Motor aşinmalarinda benzin mi lpg mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiytik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
lpg kullanılan aracların benzin sistemleri benzin pompası vs. zarar goruyor...
motor konusunda nispeten daha yuksek sıcaklık sebebiyle zarar verir ama uyumlu ve dogru yapıldıktan sonra verecegi zararı telafi eder uyumsuzsa ve ayarları sorunluysa hem motora hem cebinize zarar verir...
sözun özü elektronik ateşlemeli araclara sıralı sisitem kaliteli kit fazla km yapacaksanız mantıklı motora verecegi eks. asınmayı her turlu telafi edecektir kim bilir belki de satacagınız zamanı bilirseniz motorla ilgili tamir masrafınızda olmaz...
2. el arac alırken mumkunse lpg takılmamıs olanı almak gerek bu sebeple...
gönül isterki benzin fiyatları makul olsa da kimse ugrasmasa ama gunumzde zorunluluk gibi heleki dizel fiyatları da benzine yetisince lpgli arac sayısı daha da artacak ve bu kadar dizel arac arttıkkca dizel yakıtın benzin fiyatına yetisiceginden supheniz olmasın ilerleyen gunlerde...

Son düzenleme:
Ben arabamın bir yerlerini gözümün önünde deldiremem. Bagajdaki iğrenç görüntüyü sevmem. Arıza ışıklarıyla uğraşamam. Arabanın kendi yakıtı değil. Benzin yakacak diye üretildiyse benzin yaksın. Anti-LPG
İçimi okumuşsun. Sonuçta bu arabaların benzin yaktığını bile bile almadık mı? Benzinden korksam dizel alırdım, dizelden de korksam araba almazdım. Çok ekonomi yapmak isteseydim zaten araba almazdım ki. Sanki arabaların tek gideri benzin. İşte temmuz ayı geldi çattı, vergi için paraları hazırlayalım.

İçimi okumuşsun. Sonuçta bu arabaların benzin yaktığını bile bile almadık mı? Benzinden korksam dizel alırdım, dizelden de korksam araba almazdım. Çok ekonomi yapmak isteseydim zaten araba almazdım ki. Sanki arabaların tek gideri benzin. İşte temmuz ayı geldi çattı, vergi için paraları hazırlayalım.
Savaş abi benimki 120 TL 2002 Laguna 1.6, yıllık 240 civarı

Sen kaç ödüyorsun yıllık?

iş icabı ayda 2500km yol yapanlara ne dersiniz? özel aracta haftada 100km yapan biri için tabii ki lpgyle filan ugrasmasın hatta en yuksek hacimli motoru alsın...
ama işi geregi araca ihtiyacı olanlar için dizel fiyatları benzine yetistiginde gorecegiz piyasayı ki bakım konularında da dizelin dezavantajı yok degil malesef...

benzine %7 küsürlük zam geldi. benzin oldu 3,12........
daha ne binecem abi ben benzinli araca.. arabayı öldüreceğini bilsem gene lpg taktırırım..

lpgnın daha az zararı var motora

Lpg nın oktan sayısı yuksek oldugundan yanma hızı benzıne göre düşüktür.Dolasıyla silindirdeki yanma bölgesi basıncı daha düşük olacağından yumusak bir yanma saglar.Piston ve piston kolları üzerine daha az kuvvet etkı eder bu da motorun omrunu uzatır asınmayı gecıktırır.

ayrıca soguk motorda ılk calstırma sırasında silinidir duvarlarında yıkanma olmaz dolasıyla karbon atıkları söz konusu olmadgından motor ömrü uzamış olur.

son olarak ta benzın yanmasında karbon krıstallerı ve diger partıkuller silinidir yuzeyını asındırıp motor yağına karısak motor yağının ömrünü kısaltır.LPG de karbon krıstallerı olmadıgından motor yagının omru uzar .

bu olumlu yanlarına karsı bı bu kadar da olumsuz yanı var :)

Son düzenleme:
konumuzun başlığı aşınma.... motorda aşınma olayını yağ halleder. silindirdeki aşınmayı yağ zaten en aza indiriyor. heleki bi de tam sentetik bi yağ kullanıyorsan aşınma işi minimumdadır.
lpg benzin pompasına zarar veriyor denmiş. bildiğim sıralı sistemde aracın benzin pompasını hiç durdurmuyorlar. ek bi boru ile pompadan gelen benzini geri depoya gönderiyorlar. araba sanki hala benzinde çalışıyormuş gibi pompa görevini yapmaya devam ediyor. eski lpg kitlerini bilmem ama bu sıralı sistem kitlere kulak verin. gerçekten profosyenel bi tasarımla yapılmış.

Benzin cebinizi aşındırır,lpg motorunuzu...Tercih sizin:D

motoru aşındıran yakıt değil yanma sonrası oluşan kurumlardır. bu kurumlar yağ tarafından alınıp kartele indirilir ve filtre bunları temizler. kalitesiz yakıt, kalitesiz yağ, yağ değişim km.sine uymamak, yanlış filtre vb nedenler ile kurumlar temizlenmez ise aşınma olur.
lpg nin kurum oranı (kükürt den kaynaklanır) benzinden kat ve kat düşük olduğundan sıfıra yakın kurum oluşturur.
kurum oluşmadığından aşınma en az düzeydedir. ANCAK MOTOR ESKİ SİSTEMSE aşınma benzine göre fazla olabilir. eski sistemden kastım kurşunlu benzine ayarlı motorlar.

2,5 yıl önce motor yaptırdım. yaptırdıkdan sonra 1000km de yağı değiştirdim. şimdi yağım 31.000 km oldu ve halen kız gibi.
tekrar edeyim. arabamdaki yağ 31bin km oldu ve 2,5 yıl geçti halende kirlenmedi.
bujilerim pırıl pırıl. sadece buji kablosu değiştirdim 15 gün önce. silikonlu aldım. yağ yakma sıfır. hatta korkulacak derecede yağ yakmıyor. biliyorsunuz motor sıhati için belli bir derecede yağ yakması lazım.

Geri