Lpg litresi 1,25

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrekaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yakıt sarfiyatı ölçmek için aracı en az 10 km gidiş- geliş aynı yolda sürmeniz lazım. yol ve trafik şartları yakıt sarfiyatıı fiilen değiştiren olaylardır. istanbul, ankara ve izmir de 200 kuruş yakan araba trafik yoğunluğu az olan illerde %5-8 daha az yakar. En iyi LPG de yakıt sarfiyaı ölçme: LPG deposu dımdızlak bitene kadar tüketilir. Araç artık LPG gitmez iken depoya 2 litre Gaz alırsınız. aracınızı her zamanki sürdüğünüz performansta sürersiniz. Göstergede ölçülen km ile depoyu tekrar bitirene kadar gidersiniz. taş çatlasa 2.0 litre bir araba 17-20 km arası gider. 1.6 litre arabalarda bu 20 km üzerine çıkabilir. Şunuda unutmayın hava sıcaklığı yakıt sarfiyatını direkt etkiler.

arkadaşlar 97 corsa b 1.4 gls kullanıyorum ecotech motoru var. 454 km yol yaptım şehir içi 56.5 tl gaz aldım. gazın litresi 1.49 tl iken.bu da km'de 12.4 kuruş eder.bu arada ankaradayım lpg ondan ucuz.gerçi şimdi 1.69 oldu :) çaktırmadan 20 kuruş itelemişler lpg'ye de :)

Yakıt sarfiyatı ölçmek için aracı en az 10 km gidiş- geliş aynı yolda sürmeniz lazım. yol ve trafik şartları yakıt sarfiyatıı fiilen değiştiren olaylardır. istanbul, ankara ve izmir de 200 kuruş yakan araba trafik yoğunluğu az olan illerde %5-8 daha az yakar. En iyi LPG de yakıt sarfiyaı ölçme: LPG deposu dımdızlak bitene kadar tüketilir. Araç artık LPG gitmez iken depoya 2 litre Gaz alırsınız. aracınızı her zamanki sürdüğünüz performansta sürersiniz. Göstergede ölçülen km ile depoyu tekrar bitirene kadar gidersiniz. taş çatlasa 2.0 litre bir araba 17-20 km arası gider. 1.6 litre arabalarda bu 20 km üzerine çıkabilir. Şunuda unutmayın hava sıcaklığı yakıt sarfiyatını direkt etkiler.

otomotiv öğretmeniymişsin ama kusura bakma bu olay yanlış... eğer o kadar az gaz alırsanız etkenler çok fazla etkiler sizi... depoda kalabilecek 250cclik bir gaz bile çok büyük fark yaratır... en güzeli tam bitirip ondan sonra depoyu doldurup gene depoyu bitirene kadar gitmek... böle olunca depoda 1 litre gaz bile kalsa sizin sonradan eklediğiniz gaz miktarı çok olacağı için büyük bir etkisi olmaz...

otomotiv öğretmeniymişsin ama kusura bakma bu olay yanlış... eğer o kadar az gaz alırsanız etkenler çok fazla etkiler sizi... depoda kalabilecek 250cclik bir gaz bile çok büyük fark yaratır... en güzeli tam bitirip ondan sonra depoyu doldurup gene depoyu bitirene kadar gitmek... böle olunca depoda 1 litre gaz bile kalsa sizin sonradan eklediğiniz gaz miktarı çok olacağı için büyük bir etkisi olmaz...

+1 bu sistem en iyi karbüratörlü araçlarda ölçülüyor. Sıralı sistemde sonuçta araç benzinde kullanıldığı için hata payı olabiliyor.

arkadaşlar bugün ostimden gimata doğru giderken, yıldız sanayiyi geçince sağda total var. total istasyonunun içinde milangaz var. adamlar her tarafa lpg 1,25 diye yazmış. yavaşladım içeridede baya sıra vardı. eğer gazın kalitesinde bir şey yoksa gerçekten avantajlı değil mi. ben şahsen almaya korktum ama devam ederse bi 20 liralık alıp denemede fayd var. sitede alanlar var mı merak ettim.

şu soruya birisi cevap versin :) çünkü konu bunun üzerine açılmış ey opelim ahalisi .. ammaaa

kâmuran bey in dedikleri şu 2 lt lik gaz alma olayını safdışı edersek gayet doğru. ama o 2 litre niye girdi konu dışı konuya anlayamadım :) ne güzel depoyu doldurup 100 yada 10 yada 50 km sonra yeniden doldurmak varken...

ama bu sarfiyattaki kaotik durumu gayet iyi özetlemiş kendisi tebrikler.

şu soruya birisi cevap versin :) çünkü konu bunun üzerine açılmış ey opelim ahalisi .. ammaaa

kâmuran bey in dedikleri şu 2 lt lik gaz alma olayını safdışı edersek gayet doğru. ama o 2 litre niye girdi konu dışı konuya anlayamadım :) ne güzel depoyu doldurup 100 yada 10 yada 50 km sonra yeniden doldurmak varken...

ama bu sarfiyattaki kaotik durumu gayet iyi özetlemiş kendisi tebrikler.
ben aldım... daha bitiremedim gazı ama ışıklar her zamanki gibi sönüyor sanırım km olarak aynı gidecek... ama performans olarak biraz düşüş var... ama o kadar ucuz olduktan sonra önemli değil :) birde nerdeyse yarım saat sıra bekledim :D

bu gaz bence gayet güzelmiş... bugün bitirdim yeniden aldım hatta :) shelldeki gaz ne kadar gidiyorsa bu da aynı kmyi yaptı... ama performansında hafif bir düşme var ama bu kadar ucuz olduktan sonra önemli değil bence :)

125 krş kurusu duyunca bır anda sasırdım nasıl olurda bır arac bu kadar az yakabılır dedım ama sonra dıger arkadasların yasdıklarını okuyunca sasırmamın normal oldugunu anladım. ben her seferınde yaktıgım bensını olcerım ve her zaman bır bırıne yakın fıyatlar cıkar bu da ortalama litre fıyatından 15-20 kuras arasında dusuk olur yanı en son olctugumde 163krs yakıyordu buda normal sanırım

1.8 zafira ile yaklaşık 3 depo boşalttım. milangaz ucuz ama kalitesiz değil. şehiriçi 1 litre ile ortalama 8,5 km gidiyorum . evet performansta azda olsa düşme var.

Evet arkadaşlar 1.25 ten LPG aldım. 1.72 nerde 1.25 nerede Ankarayı seviyorum.

21092009090.jpg

21092009092.jpg

21092009093.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/3928/21092009091.jpg
Nihayet sıra bana geldi yaklaşık 15 dakika bekledim. Bu iyi haliymiş. Normal zamanda çok uzun kuyruk oluşuyormuş

21092009094.jpg

Arka sağda görünen yazıda. "Bu araçta dünyanın en kazık akaryakıtı kullanıkmakta" yazısını hala takıyorum.

Herkeze selamlar & iyi bayramlar,

Geri