LPG Markaları Hakkında Bilgi

KAAN ARSLANLI

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ağu 2007
Mesajlar
253
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Sayın Ceyhun Yazar,

Yeni Aracınızı bekliyoruz. :)

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ



Tespitinizde haklısınız.Sonuçta 4-5 aracı olan ve hepsinde farklı lpg kiti takanların tavsiyesini, ya da aynı kiti bicok araçta deneyenleri dikkate almak dah kesin bir fikir verir.Ancaksanırım buna da pek rastlanmıyor.

Ben de kendi deneyimlerimi aktarıcam;

İlk aracım bir uno idi...Tek nokta enjeksiyonlu,karbüratörlü de degil. BRC AT90E kiti takılı idi üzerinde.Yani takılı almıştım. İlk aldıgımda aşırı yakıttan şikayetçi idim ve bir türlü istenilen normlara gelmedi, ben de sanayide zaman kaybetmektense neredeyse aracı benzinli gibi kullandım. Evet lpg de benzine yakın tüketiyodu. Yok fiatlar böyledir, unolar cok yakar falan derken, araçtan cok memnun olmama ve daha büyük bir araç ihtiyacı dogunca opel astra njoy 2003 benzinli 1.6 bir araç aldım.Benzinli aldım ki lpg yi ben taktırayım diye...Velhasılı uzun araştırmalarım sonucu, yerinde gidip gördügüm montajcılar dahik sonunda Ankara da Mocan Otogaza gittim. BRC Türkiye distribitörü 2alpg firmasının yetkili servisi, fiyatları da sıradan montajcılarla aynı oldugu için, bir cumts sabahı gidip akşama takıldı. Aynı gün (Hani depoda hava olur bir kaç depo bitsin muhabbetine ragmen) lpg tüketimi cok iyiydi, performans testleri yaptık, otobanda 190 km sa lik hızlara ulastık ilk montaj sonrası.Çok iyiydi. Tabi kullanmadan anlayamayız diyerek yollara koyulduk.Takılan kit BRC Seq 24 My07 Plug&Drive yazılımlı idi...Ve 4 ay sonra satmak zorunda kaldıgım aracım (tamamen maddi nedenlerle) çok ama çok iyi tüketiyordu.Uzun yolda 90ı gecmedigim zamanlarda 10 kuruşa düştügünü de gördüm.Ş.içi ise maksimum 18 kuruş yakardı (lpg 1.75 iken).Herhalde şimdilerde 16 ş.içi yakar idi bende olsa.Aracı sattıgımda lpg 1.90 ytl/lt idi ve benzinli yeni bir araç aldım honda civic 1.6.Benzin lpg arasında fark kalmadı dieyrek takmayı düsünmedim.Ama lpg bir anda 40 kuruş ucuzlayınca şimdi yine düşünüyorum.

Sonuç olarak klasik olacak ama sizde mntaj yaptıracagınız yere bir gidin, sadece izleyin ve az cok anlarsınız ne kadar kaliteli imalat yapıldıgını...Ben bunları yaparak Mocan a gittim ve cok memnun kaldım.Aracı kullandıgım (lpg li şekilde) 10 bin km de en ufak bir sorun ya da güç kaybı ya da yolda kalma gibi,gaz kokusu gibi şeyler karsılaşmadım...

Yeni aracıma taktırdıgımda ki brc yi ve mocan ı deneyeceğim, o zaman işte brc iidir ya da kötüdür diyebileceğim.

İyigünler
 

otto

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ağu 2006
Mesajlar
492
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bende atiker sıralı sistem var 20000 km oldu taktırdığım günden başka servisi gtmedim. tıkırtıkır çalışıyo hiçbir sorunu yok.
 

zihnigonen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 May 2008
Mesajlar
185
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bundan önceki aracımda zavolli marka sıralı sistem takılı idi, şimdiki aracım da ise atiker sıralı sistem takılı. her ikisinden de memnundum.
memnun olanlardan ziyade şikayetçi olanlara bak. yani en çok şikayeti hangi marka için yapmışlar. www.sikayetvar.com www.sikayetim.com gibi sitelere bir göz at istersen.
 

yuxell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
79
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Benim arkadaşımda 1500 ytl verip LOvato marka lpg taktırdı 1996 2000 motor hyundai sonato ya 3 kez serise gitti arız yüzünden şimdi 20 kuruş yakıo km de.Dicem o ki her sistem arıza yapabilir bence ucuz olanı takmakta yarar var nasıl olsa garantili atiker en ucuzu sanırsam.Çok para verince belki biraz daha kaliteli oluo ama zaten ediceniz karı ona veriyonuz sonra uğraş 2 sen onu çıkarcam die :D
 

VAKVAK95

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
1,578
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
51
Siteyi ziyaret et
Son düzenleme:
Üst