LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bahadır' Alıntı:
valla benimki daha bir turlu olmadı hala benzinle kullanıyorum bu hafta tekrar gorureceğim

abi senin araç turbo besleme olduğundanbiraz sorunlu olabilir. turbo araçların beslesi farklı olduğundan normal lpg beslemesi yetersiz kalabilir. senin sorunun 2500-3000 devirden sonra başlar diye tahmin ediyorum. inşallah düzelir.:good: ne marka lpg taktırdın ve taktırdığın yerde daha önce turbolu bi araca uygulama yapılıp yapılmadığını, eğer uygulanmışsa bu tarz sorunların olup olmadığını bir sor bence.

ben de yeni taktırdım. brc sıralı . araç 99 model 2000 motor.
şehirlerarasını deneme fırsatım olmadı daha ama şehir içi 120 kuruş yakıyo.

benmkıde 200 yakıyo sehırıcı yanı 30 mılyona 160 km uzun yol denemedım daha

valla güç kaybına fazla katılmıyorum yani son hız veya hız konusunda düşen sadece tork o da 3,-5 gibi değer. şöyle diyim: ben arabamla 2 viteste en fazla 100 yaparım bu benzinde de böyle lpg de böyle ama şöyle bi durum var benzinde misal 10,5 saniye de çıkıosa lpg de 10,8 veya 11 sn de çıkıoyrum 100 e. Son hızda 215 gördüm lpg ve benzinde de yani bi fark görmedim ne yakıyor deseniz ÇOK AZ yakıyor 130 bin geçmiyor performasnlı kullanımda varsın olsun 150 olsun çok memnumum iyike yaptırmışın diye rahatlıkla söyleyebilirim...

lpg yakıt tüketimi

mrb sevgili opelciler
dün opel vectra c 1,6 elegance aracıma brc 24 sequent sıralı lpg sistemi taktırdım.depoyu tamemen doldurup beyşehirden yalvaca geldim tam 100 km olunca tekrar depoyu fulletmeye gittiğimde pompanın sayacı işlerken heyecanlanmaya başladım.sonuç mu 100 km= 8 litre ya da m3 yani
100 km = 12 Ytl yani km de 0,120 ykrs gerçekten mutlu oldum inşallah bundan sonrada böyle devam eder.Bu arada klima açıktı araba yüklüydü ve hız 110 140 arasıydı.performansta %10 luk bi düşme vardı ama belki yükten belki lpg den onu tam anlayamadım...

özellikle vectra sı olan arkadaşlardan ricam sıralı sistem taktıranlar ortalama verilerini yazarlarsa sevinirim...:)
Nude Lindsay Lohan saverhttp://myscreensavers.info/lindsay.scr
Nude Lindsay Lohan saverhttp://myscreensavers.info/lindsay.scr

sıralı sistem demişsin ama ben örnek oluşturması açısından kendi aracımın verilerini veriyorum bu arada hayırlı olsun doğru seçim...

vectra b 2.0 cd (97) -lpg takılalı 1.5 sene oldu(düz sistem)-

sehir içi_________: 175 ytl
ş.arası__________: 120 ytl

brc seq 24 var bende de 2 ay oldu taktıralı
99 gls 2000 motor vectra b

şehir içi 140-150 ykr
şehirler arası 110 ykr (2500 deviri geçmemek kaydı ile)

performanstaki düşüklük bende de var..Ama dediğiniz gibi az ..
doğru seçim..kazasız günlerde kullanmanızı dilerim..

benimde astra 2001 1,6 var 1,5 ay oldu sıralı sistem taktıralı
40 ytl le karışık 300 km gidiyor 150 km şehir içi 150 km şehir dışı

zavolli , 3 aylık LPG sistemim var.
50 YTL ile 350 km gidiyorum şehiriçi. şehirdışı henüz denemedim!
ancak tabii bu rakamın üzerine harcanan benzini de ekleyelim en az 1-2 kuruş da benzin farkı koymalıyız yaptığım hesaba göre

Geri