eger mobil 1 yağ kullandıysan kesin eksiltir kardeşim ama diğer yağların eksiltmemesi lazım diye biliyorum ok...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
eger mobil 1 yağ kullandıysan kesin eksiltir kardeşim ama diğer yağların eksiltmemesi lazım diye biliyorum ok...
ekotec lerin hastaligidir, heleki x14xe x16xe(L) motorlarin. ventil kecelerinden kaciriyor. en az 6-7 saat beklemis aracin ilk calisdirmada mavi duman artar ( yanma odasina, ventillerin üzerinden sizmis olan yag), daha sonra keser, devir yükselince tekrar biraz atar ( yüksek hava emisinden dolayi ventillerin üzerinde kalan yagida iceri alir) ve normale döner. motor isininca normale dönen eksoz gazi sizi kandirmasin, yag sizmasi cok az oldu icin fark edemessiniz ama az da olsa yag yakmaya devam eder.
kesin cözüm kecelerin degismesi. gecici cözüm ise kaliteli yag kullanmak (isindikca incelmeyen yag ), gecici cözümde, zaman icinde kaliteli yag da fayda getirmiycektir.
aynen katılıyorum kaç ustaya sorduysam aşağı yukarı aynı şeyi söyledi keçeleri değiştirmekte biraz masraflı 300-500 arası diyorlar