mobil1 0w/40 fiyatı

Arkadaşlar galiba yanlış alışkanlıklarımız ve duyumlarımız var.... Opellerimizdeki ECOTEC motoru on yıllardır var, o motor yapılırkende 0w-40 ve 10W-40 kodları vardı.... Bu arada farkları ise Viskozite değerleridir... Kafamıza göre ben bunu sen şunu kullan denilemez....

Koskoca Opel ve diğer %80 araç üreticilieri 0W-40 kullanılsa aslında daha iyi ama pahalı diye 10W-40 kullansın tüketiciler, arabalarımızı satın almazlar falan diye mi düşünüyorlar....

Bakın arkadaşlar siz araç veya motor üretseniz 20-30 TL fark için böyle bir durum olurmuydu...

Adamlar o motor neyse ona göre yağı kaputa yazıyorlar... burakın 100TL yi 300TL bile olsa adam markasına leke getirmek istermi bunu kullan kardeşim der, gerisi çok da tınn der...

O hesap, siz kaputunuzda ne yazıyorsa onu kullanın...

Bu viskozite olayıda, dişi çıkmamış yeni doğan bir bebeğe sürekli ekmek, yetişkin birinede sürekli süt, çorba içirmek gibi :D:D:kop::kop::mad::mad:

Silindir ile motor bloğu arasında belirli bir boşluk var, eğer yaı gereğinden ince seçerseniz yanma odasında yağ+hava+benzin karışımınız olacaktır..

İnanın bu Opelin bile aklına gelmemiştir... Patent Enstitülerine müraacat etmeliyis hemen:D

www.uzmantv.com

Okumanıza da gerek kalmıyor..... Adamlar işlerinde Türkiyede sayılı adamlar, istemediğin kadar konu var, tıkla izle 1-2 dk sıkmıyorda insanı...

Kulaktan dolma veya, kimse üstüne alınmasın sanayii deki çılgın mucit ustalarımız gibi değiller... Neyse o arkadaşlar.... Motoru kim üretmiş Opel o ne diyorsa o.....

Son düzenleme:
Bu arada Laf anlatamadığım bir diğer konu da Motor yağ Katkıları....

Belki yeri değil ama....

www.uzmantv.com oda anlatılıyor, sanayideki ustama güvensem şimdiye katmıştım, ve pişmanlıktan içim içimi yiyordu...

Motor yağ katkısıymış...... Arkadaşlar bu katlıkarı üreten firmaların eti budu , Castrol, Shell (Hayatta benzin almam Allah düşürmesin Yahudi firması diye, ben gibi düşünen arkaşlar varsa bilgilerine....) Mobil, Elf, GM gibi dünya devi firmalarının yıllık reklam gelirleri kadar bile değil...

Zararı ise pistonlarda ince çizgiler halinde yağ kanalları var ve kanallar araçların ilk çalıştırıldığında az da olsa yağ lı çalışmalarını sağlamaktadır... Bu katkı maddeleri (Motor silk bor v.s.) bu izleri yok ederek ilk çalışmanın tamamen yağsız olarak çalışmasına neden olmaktadır. iki demir birbirine sürterek..... Bu bir motorun aşınmasının en önemli nedenidir...

Castrol un içerisinde o formülü elde edebilmek için 60 a yakın katkı maddesi kullanılarak bu mamul ede ediliyor... Zaten zarar vermeyecek kadar var.....

Yani iyi bişi olsa adamlar yapar, diğer x , y firmalarına kalmaz bu iş.... yok Bor muş v.s. v.s.

TV.lu cep telefonları gibi, hepsi çin malı, Neden Nokia, v.s. yıllardır çıkarmadı???? Çünkü tam oturmadan markayı zedelemek istemezler...

Faydası yokmu?? Var ama bence ölmeye, rektefeye yakın, yada kabaca 90-95 model üstü araçlarda kesinlikle kullanılmaması gerekir....

