Lpg litresi 1,25

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrekaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence lpgde bazı arkadaşlar çok yanlış hesaplamalar yapıyor çok anormal düşük oranlar çıkıyor.. 1.76dan gaz 3.2den benzin aldığınızda zaten fiziksel olarak %50-%40 tasarruf yapamasınız benzine oranla... sürekli fakirde gitse araba bir %35-%40 belki olur ama o zamanda araba gitmez lpgde hiç gitmiyor bu araba dersiniz... bence o kadar düşük tüketim oranı çıkanlar depoyu bitirsinler bir sonra 10-20 liralık deil 50 liralık gaz alıp bitene kadar kullanıp yazsınlar kmsini... çok daha sağlıklı bir ölçüm olur...

ben adıyamandayım lpg 1.74 tl. hep opet aygazdan alırım. gazı bitirmeden de gaz almam. 50 liralık gaz ile 255 km yaptım şehir içi. tabi bu hep olmuyor bazen 245-240-250 öyle gidiyor. şehirler arasıda 1lt ile 10 km yapıyor. daha fazlasını hiç yapmadı. bence bu yakıt çok iyi. ama diğer arkadaşlara göre gerçekten benim araç çok yakıyor.

ben adıyamandayım lpg 1.74 tl. hep opet aygazdan alırım. gazı bitirmeden de gaz almam. 50 liralık gaz ile 255 km yaptım şehir içi. tabi bu hep olmuyor bazen 245-240-250 öyle gidiyor. şehirler arasıda 1lt ile 10 km yapıyor. daha fazlasını hiç yapmadı. bence bu yakıt çok iyi. ama diğer arkadaşlara göre gerçekten benim araç çok yakıyor.

Normal yakış değerleri. Bir depo LPG ile ş.içi - i.dışı kullanıma göre +/- 20 km fark edebiliyor.

Herkesin bildiği yakıt hesaplama yöntemini bir daha yazalım.LPG ile depo istasyonda doldurulur. Araçla ister depoyu bitirin, ister 150-200 km yapın sonra aynı istasyondan aynı pompada LPG yine doldurulur.Ödenen para yaptığınız km ye bölünür. Km de yaktığınız TL bulunur. Buradan 100 km de yaktığınız LT hesaplayın böylece ileriye dönük hesap yapmanız ve bilgi tutmanız daha kolay olur. Malum nede olsa bizler aynı paraya 2 depo yakıt alamıyoruz.

petrol ofısının gazı ıyı dıyen arkadasım neye gore ıyı dıyosun aydınlıkevler kavsagındakı petrol ofısınden ıkı ay once gaz aldım ve arabanın resmen dengesı degıstı ve arabayı hat safhada kotu etkılerı ya shell ya opet baska yerden gaz alınmaz bence bayramda kusadasına gıdıcem yenı yakıt degerlerımle karsınızdayım:D

FİYAT LİTRE TUTAR
1,73 30,52 52,80 TL
1,68 35,69 59,96 TL
1,69 36,51 61,70 TL
1,54 24,25 37,35 TL
1,69 33,14 56,00 TL
1,69 35,59 60,15 TL
1,72 17,28 29,73 TL
1,69 24,86 42,01 TL
1,72 32,92 56,62 TL
1,73 26,06 45,08 TL
1,72 36,37 62,56 TL
1,70 21,81 37,08 TL
TOPLAM 355,00 601,03 TL
MARDİN ÇIKIŞ 120.907 KM
MARDİN DÖNÜŞ 124.535 KM
TOPLAM KM 3.628 KM
1 LİTRE 10,22
KM 0,165665 TL
İzinde iken aldığım LPG durumu yukarıdaki şekildedir ve yaklaşık 600 km si şehir içi kullanılmıştır (ama şehir içindeki kullanımda yol bilgisayarı 30 lt altını göstermedi).Bunların dışında uzun yolda aldığım deponun durumuna göre 1 Lt ile 11,5 Km (145-155 Krş civarı) ortalama bir yakıt sarfiyatı olmuş. Mümkün olduğunca gazı Aygaz dan aldım.

kütahyada da bu şekilde satan yer var, ben şahsen güvenip de yanaşamıyorum...

petrol ofısının gazı ıyı dıyen arkadasım neye gore ıyı dıyosun aydınlıkevler kavsagındakı petrol ofısınden ıkı ay once gaz aldım ve arabanın resmen dengesı degıstı ve arabayı hat safhada kotu etkılerı ya shell ya opet baska yerden gaz alınmaz bence bayramda kusadasına gıdıcem yenı yakıt degerlerımle karsınızdayım:D

üstün oto ya göre diyorum. kendisi iç anadolu brc atiker ver prins bayii. böyle bir sorunun olursa hemen petrol ofisini ara. lpg bitmeden depondan numune alırlar ve gerekli bütün analizler yapılır.

kendim önermiyorum yani. ha önerim ne dersen sıhhiyedeki petrol ofisi derim. sürekli oradan alıyorum. en ufak sorun yaşamadım. fiyatı şuan 1.47 tl.

hımm öyleoldunu bilmiyodum bende istasyon öneriyorum çiftlik kavsağındaki opet:D

1.25 TL mi :) one len su ile aynı fiyat :) neredeyse. valla istersen cok yaksın fark etmez litresi 1.25 ne demek yaa burada 1.68 buldumu arkadaşlar bayram ediyorlar :)

Güya İzmir/ ali ağaya yakınız en pahalı bizemi satıyorlar bu benzini lpg yi anlamadım gitti

üstün oto ya göre diyorum. kendisi iç anadolu brc atiker ver prins bayii. böyle bir sorunun olursa hemen petrol ofisini ara. lpg bitmeden depondan numune alırlar ve gerekli bütün analizler yapılır.

kendim önermiyorum yani. ha önerim ne dersen sıhhiyedeki petrol ofisi derim. sürekli oradan alıyorum. en ufak sorun yaşamadım. fiyatı şuan 1.47 tl.

bende orada taktırmıştım lpgyi... petrol ofisinin eskişehir yolundaki yerinden aldım bir kaç kere denemek için.. aldığım en rezalet gaz olduğunu rahatlıkla söleyebilirim... 1.25den aldım ostimden 2 gün önce bakalım ne kadar gidicek... performans açıkcası biraz düşük ama petrol ofisininkinden iyi...

bende orada taktırmıştım lpgyi... petrol ofisinin eskişehir yolundaki yerinden aldım bir kaç kere denemek için.. aldığım en rezalet gaz olduğunu rahatlıkla söleyebilirim... 1.25den aldım ostimden 2 gün önce bakalım ne kadar gidicek... performans açıkcası biraz düşük ama petrol ofisininkinden iyi...

e işte hem lpg de hem benzinde bir sorun yaşarsanız direk netten bakın sitesine po nun yada opet in vay efendim shell in falan direk gelip numune alsınlar. zaten istasyondan da alınıyor o numune. en ufak bir hata veya defo varsa size yüklü miktarda tazminat öderler. bir sorununuz olursa direk dava bile açabilirsiniz.

ben hala o 1.25 lik gazı almak taraftarı değilim 2 veya 3 önceki mesajımda anlattığım nedenden dolayı. ha opet i al diye bir öneride bulunsa üstün oto direk onu alırım onuda belirteyim. çünkü kendileri opet alma demeden önce sürekli euro lpg+ kullanıyordum.

bu arada 1.25 in önünde gece gündüz kuyruk varmış. nereye kadar gidecek bu fiyatla anlayabilmiş değilim.

Geri