcilere selamlar

:good: :good: :good: paylaşım için tşk...

bencede yıkamamak lazım beyinli arabaları

bilgiler için çok teşekkürler

Paylaşımlar ve bilgi aktarımları için çok teşekkürler benim için iyi bi tecrübe kazancı oldu diyebilirim sevgi ve saygılarımla

Nerde yaptirdin ?

:alkis: :alkis: :alkis:
Ben motor ve kaput altı temizlikte son noktayı koymuş bulunuyorum.
7.5 TL'ye almış olduğum yağlama ve temizleme spreyi ile motorun üstüne ve görünen kaput altı aksamına(kablo,metal yüzey,plastik yüzey) sadece püskürttüm ve motorun bloğu ve diğer aksam prılı pırıl oldu.
Bu sıvı çok işe yarıyor,kontaklara,yağlı yüzeylere,statik elektiğe,pas ve kire çok etkili.Yağ gibi çok kaygan değil yarı kaygan.Yüzeyde çok hoş bir katman oluşturuyor.
Arkadaşlar bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim.:good: :good: :good:

Arkadaşlar amatör olarak motorda söküp temizleyeceğimiz parçalar var mi? (Vectra 96 b gls) Cevaplarınızı bekliyorum...

Geri