Son düzenleme:
arkadaşım benim yağlar üstüne derin bir araştırmam oldu bunu bir konuda da açdım..
opelin onay verdiği yağ değerleri her motora göre belli .. bu değerleri destekleyen her tür yağ alınır.. bu bir.. bir ikincisi bu desteği veren gm in ta kendisidir..

aracınıza uygun yağ değerlerine burdan bakabilirsiniz..
http://www.vauxhall.co.uk/vaux/owners/servicing/servicing.do?method=view

arabanızın kaputunun altında 5w 30 yada 10w40 yazıyorsa her 5w/30 yada 10w/40 yağda aracınıza olmaz aynı değildir muhteviyatı illa sizin markanızın istediği muhteviyat o yağda olmalıdır zaten o muhteviyat vaarsa markanında onayı vardır..

birde o yahudi muhabbetlerine takılırsanız ona bakarsanız sürdüğünüz opelin büyük hissedarları yahudi dir .. ne kadar opel gm e ait sanılsada gm sadece en büyük ortakdır o yüzden söz sahibidir ama opelin başka hissedarlarıda var ve bu büyük hissedarlar yahudi ve sistemin içinde sözleri çok geçiyor..

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=386052 burdan bakabilirsiniz...

yani o işlere girilicek olursa hiç çıkılmaz..

ve bor olayına gelince buda biraz okumadan işkembeyi kübradan atmak olmuş.. en başda bor bir motor yağı katkısı değildir tanıtımında da ambalajında da bu yazar..elmalarla armutları aynı sepete koymamak lazım..
bu gün bor power ın sitesine girin adamların yerli ve yabancı aldıkları sertifikalar ödüller yabancı ve yerli basından kareler hepsi var okuyup izleyede bilirsiniz tv çekimlerinide koymuşlar.. ayrıca almanya hükümetiyle ortak bir projeye girişiyorlar almanlar artık sanayi tipi araçlarında bor kullanımını zorunlu tutucaklar bu haberlerin hepsi sitelerinde var.. ve ayrıca geçen sene abd ye ihracata başladılar..

ve gene böyle işe yaramaz bir ürün olsa ulusal kanallarda devamlı reklamı dönebilirmi bu ülkeninde denetliyicileri var müfettişleri var bu kadar göz önünde olan devamlı reklamları dönen avrupa abd ye ihrac edilen bir şey zararlı olsa engellerler ve zaten avrupalı amerikalı sınırlarından içeri sokmaz..

birde şu zihniyetede girmeyelim bor yararlı olsa abd menşei li avrupa menşei li firmalar yapardı evet onların toprağında da bor çıksa yaparlardı.. dünyada bor madenlerinin %72 si türkiyede bu türkiye için büyük bir nimettir artık biraz yerli üreticimizede sahip çıkalım bakınız bor 5 yıldır piyasada daha bordan motoru yanmış arıza yapmış birini duydunuzmu.. kötüleyenler olucakdır neden olucakdır onlar mucize bekleyen insanlar yok arabam 200 i görsün benzini koklasın yağ yakmayı kessin falan adamın arabasına bakıyorsun 150 bin 200 bin e gelmiş öyle arabaya değil bor altın koysan büyük bir değişiklik olmaz..gene olur biraz sarsıntıyı azaltır biraz arabayı toparlar gidişini serileştire bilir ama mucizevi bir şey beklemek yanlış..

o dediğiniz kanalları tıkayan katkılarsa sizinde dediğiniz gibi yağ katkısıdır teflon içerikli katkılardır motora zararı çok fazladır bor yağ katkısı değildir üzerinde de yazar yağ ile hiç bir şekilde etkileşime geçmez diye.

lütfen okuyalım bilelim bilip bilmeden yazmayalım insanlara yanlış bilgiler sunmayalım..

Geçen hafta castrol magnatec 10/40 4 lt. Metro da 56 tl idi

hakan kiyim arkadaşımıza katılıyorum...:tesk::alkis::alkis:

ben kullanacam bu bor katkısını...

ve gene böyle işe yaramaz bir ürün olsa ulusal kanallarda devamlı reklamı dönebilirmi bu ülkeninde denetliyicileri var müfettişleri var bu kadar göz önünde olan devamlı reklamları dönen avrupa abd ye ihrac edilen bir şey zararlı olsa engellerler ve zaten avrupalı amerikalı sınırlarından içeri sokmaz..

birde şu zihniyetede girmeyelim bor yararlı olsa abd menşei li avrupa menşei li firmalar yapardı evet onların toprağında da bor çıksa yaparlardı.. dünyada bor madenlerinin %72 si türkiyede bu türkiye için büyük bir nimettir artık biraz yerli üreticimizede sahip çıkalım bakınız bor

5 yıldır piyasada daha bordan motoru yanmış arıza yapmış birini duydunuzmu..

kötüleyenler olucakdır neden olucakdır onlar mucize bekleyen insanlar yok arabam 200 i görsün benzini koklasın yağ yakmayı kessin falan adamın arabasına bakıyorsun 150 bin 200 bin e gelmiş öyle arabaya değil bor altın koysan büyük bir değişiklik olmaz..gene olur biraz sarsıntıyı azaltır biraz arabayı toparlar gidişini serileştire bilir ama mucizevi bir şey beklemek yanlış..

