Marştan gelen ses!! yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kalevera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kalevera

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkeze iyi akşamlar..
Yaklaşık yarım saat önce işten çıkarken arabayı çalıştırmak için marşa bastığımda motor çalışmadan önce motordanmı yoksa marş motorundan mı geldiğini bilemediğim kısa bi "kıvvv" sesi geldi. Kontağı bi kaç kez kapatıp açtım her seferinde aynı sesi yaptı.Daha önce marş motoru yandığı için bi kez ağzım yanmıştı. acaba gene aynı sorun tekerrür ediyor olabilirmi. arabayı sabah servise götürecem en azından bi ön bilgi verebilecek bi arkadaş varsa çok memnun olurum

merhaba

kısa derken ne kadar, çalışmada bir problem var mı

benim corsada yaklaşık 6 aydır o ses var, her kontak açışta 3-5 saniye tırrrr diye bir ses duyuluyor ve motor çalışıyor, herhangi bir problem yaşamadım o ses devam ediyor bir zararını görmedim de ama tedirgin olmuyorum da değil.

nejat

Marş motorundaki kömürler ekonomik ömrünü tamamlamış olmalı Marş Motoruna açılıp bakılması gerekir bence...

İlginize teşekkür ederim.Dediğim gibi sabah geçerken ustaya arabamı gösterdim.Daha öncedende başıma geldiği için yine aynı sorundan şüpelendik şöyleki..: Marşa bastıktan sonra marş motorunun motoru çalıştıran mili motor çalıştıktan sonra motorla temes eden bölgeden çekilmesi lazımken orada bir saniye kadar daha kalması marş motorundan ''kıvv' diye bi sess çıkmasına neden olabilir. Sese örnek verecek olursak araba çalışır vaziyeteyken tekrar kontağı çevirme teşebbüsünde bulununca gelen ses 'le aynı.Ve bu gecikmeden dolayı marş motoru yanıyor ki yaklaşık iki ay önce başıma geldi 400 ytl civarında bi masrafla marş motorunu yeniledik.Aynı olayı yaşamamak için hemen önlem alayım dedim...

Marş motorundaki kömürler ekonomik ömrünü tamamlamış olmalı Marş Motoruna açılıp bakılması gerekir bence...

marş motorunu yenilediğim için böle bi sorun ola bileceğini sanmıyorum ama yinede kesin sonuç yarın akşama belli olur heralde.. Daha teferruatlı bilgiye sahip bi önerisi olan varmı

Geri