1 hafta demiştim 

Yarın bi 30 ytllik benzin alayım...:good:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yarın bi 30 ytllik benzin alayım...:good:
1 hafta demiştim![]()
Para yok ki :sorry:
30 ytl ile idare etcez artık, ne yapalım...
@KAAN ARSLANLI bu gazın kesik kesik almasına ne diyosun.. Gaza basıyorum, gazı sonradan veriyor ve kesik kesik.. Boğaz kelebeğini falan da temizlettim ama... sonuç yine aynı sanki gazı tutuyor, sonradan bırakıyormuş gibi.. Bunu vites boştayken, hareket halinde değilken yapıyor.. Hem benzinde hem de LPG aynı sorunu yaşıyorum. LPG taktırmadan önce bu sorun yoktu..![]()
sizin bence lpg ayarından ziyade aracınızın ateşleme bobininde hata var. bu kesikliği sadece lpg de yapıyor desem bunun nedeni belli, gaz hortumlarının uzun tutulması .
Ateşleme bobinini en pratik şöyle test edebilirsiniz. aracı 5 vitese kadar çıkarın,iyice yavaşlayın ( devir saati 1000 devirlere kadar düşsün) sürat vectrada takriben 40 km civarında. sonra sonuna kadar gaza basın. eğer araçta silkeleme varsa ateşleme bobininde veya bujilerde sorun var demektir. bir miktar avans vuruntusu olacaktır, korkmayın
Hımmm yarın bi test sürüşüne çıkayım, yazdığınız şekilde deneyim..:good:
sonuç bekledim ama sizden yanıt gelmedi. umarım sorun yoktur
regülatör arızalı olabilir. kontrol ettirin.
@KAAN ARSLANLI dün dediğiniz olayı yaptım. 5. vitese kadar çıktım yavaşladım 1000 devire indiği anda gazı kökledim ama ne vuruntu ne de silkeleme oldu. Yine gazı yedi yavaş yavaş hızlanmaya başladı.. ilginç bir durum..
Bu gaz yememe olayı dediğim gibi hep ilk çalıştırmada oluyor. Araba ikinci ya da üçüncü çalıştırmalarda ya da hareket halinde iken yapılan gaz köklemelerinde boğulmuyor, direk gazı alıyor. Bu sorunları hep ilk çalıştırmada yaşıyorum. Gerçekten ilginç bir durum..![]()
Bir de dün arabayı park etmeden önce lpg yi kapattım ve benzine aldım, benzinde istop ettim. Bugün arabayı ilk çalıştırdığımda olan rolanti dalgalanması olmadı.. Bundan da şu sonucu çıkardım: Arabayı akşam lpg yi kullandığım için LPG de iken de istop ediyorum ve sabah ilk çalıştırmada da haliyle benzinde çalışıyor. Bu benzinde çalıştırma esnasında LPG de yanma odasında kalmış olabilir mi, yani ikisi aynı anda bir müddet yanınca bu şekilde bir sorun ortaya çıkarıyor olabilir mi?