Sevgili hakan kardeş öncelikle belirteyim internet sitelerini gezdim raporlarına baktım reklamlarına kandım ulusal sermayemize, yerli üreticimize sahip çıkalım dedim bor poweri kullandım.

Yazdıklarının bir kaçına kullanan biri olarak cevap vermek istiyorum bunuda bir vatandaşlık borcu biliyorum çünkü insanlık bunu gerektiriyor.

Ulusal kanallarda devamlı reklamı dönebilir mi ?
Castrol magnatech 10w40 4lt = 55 tl
Bor power ms250 0,25lt = 55 tl

Bu adamlar bu parayı aldıkça bırak ulusal kanallarda reklamlarını döndürmeyi kanal kurar 7/24/365 gün bile reklamını yaparlar.

Borun %72 si bizde evet fakat biz bunu hammadde olarak yurtdışına gönderiyoruz eğer adamlar gerçekten işe yarayacak bir mamül yapılabilse zaten yaparlar ve yapıyorlardırda zaten çünkü işlenmişi onlarda. Allah bilir işlenmiş boru onlardan geride alıyoruzdur. Bu sözleerim tabiki kendi bilim adamlarımızı çalışanlarımızı küçümsemek yada hakir görmek için değil lakin bu bor power konusunda ciddi olarak kandırıldığımızı düşünüyorum.

5 yıldır piyasada bordan motoru bozulmuş patlamış bir kişi yada şikayet varmı diyosun olmaz tabi kardeşim çünkü hiç bir işe yaramıyoki o zıkkım motorda iyi yada kötü etki yapsın bu arada aracım 150-200 km de değildi ben koyduğumda 85 bin küsürlerde idi.

Velhasıl kelam yani uzun lafın kısası ben bor poweri kullandım ve zerre kadar bi yararını görmedim zararı ise motoruma değil 55tl biçiminde cebime oldu.

Teşekkürler.

oda bir görüş ama en nihayetinde o teflon yağ katkılarıyla kıyaslamak bence yanlış bende borun avukatlığını yapacak değilim burda benide bağlamaz.. ama bende kullandım belki faydası olmuşdur belki olmamışdır onu bilemem ama kullandım benki böyle şeyleri çok ince eleyip sık dokuyan biriyim öyle bilmediğim şeyleri aracıma koymam.. farkını görende var görmeyende kimsenin avutkatlığını yapıcak değilim ben tek bor un diğer motora gerçekden zarar veren teflon katkılarıyla kıyaslanmasına karşıyım o kadar..

Neyse arkadaşlar, bu gibi konular tercih meselesidir, Ben bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum, Rezerv olarak Türkiye başı çekiyor ama güzelim Borlarımızın yurt dışına illegal yollardan Kaya tuzu adı altında tonlarca, Kamyonun kaç yüz dolara ihraç edildiğini de unutmayalım...

Arkdaşlar bordan katkı maddesinden v.s. motor yanmaz, araç yanmaz... Öyle olsa satılmazdı öyle değilmi.

Başka bir forum sitesinde ----opel---- marka aracı için yağ, (Bor da dahil) (Ben motor yağ katkısı derken hepsinin kullanım şekli olarak kabaca bir sınıflandırma yaptım, silindir katkı maddesi v.s. olarak geçmiyorki bu ürün, tıklıyorsun veya satıcıya soruyorsun... muadili diğer kardeşleriyle yan yana... Okadarda ince düşünemedim kusura bakma... ve o şekilde de satılıyor internet ve fiili satışlarda, Birisi Teflon diğeri kristal parçacıklı, ama aynı şekilde kullanılıyor ve aynı delikten konuluyor...), benzin katkı maddesi kullanımı hakkında Opel Genel Merkezine Almanca yapılan bir müracaat Mail'ine (Linki bulamıyorum özür dilerim orijinal mesaj vardı) yaklaşık 3 hafta sonra Mail yolu ile çok detaylı bir cevap gelmiş, ""Opel olarak hiç bir motorumuzda Motor yağı haricinde bir madde katılmasını, kullanılmasını tavsiye ETMİYORUZ ve araçlarınızın kullanım klavuzundaki yağ değerlerinde yağ kullanmanızı öneriyoruz ""... diye uzayıp giden bir cevap alınmış...

