LPGli ama...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TLGa35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kimse yanlış anlamasın ama bu kronik sorunlar falan neye göre çıkıyor anlamış değilim. 1998 model Astra F'ye 10 yıl bindik.Tek değiştirdiğimiz parça şarj dinamosu oldu,bana göre az bile oldu.O arabanın satılmadan önce son birkaç yıl da girip çıkmadığı yer,taşmadığı şey kalmadı nerdeyse ama hiç üzmedi bizi.2008 Model Astra G'ye 5 yıl bindik,çok şükür onda da bir sorun yaşamadık.Şimdi 2013 Astra H'ye biniyoruz.Daha konuşmak için belki erken ama forum da bazı arkadaşlar şimdiden yermeye,şu sorunu bu sorunu var diye yazmaya başlamış.Arabaya bindiğim zaman edindiğim izlenimlerde (bazen sınırları zorluyorum falan) yazılanlar hiç olacakmış gibi gelmiyor ama ileride görücez artık.Benim gözüm de Opel vazgeçemeyeceğim bir marka.Herşeyiyle bana güven veriyor.Kapısını açarken kapının o ağırlığını hissetmek bile içimi rahatlatıyor.Şimdi gözümüz yeni Astra Sedan da.Ne zaman nasip olur bilemem artık. :)

Son düzenleme:
Kompresyon ölçümü şart

Kimse yanlış anlamasın ama bu kronik sorunlar falan neye göre çıkıyor anlamış değilim. 1998 model Astra F'ye 10 yıl bindik.Tek değiştirdiğimiz parça şarj dinamosu oldu,bana göre az bile oldu.O arabanın satılmadan önce son birkaç yıl da girip çıkmadığı yer,taşmadığı şey kalmadı nerdeyse ama hiç üzmedi bizi.2008 Model Astra G'ye 5 yıl bindik,çok şükür onda da bir sorun yaşamadık.Şimdi 2013 Astra H'ye biniyoruz.Daha konuşmak için belki erken ama forum da bazı arkadaşlar şimdiden yermeye,şu sorunu bu sorunu var diye yazmaya başlamış.Arabaya bindiğim zaman edindiğim izlenimlerde (bazen sınırları zorluyorum falan) yazılanlar hiç olacakmış gibi gelmiyor ama ileride görücez artık.Benim gözüm de Opel vazgeçemeyeceğim bir marka.Herşeyiyle bana güven veriyor.Kapısını açarken kapının o ağırlığını hissetmek bile içimi rahatlatıyor.Şimdi gözümüz yeni Astra Sedan da.Ne zaman nasip olur bilemem artık. :)

2001 astra elegance vardı. 1 egr iptal ettirdim o kadar arabada başka sorun yaşamadım. 2005 vectra c aldık usta hatası yüzünden trigerden oluyorduk ve baskı harici ön takım masrafım olacak. oda sağolsun safranbolunun yolları. aldığımda hiçbir sorunu yoktu ön takımının.
dayıma 2004 corsa c van aldık şirket çıkması ondada sorun yaşamadık ki askerden gelir gelmez 2011 corsa d aldı. dayımın kayınpederi araba bakıyorum dedi dayımla gittik astra f kasa aldık ki adam acemiydi tekirdağa giderken bardak gibi virajdan astra olmayaydı kesin bariyerde alırdı soluğu. babamın kuzenlerinde astra var hiç memnun olmayan yok....

:) opel kadar parçası pahalı opel kadar kronik sorunları olan opel kadar para düşmanı başka bir araç görmedim :)

Saçma konusuna gelince o işin latifesi ama tabi ciddi sanmışsın ne diyeyim?

Orjinal parça saplantısı olmadıkça pahalı falan değil, yerli araç gibi gayet ucuz parçalar. Kronik arızalar da "100derece hararet normaldir, opel harareti sever" zihniyeti yüzünden zayıf elektrik tesisatının kavrulmasıyla ortaya çıkar. İş genelde kullanıcı hatalarıyla alakalıdır, kimisi 10 12binde bile motor yağını yenilemez, ben ise 7500ü geçirmek istemem, Opel hor kullanılarak sırtımızı yasladığımız bir alman ekolü, davrandığımızın karşılığını aldığımızda ise tüü kaka yaparak çamur attığımız "Almanların en dandiği"dir. İnsanlar mercedes bmw gibi araçlarda da böyle berbat arızalarla karşılaşıyorlar ancak, yiğitliğe b*k sürdürmemek için araçlarının kusursuz, masrafsız, arıza çıkarma potansiyeli olmadığını iddaa ediyorlar, tank-yeruçağı-uzay mekiği vesaire şekilde adlandırıyor bizzat gözlemlerimle yaptım bu tespiti.

Kronik sorun bence de yok... Sorunu cözemeyen kronikleşmiş usta yalanları var...İstisnalar olabilir...
1 yıl içerisinde egzantrik sensörüm 3 kere arıza verdi.Bundan 3 yıl önce... önceki gittiğim yer yenisi takıp yolluyordu.... En son arıza verdiğinde şimdiki gittiğim yere bu durumu anlattım.Kronik olduğunu söyledim...Bana güldü... yarım saat falan inceledi... sonra sokette bir ucun takıldığında geri kaçtığını gördü...İşte size kronik sorun....
Patronuma ait 2011 model mini cooper countryman 4 all vardı.. Kışın ilk marşta almıyordu..Kaç kere servise gitti bilmiyorum....En sonunda araç geri iade edildi..Ara ara soruyorum.Bu sorunu cözememişler.Çözüm olarak komple motoru değiştireceklermiş....
Opeli seviyorum ancak sevmediğim yönü ise ara ara kafasına göre ufak tekef mide bulandırıcı sorunlar çıkartıyor.... mesela ; Akşam eve giderken rolantide dengesizlik oluyor... Sabah saat gibi calışıyor...
Fiyatına göre bence en ideal araç opel de var.... biraz daha fazla verilip wolks. alınabilir..ama wolks alacaksan audi de alabilir... audi olmadı volvo... volvo ya para cıkaran bmwde alır.... Bu iş uzar gider....

:) opel kadar parçası pahalı opel kadar kronik sorunları olan opel kadar para düşmanı başka bir araç görmedim :)

Saçma konusuna gelince o işin latifesi ama tabi ciddi sanmışsın ne diyeyim?

Benim Vectra'lar çakma galiba, yıllardır beni hiç üzmediler, ben de onlara karşı olan, hatta artık kronikleşen sevgimi zamanında bakımlarını yaptırarak gösteriyorum :D

Şurada Opel Taş gibi diyen arkadaşlarımız kadar opel malına sahip çıksa idi sanırım dünya da başka marka kalmazdı.... arkadaşlar hepinizi kutluyorum... harbiden opel firması sizler kadar opel e sahip çıkmıyor.... :bir:

Nadir biz sevdik mi ölümüne severiz :rakir:

Nadir abi sen onu bunu boşverde arabayı ne zaman satıyorsun :) satta arabacağız senden kurtulsun baksana arabanı hiç sevmiyorsun bari değerini bilen birine ver :D

Geri