Marş basıyor fakat motor çalışmıyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Demir89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Demir89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Dün akşam hastaneye gitmek için aracıma bindim marşa bastım motor çalıştı sonra 3-4 saniye sonra durdu ve bidaha çalıştıramadım.... Bu sabah tekrar denedim motor çalıştı 5dkk bekledim brz gaz verdim durmadı bende aldım arabyı ostom sanayi bölgesine doğru gittim yolun yarısında araç ışıklarda beklerken stop etti ve aynı sorun tekrar yaşandı :((

ustayı çağırdım herşeyi denedi ama sorun büyük ihtimal beyinde dedi neyse aracı kurtarıcı ile beyinciye götürdük ve bana 20 dkk kontrolden sonra araç kendini korumaya alıyor dedi (ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok)

Size sormak istediğim ben bu aracı daha yeni aldım bu ayın 7sinde lpg olarak AKL takılı ustaya götürdüğümde ise bu tesisatı söküp yeniden takmamız gerekiyor bunu yanlış yapmışlar dedi ve söküp yeniden taktılar ardından bu olaylar başladı..

şuan araç sanayide ve bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz yardımcı olabilirmisniz?

Aracım:
Opel Astra H GTC 1.6
2007 model

aynı sorun arkadasın opel astrasındada var gecen ustaya gittik motor calısmadıgında aracı bide gazda direk calıstır aynı sorunu yapmazsa benzin basıncından felan basetti sorunu hallederiz dedi eger gazdada calısmazsa gel bakalım dedi istersen bir dene direk gazla calıstırmak istiyorsan kontagı kapat gaz dugmesine basılı tur 4-5 sn ye kadar elini cekmeden marsa bas

aynı sorun arkadasın opel astrasındada var gecen ustaya gittik motor calısmadıgında aracı bide gazda direk calıstır aynı sorunu yapmazsa benzin basıncından felan basetti sorunu hallederiz dedi eger gazdada calısmazsa gel bakalım dedi istersen bir dene direk gazla calıstırmak istiyorsan kontagı kapat gaz dugmesine basılı tur 4-5 sn ye kadar elini cekmeden marsa bas

Kardeşim onuda denedim fakat sonuç yok maalesef... Benim anlamadığım araç 40 km gitti sonra birden durdu hiçbişey anlamadım ben bundan :(
Dün akşam arıza lamabalarıda yanmaya başlamıştı motor arıza lambası

motor arıza lambası derken arabanın ustunde ingiliz anahtarı olan sarı lambamı yoksa kırmızı lambamı sarıysa pc ye baglanıp halledilirde kırmızısı buyuk sıkıntı bildiğin salam bir ustaya en yakın zamanda ugra derim bide 40km gtiikten sora arac viteste giderken(debriyaja felan basılı olmadan)mı stop etti ayagın debriyajda yada bostaykenmı stop etti cunku aynı sorun su anda bendede var fren ve debriyaj yapınca arac arada stop ediyor

motor arıza lambası derken arabanın ustunde ingiliz anahtarı olan sarı lambamı yoksa kırmızı lambamı sarıysa pc ye baglanıp halledilirde kırmızısı buyuk sıkıntı bildiğin salam bir ustaya en yakın zamanda ugra derim bide 40km gtiikten sora arac viteste giderken(debriyaja felan basılı olmadan)mı stop etti ayagın debriyajda yada bostaykenmı stop etti cunku aynı sorun su anda bendede var fren ve debriyaj yapınca arac arada stop ediyor

İngiliz anahtarı olan işaret dün sabah yandı ışıklarda arabyı stop edip yeniden çalıştırınca düzeldi sonra işden akşam eve dönünce sarı motor arıza işareti yanmaya başladı, araç ışıklarda tam gaza basınca birden durdu bidaha çalışmadı yolda giderken hafiften teklemeye başlamıştı bende deviri yüksek tuttum o anlarda şimdi duracak diye.
bi alete bağladılar arızaları gösteren, yeni parçalar takarak (parçaların isimlerini bilmiyorum) arıza giderilmesini denedi fakat yine çalıştıramadı.

eger iyi bir ustaya gidersen cok rahat halledersin o sarı ikaz lambası elektronik bir aksamın sıkıntısından oluyor ve arızanın ne oldugunu pc gosteriyor halledilebilir bir sorun ama ustanın iyi olması lazım ornek verim aynı lamba bendede yanıstı pc ye bagladılar fan cıktı fan ı değiştirdik sıkıntı mıkıntı kalmadı lambada daha yanmıyor

eger iyi bir ustaya gidersen cok rahat halledersin o sarı ikaz lambası elektronik bir aksamın sıkıntısından oluyor ve arızanın ne oldugunu pc gosteriyor halledilebilir bir sorun ama ustanın iyi olması lazım ornek verim aynı lamba bendede yanıstı pc ye bagladılar fan cıktı fan ı değiştirdik sıkıntı mıkıntı kalmadı lambada daha yanmıyor

Anladım, şuan beyinciye bıraktım arabayı o bakacak yarın haber verecek. Gelişme olursa tekrar buradan bilgi veririm

Geri