lpg - tekleme

arkadaşlar bu tekleme sorunu lpg'de yazları daha fazla oluyor benım kendi tespitim ise lpgnin devreye girebilmesi için motor suyu sıcaklıgının belli bir seviyeye ulaşması gerekiyor fakat yazın kaptaki su kendiliğinden ısınıyor fakat motor soğuk oluyor ve lpg hemen devreye giriyor bunun sonucundada ilk kalkışlarda kısa sureli bir tekleme oluyor diye düşünüyorum.

bobin ve buji kablolarını kontrol ettirmeni tavsiye ederim.ben şahsen öyle yaptırdım.bobin değişti buji kabloları da değişecek.

bu gün kabloları bi kontrol ediyim dedim oynamış olan çıkık olan varmı gibisinden, herhangi bi problem yoktu, bu ateşleme bobini gm opel de baktım 2000 motorlar için olan bobin
ithal 65 lira gibi bi fiyat neden sizinkilere göre düşük

daha pahalı olması lasım ama net olarak bilmiyorumda şu opelin yaptığı en kötü şeylerden biri bence ateşleme bobinlerinden biri kesince hepsi değişiyior tek tek yapsaymış keşke de biri kesince tek değişilirdi opel resmen servislerin kazanması yolunda demedi demeyin :)

Arkadaşlar en güzel yorumu arkadaşın biri yapmış bu sorun yazın oluyor.
aslında bence arıza bile değil sadece motor soğukken yapıyor.
Boş yere arabanızın orasını burasını değiştirmeyin.
Bende 4 yıldır oluyor kafaya takmadım hiç bir zararını da görmedim
2-3 km sonra kesiliyor. Sanırım motor soğuk olduğu için lpg miktarını ayarlayamıyor lpg beyni... Yinede siz bilirsiniz.

irfan arkadasim kesinlikle oyle zaten. Eger birde arabani tanimis isen 2-3 km kadar biraz devirli gittinmi hic bir problem yasatmiyor.

LPG nin enjektörlerine de bir baktırın benim araçta sorun Enjektörde çıkmıştı baktırmakta fayda var.

Geri