Marş motoru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kutoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kutoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

Geçenlerde marşa bazarken sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses gelmişti. Kontagı kapatıp tekrar marşa bastım bişey yoktu ve birkaç haftada olmadı. Geçen gün hava sogukken yaklaşık -3 derece:) gene aynı sesi yaptı, kontagı kapatıp tekrar marşa bastım aynı ses 3-4 kere ust uste tekrarladı. Yanlız motor çalışıyor. Bana marş motoru gibi geldi ama sizce nedir bu sesin sebebi ? Sadece marş motu dişlisi GM orjinal var mıdır? Teşekkürler.

hocam marsı basıyosun alıyo... mars bırakırken bu sesı mı yapıyo bırde soguk havalarda yapıyo sanırsam sadece...

eger boyleyse mars motoru kurum yapmıstır. bendede aynın ses vardı ozellıkle soguklarda cok yapıyo. sokuldu temızlendı sımdı sorun yok cok sukur...

İlk yaptıgında pek soguk değildi hava açıkcası sonra bir daha tekrarlamadı. Fakat aradan 1 ay sonra yani bugunlerde hava karlı malum soguk biraz tekrar aynı sesi yapmakta. Marşa baserken gelen ses bu hocam.

bizdede aynı sorun cardı sürtüme sesi ilk çalıştırmalarda sonra urfaya yola çıktık antepte bi akrabanın evinde mola verdik orda araba çalışmadı sonra sanayiye götürdik volan dişli kaşırıyordu 50 tl ye kaynak ettık sorun çözüldü

bende de buna benzer bişey oluyoo.
bence; marş motoru araca hareketi vermek için kendini ileri atıyo ve hava çok soğuk olduğu içinde geri bırakmada gecikiyo.. soğukta demir demire kısa bi süre yapışıyo herhalde. ee geri bırakmada gecikincede motor bu sefer marş motorunu döndürüyor kısa bir süre.. bu olayda bize böyle bi viyaklama sesi oalrak duyuluyo....... diye düşünüyorum ben..

Merhaba Arkadaşlar,

Geçenlerde marşa bazarken sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses gelmişti. Kontagı kapatıp tekrar marşa bastım bişey yoktu ve birkaç haftada olmadı. Geçen gün hava sogukken yaklaşık -3 derece:) gene aynı sesi yaptı, kontagı kapatıp tekrar marşa bastım aynı ses 3-4 kere ust uste tekrarladı. Yanlız motor çalışıyor. Bana marş motoru gibi geldi ama sizce nedir bu sesin sebebi ? Sadece marş motu dişlisi GM orjinal var mıdır? Teşekkürler.

S.a kardeş sorun neymiş acaba ogrenebildinizmi

Geri