lpg önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turker06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buji olsa benzinde de yapar dedi ustalar bujilere baktılar denediler en sonunda lpg olduğuna karar verdiler bakalım bugün ya da en geç yarın gidecem tüpçüye şu an benzinde biniyorum zaten :D

Buji kablosunda arıza olması durumunda benzin de aynını yapmaz. LPG resmen elektrik aksamını limitine kadar zorlamakta. Bu yüzden tekleme yapıyor.

Keşke benim aracım da full enjeksiyonlu olsa da bende sıralı sistem takdırsam ama benim araç tek nokta olmasından dolayı klasik sistemlerin bir tık üstü sistem var. :( bu tekleme filan genelde buji kablosundan oluyor. Canına okuyor zaten kablo filan kalmıyor duman ediyor.

Buji kablosunda arıza olması durumunda benzin de aynını yapmaz. LPG resmen elektrik aksamını limitine kadar zorlamakta. Bu yüzden tekleme yapıyor.

Önce buji kablolarını mı denesem diye aklımdan geçmiyo da değil :rolleyes:

Önce buji kablolarını mı denesem diye aklımdan geçmiyo da değil :rolleyes:

Geçen gün komple ateşleme bobini ve kablo değişimi yaptım. Patlama yapıyordu şu anda 600 km oldu sorun yok. ;)

Benim aracım F kasa 94 model bobin Alman malı idi 170 TL bobin 60 TL kablo tuttu.

Eski aracım astra G ye Atiker taktırdım ve yaklaşık 5-6 sene zerre kadar sorun yaşamadım. Şimdiki aracım Corollaya BRC taktırdım Göz göre göre 800 TL fazla verdim. BRC taktırmamın tek nedeni aracı satarken soruyorlar Hangi Kit vardiye BRC olunca millet daha sıcak bakıyor. Bence markadan daha önemli olan İyi bir usta + iyi bir Kalibrasyon.

Astra h aracım var atiker takılı sorunum yok.

Geri