MAzot Pompası

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
MErhabalar. Her zamanki gibi ayda 1 yetkili serviste aracı check up yaptırırım. Bugün gittiğimde mazot pompasının bayağıdır yakıt kaçırdığını ve değişmesi gerektiğini gördüm. Sonra Boch Diesel Center a gittim ve aracın (araç Z13DT 1,3 Corsa C CDTI dizel araç) mazot pompasının tamirini yaptırdım.
3 ELEMALI - 230 TL
3 VALF - 105 TL
1 Takım CONTA - 65 TL
1 İşcilik - 150 TL

Bir rakam çıktı ortaya. Normalde sadece 170 TL ye contayı değiştireceklerdi. başka bi tamirci sanayide. Ama bosch daki adamlar o değiştimi ilerleyen zamanda diğer parça yine arızalıysa arıza verir ve yine ekstradan bi 200 Tl masraf yapman gerekir dediler.

Toplam da en son 450 TL gibi bir rakama bağladık. Moralimde birz bozuk. Yoğun Bakımda da hastamız olduğu için yaptırmamak gibi bir durumda olmadı. Sizce nasıl durum?

ben geçen ay bakım yaptırdım. damlatma sızma apıyordu. conta takımı falan yenilendi temizlendi 50 tl parça artı 30 işçilik artı takıp sökme bana 130 gibi bi şeye mal oldu.

İçini açınca contanın dışında yaylı bir demirler var onlarıda değiştirdiler onlar yaklaşık 250 tl tutuyormuş. Zaten onlar olmasa sadece contalar olsa 170 civarı felan olacaktı. Bakalım inşallah dedikleri gibidir.

başka fikri olan yok mu?

bende de aynı sorun vardı bosch servise gittim maslaktaki pazarlıkla 150ye yaptırdım mazot pompası söküldü bir sürü alete sırayla bağlandı bi kaç parçası değşti yeni contayla yerine takıldı 6 ayda garanti vermişlerdi

Mazot Pompasında sıkıntı oldugunu nerden anlarız?

ya bu opel arabasından nedir çektiğimiz bir yerini yapıyorsun bir yeri patlıyor valla yaa aynı sorun alın benden de pompanın altındaki koniklerden sızdırıyor ne olucak şimdi bir dünyada oraya mı parçalanıcaz contaları değiştirdik şimdi yien aynı off ne olucak tamir mi yani masraf nedir bilen var mı

butun corsalardakı kronık bır arıza buuu...bende degstrmsıtım toplamda 150 tl gbı bı rakam tutmustu......

ya bu opel arabasından nedir çektiğimiz bir yerini yapıyorsun bir yeri patlıyor valla yaa aynı sorun alın benden de pompanın altındaki koniklerden sızdırıyor ne olucak şimdi bir dünyada oraya mı parçalanıcaz contaları değiştirdik şimdi yien aynı off ne olucak tamir mi yani masraf nedir bilen var mı

aynı sorun bende de vardı işte ben yaptırmışken hem contayı hem konikleri hemde elemanları tek seferde değiştirdim. şimdi sen yaptırırsan hem bi daha 200 tl conta parası hemde o elemanları değiştirmen lazım ortalama 500 tl tutar sanırım

arkadaşlar hafif terletme gibi yapıyorsa hiç elletmeyin pompanın çok bir önemi yok sadece yüksek basınçla mazot psamaktan başka görevi yok.Bildiğim kadarıyla 13 bar enjektörlere mazot basıyor.13 bar basınç altında hafif terletme bişey değil.Bende conta takımını değiştirdim.Bir süre sonra yine aynı terletme.Damlatmıyorsa değiştirmeyin.

Geri