Benim aracım OPEL ve o ne derse ben onu yaparım... Tabi bu benim düşüncem.... Zararlarından bahsetmek istedim ama, yanlış anlaşıldım galiba... Opelde bengibi düşünüyor veya ben OPEL gibi, fark yok. Onlar yapmış... Şükür aracımda o sıvıları kullanmamı gerektirecek bir durumda yok...

Arkadaşımızın dediği doğru, Teflon bazlı katkı maddelerinin zararı zaten kesindir....

Ben opelin dediğini söylüyorum, sen de başkalarının... Ben artık cevap yazmayacağım... Teşekkürler....

Son düzenleme:
haklısın arkadaşım ama o opel türkiyede benzinli mazotlu a dan z ye tüm araçlarına gm in 10w/40 stadart yağını kullanıyor halbuki vauxhall un sitesine girsen vauxhall ingiltere opeldir biliyorsundur vauxhallun sitesinde her modelin astra corsa omega vectra benzinli dizel yağları farklı şimdi sana soru?? bu vauxhallun motorları mı farklı hayır aynı motor arabamı farklı hayır aynı araba peki orda niye gm in 10w/40 yağını kullanmıyorlar her araca standart..

şu var her motorun yağ ihtiyacı farklıdır bu bir gerçek yaşına motorun o zamanki teknolojisine yakıt türüne göre yağın cinsi içeriği türü değişir her araca 10w/40 yağ koyamassın bu olmaz ben araştırdım kitapçıkda 5w/30 yazıyor vauxhallun sitesinde 5w/30 diyor ama resmi servis gm in orjinal 10w/40 yağını kullanıyor o zaman türkiye opele sorarlar bu ne perhis bu ne lahana turşusu..

yani opele o kadar güvenme benden tavsiye.. ne yapdıklarını onlarda bilmiyorlar türkiye pazarında saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir politikaları var türkiyede hangi servis gider çin malı xenon park sensörü takar opel bayileri servisleri yapıyor ve ana merkezinde haberi var buna izin veriyor..

gidin bakalım bmw mercedese vw resmi servisine size orjinal park sensörü yada xenon far dışında gidip piyasa işi herhangi bir marka hatta en kaliteliside olsa takamazlar yasak bir şikayet gelse yetkileri bile ellerinden gidebilir..

gene hangi servis yada galeride sıfır araca yasak olan yasa dışı olan sıfır simsiyah film takarlar ben kaçtane sıfır araç gördüm galerilerde camlarına sıfır film çekilmiş satıyorlar..

hatta bu forumdaydı galiba bu olay bir arkadaşın başına geldi yazmışdı almış arabayı sıfır galeriden camları filmli galeriden çıkmış sokağı dönmüş polis çevirmiş arkadaş demiş orjinalden ben böyle aldım aracı sıfır üstündeydi demiş polis olmaz onlar film yasak demiş ceza kesmiş..

yani tekrar ediyim türkiyedeki opele o kadar güvenme aracının aç içeriğini oku kitapçığını oku bak.. sana resmi vauxhallun sitesini yukarda vermişdim ordan gir arabanın cinsine motor koduna göre hangi yağ ve hangi koddaki yağ aracına lazım onu öğrenin onu kullanın benden tavsiye arkadaşım

bor olayına gelince bor olayı atla deve değil basit bir olay partekül olayı bu olay zaten var olmayan bir şey değil sadece adı bor değil castrol magnatec demiş mobil süper 1 demiş bir başka yağ firması başka bir şey demiş ama hepsinin görevi aynı yani bu bütün yağlarda var zaten o tip katkılı yağlarda bir yağ+bir bor power parası kadar paraya satılıyor bu gün normal yağlar 50-60 tl ise o tip katkılı yağlar 120-140 tl lerde geziiyor.. yani adamlar o bor power farkını çıkartıyorlar sizden..

kardesim mobil iyi yagdir castrol 10w 40 ile fiyati ayni olmaz...castrol iyi yagdir ama mobil 0w40 daha iyidir...ama tavsiyem o yasdaki araca 0w40 degilde 5w40 alsan daha iyi olur...

Geri