LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
senolbilgin74' Alıntı:
2.0 motorla 1.6 motor arasında vergisi hariç lpg yakıt bakımından hiçbir fark yok gibi
:good:

valla benimki daha bir turlu olmadı hala benzinle kullanıyorum bu hafta tekrar gorureceğim

ilk başlarda biraz uğraştırır 2 hafta kadar ama sonra düzelir merak etme;)

Arkadaşlar bu yakıt tüketimi hesaplarında sadece LPG tüketim değeri alınmış sanırım. İlk çalıştırmada yaktığı benzin (ki bu yükser rölanti devrinde olduğundan hatırı sayılır bir rakamdır) hesaba katılmamış sanırım. Gerçekçi rakamlar bence şehir içi 0,20 YKR, şehir dışı 0,16 YKR. Hem LPG hem benzin deposu doldurulup değerlendirme yaparsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız bence.

ya arkadaşlar bende 96 vectra 2.0 var bende buna gaz taktırmayı düşünüyorum acaba performansında çekişinde falan bi düşme yaşanıyomu?benzinde ile lpgde arasındaki performans farkı oluyomu ?

olmaz bi sorun performans düşüşü de hissedilemeyecek kadar az ama sıralı sistem taktırırsan tabi özellikle vectra astra larda falan yani alman arabalarında çok uyumludur bu sıralı sistem..

dj_hergele' Alıntı:
ya arkadaşlar bende 96 vectra 2.0 var bende buna gaz taktırmayı düşünüyorum acaba performansında çekişinde falan bi düşme yaşanıyomu?benzinde ile lpgde arasındaki performans farkı oluyomu ?

ben taktırdım gayette memnunum ama 1850 YTl ye taktırdım. şimdi düşünorumda o kadar para ile 1 000 kilometre yol yaparım anlıycan eğer uzun vadeli düşünüyor isen benim taktırdğım marka ve usta iyi yok kısa süreli ise hiç bozma keyfini...

Lpg de iken güç kaybı yok demek yanlış kendi aracımdan biliyorum arasıra benzine aldığım zaman kuduruyo resmen ... :)

lpg taktırınca 3- 4 bin km yapınca araç daha da uyum sağlıyor.yakıt ilk zamankinden daha da azalıyor. ve performans artıyor. benim izlenimlerim

sıralı sistem lpg lerde güç kaybı genel %3-%5 arasında olmaktadır fakat bu kayıp cebe sağladığı yarar düşünülünce yok sayılabilir bence :) bu güç kaybı lpg nin araçla uyumu, takılan beynin kalitesi, ve araca göre değişiklik göstermektedir. bazı servisler kayır yok deseler bile mutlaka kayıp var:good: fakat bazen bu kayıp hissedilmeyecek kadar azalmaktadır. bu kayıbın sebebi ise yakıt değişiminden kaynaklanmaktadır.

şöyle bir örnek verecek olursak; 100 hp bi motordaki 3 hp lik bit kaybı hissetmek pek mümkün değildir:good: araç 220 km gibi bir hız yerine 215 km hız yapsa bile burda da sizin göz yanılmanız olacağından o kaybı göremiyeceksiniz bile:D bence bu zamanda sıralı isitem lpg taktırmak çok mantıklı:good: yakıta km de 30 kuruş verecek kadar zengin değilim:D özellikle vw-audi grubu araç kullananlara bunu tavsiye ederim:D 1,6 motorun fabrik verisi 9 litre, bu motor türkiye koşullarında rahat 10 litre yaktığına göre :D bence lpg yi füşünmek bile mantıksız olur:D fakat bmw ve honda lar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. 3,28 bmw nin şehirçi 10 litre yaktığını iddia edenleri duydum, fakat bmw nin 3,20 ve üzeri (i serisi) motorlarının yakıt olarak çok az yaktığını biliyorum:good: honda larda ise 5000 devir altında sınıfının en az yakan motorları olduğu malum. 1,6 i es civiclerin şehir içi yakıt tüketimleri 17 ykr olduğunu da bliyorum:good: bu kadar az yakan araçlar için lpg gereksiz olur bence. 2005 model sohc motor civic sıralı sistem lpg ile 9 kuruş yakıyor(100 desek de olur) . karar sizin. :D

Geri