Mevsimlik lastik gerçekte var mıdır yoksa?

Kar lastiğinin çıkamadığı, çivililerin keçi gibi tırmandığı yerlerde oluyor. O zaman da kar lastiği diye birşey yoktur mu diyeceğiz?

geçende istanbulda yokuşu çıkamayan bir vatandaş "gittik 4 mevsim lastik taktırdık hiç bi işe yaramadı herkes yokuşu çıkıyor ben çıkamıyorum" diye veryansın ediyordu :)
en güzeli kışın kışlık lastik, yazın yazlık lastik kullanmak... belki biraz külfetli ama ucunda insan hayatı var... 300-500 TL için değmez...

Doğru olanda o zaten.

Klasik prensiplerim vardır.İlk yağmur damlası cama değdiğinde silacek süpürgelerimi ne zaman taktırdığıma bakmaksızın değiştiririm.
Her kasım ayı ortası yada sonu (işimin yoğunluğuna göre bu periyot değişebiliyor) kar yağsın yağmasın kar lastiklerini taktırırım.Mutlaka cam suyuna da deterjan alkol ve su karışımı yaparım.Antifriz zaten her mevsim duruyor.

Allwetter lastik (yani tüm hava şartların) tabii ki var hemde her markanın kim demiş yok öyle birşey diye tek farkla yanlız, en büyüğü 195 14 ebatındadır araba için...sonuçta hem karda hem yazın işimi görsün ben çok araba kullanmam falza hız yapmam diyenlerin tercihi.bunlar surat tekeri değildir ama kardaki notu da pekii değildir orta bir tekerdir yani ne super ne kötü

Kar lastiğinin çıkamadığı, çivililerin keçi gibi tırmandığı yerlerde oluyor. O zaman da kar lastiği diye birşey yoktur mu diyeceğiz?

İlk yorumda da yazdım ya, 3 adet jip peşpeşe şehir dışına gittik, kar lastiği takılı olan iki jip yolda kaldı, yol dışı tabir edilen lastik takılı olan jip ikisinide peşine takıp çok rahat çekti.Üstelik 60cm ye yakın kar üzerinde.Her lastiğin sınırları var.

Kar kullanımında 4 mevsim lastiğin işe yaramadığını söyleyen arkadaşlar.Acaba benim yazımı tamamen okudunuzmu?Çok merak ediyorum.Yoksa sadece laf olsun diye işinize gelen kısımlarımı okudunuz?Bakın orada ne yazıyor!

''.Ama hiç bir 4 mevsim lastik yoğun kar ve buzda işe yaramaz.Kar lastiklerinin üretilme sebebi de budur''

Bence yazılanı iyi anlayın sonra yorum yapın.Ne dersiniz?

Ben hepsini okudum sizi yargılamak veya yadırgamak için öyle bir şey yazmadım.Sadece ben öyle bir lastik görmedim,gerçekte böyle bir şey var mı diye soruyorum zaten.!

ekranalnts11a.jpg

Ünlü bir alışveriş sitesinde lastik katagorisinde de böyle bir şey var ama ne kadar doğru orasını bilemiyorum...

4 mevsim olarak satılan ve gerçekten 4 mevsim olan lastik vardır. Bkz. Goodyear Vector 4 season. Öyle birşey olmasa büyük bir firma lastiğinin üzerine sadece satsın insanları kandırsın diye 4 seasons yazıp kendini mahkemelerde tazminat davaları karşısında bulmak istemez.
goodyearvector4seasons.jpg

Ürün açıklaması da bu... Ama yazın nasıl bir performans sergiler bilemem...

ekranalnts21.jpg

Lastik kalitesi markadan markaya değişir.Lastiğin yol tutuşu sırt deseninden sırt desenine değişir.Örneğin şu anda çuğu firmanın vazgeçtiği 4 kanal lastiklerden ben çok memnundum.Marka olarak ta michelindi.sitenin bahçesinden 10 cm ye yakın karın üzerinde o lastikle çıkabildim.Sonraki seri çıkan michelin energy ile de gerede den -12 derece soğukta zincirsiz geçtim.-12 derece de yolun ne halde olduğunu siz düşünün.Ha dün bir araba önümde düz yolda en az 8 tur döndü.Altındaki lastik benim bile adını duymadığım dandik bir çin lastiği.Daha sıfırmış!Büyük markalarda dahi kış lastiği, yaz lastiği yada 4 mevsim olarak çok çeşitli isimler altında değişik kauçuk yapısı ve sırt desenine sahip lastikler var.Benim işim gereği ayda en az 2 defa uzun yol yolculuğum olur.Bunların hepsi tecrübeyle sabit.

Ha lastikçi tavsiyesine gelince.Bizde ticaret yapıyoruz.Bizimde dolayısıyla lastik satan arkadaşlarımız var.İşin esası şu.Her bayi elindeki malı bir an önce paraya çevirmek ister.Ben depoma kış lastiği yığarsam tabiki sana bütün lastikleri değil sadece elimde olanı gösterip övgüler yağdırırım.Kimse de satamadığı lastiği getirmeyeceğine göre piyasada en çok giden lastiği getirip sana satmak için ticaret taktiklerini kullanır.

ben goodyear vector 4 seasons kullanıyorum. yumuşak hamurlu bir lastik. aslında kış soğukluğu için üretilmiş bir lastik ama yaz aylarında da iş görsün diye deseni v şekilde tasarlanmış. açıkçası yaz aylarında ve yüksek süratte biraz fazla yıpranıyor ama kışın çok performanslı gerçkten. kışlık lastikte kullandım ve bu kadar verim almıştım. 4seasons cidden kışlık lastiklerden geri kalmıyor. 2 yılı aşkın süredir kullanıyorum ve gayet memnunum. özellikle yüksek hızlarda su birikintilerinde suyu çok iyi tahliye ediyor ve su üzerinde kızaklama yapmıyor araç. tabi çok derin su birinkitilerinde ve yüksek süratte elbet yapıyor. ıslak zeminde frenleme şahane diyebilirim. soğuk havalarda da gayet başarılı. dediğim gibi tek sıkıntısı çok sıcak havalarda deformasyonu fazla. ama lastik ömrünün 5 yıl olduğunu düşünürsek ben 5 yıl sonunda hala yeterince diş derinliğine sahip olacağı kanısındayım kendi lastiklerimin.

bu kış biliyorsunuz bol karlı geçti. continental'ler ile çıkamadığım buzlu hafif rampaları kendi lastiklerimle (4seasons) hafif patinajla çıktım. lastiklerim 2009 üretimi bu arada ;)

bu arada unutmadan vector4seasons en büyük ebatı 195-65-15 ;)

Son düzenleme:
Geri