(lütfen Yardim)aracim Ve Horluyor Gaz Yemiyor.

aynı sorunu ben de yasiyorum lpg'den oturu. bu sabah bi ozel opel servisine sordum lpg den kaynaklandigini soyledi. yapilacak bisi yok dedi :eek:

Aynı yere ben de sormuştum. "Biz de nedenini bulamadık, bi çok kişide de bu problem var" dediler.

Bu akşamda baya bi forum dolaştım. Öneriler şunlar:

*** @KAAN ARSLANLI nın dediği gibi 2-3 gün araba sadece benzinde kullanılacak. Bu süre zarfında LPG ye geçilmeyecek.

*** 2-3 günün sonunda araba benzinde iken, montaj yapılan yere gidilecek. Orada bilgisayar yardımı ile arabanın yüklü yüksüz durumlarındaki değerleri not edilecek. Bu değerlere göre LPG ayarları yapılacak..

Şimdilik çözüm bu şekilde imiş.. Ben bu işlemleri (şehir değiştireceğim için) 1 hafta sonra yapacağım..;)

Hiç değilse şu an için sorunum yok..

Sanırım benzer sorun bende de oldu.
3 hafta önce BRC sıralı sistem taktırmıştım (OPİS'te).
Bu sabah arabayı bir çalıştırdım, motor TAKIR TAKIR titriyor. Hayatımda böyle bişey görmemiştim.
Hemen motoru kapattım. Sonra bi kez daha bastım marşa, yine aynı şey oldu, gaz verdim falan geçmedi.
Ben de arabayı aynen bıraktım. Yarın çekiciye yükleyip servise götürücem.
Araba 100.000 km boyunca lpgsiz çalıştı 6 yıldır, hiç böyle bi sorun olmamıştı. Bir anda LPG'den ürkmeye başladım.
Acaba sorun ne olabilir?
Benzer sorun yaşayanlar da oldu mu?

Sanırım benzer sorun bende de oldu.
3 hafta önce BRC sıralı sistem taktırmıştım (OPİS'te).
Bu sabah arabayı bir çalıştırdım, motor TAKIR TAKIR titriyor. Hayatımda böyle bişey görmemiştim.
Hemen motoru kapattım. Sonra bi kez daha bastım marşa, yine aynı şey oldu, gaz verdim falan geçmedi.
Ben de arabayı aynen bıraktım. Yarın çekiciye yükleyip servise götürücem.
Araba 100.000 km boyunca lpgsiz çalıştı 6 yıldır, hiç böyle bi sorun olmamıştı. Bir anda LPG'den ürkmeye başladım.
Acaba sorun ne olabilir?
Benzer sorun yaşayanlar da oldu mu?

@Kaan arslanlı bu sorunu tarih ettiğini açıklamıştı. O sana gerekli cevabı verecektir.. ;)

Gözlemlerim sonucu benzinde 3 ms ise lpg de 4,5 falan (yani 1.5 katı falan) ayarlıyorlar yanlış görmediysem??????
Tam değer 3'e 3,05 mi????

Senin depon tam dolu olsa da aynı sorunu yaşayacaktın .aracının ayarları düzelmişken tekrar gidip self mapping yaptır. enjektör sürelerini mümkün olduğu kadar yaklaştırsınlar. örnek benzinde 3 ms ise lpg de 3.05 falan olsun. yoksa aynı sorunu bir kere daha yaşamak zorunda kalacaksın.

o ayar yanlış, araç aşırı zengin çalışır. boğulma, tekleme, fazla yakıt tüketimin neden olur, lambda sensörü yanar, katalitik konvertör bozulur vs...

İyi günler

Gözlemlerim sonucu benzinde 3 ms ise lpg de 4,5 falan (yani 1.5 katı falan) ayarlıyorlar yanlış görmediysem??????
Tam değer 3'e 3,05 mi????

Geri