lpg li araç kullananlar opelciler gazı nerden alıyorsunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erenalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abi ciddi misiniz opet in enjektörleri tıkadığından ve çekişi azalttığından. firmayı karalamayın da, ben de uzun zamandır opet ten alıyorum. bir gariplik oluyordu kısa mesafede.

Benim 2 tane kayınçom taksici ve bu konuda taksiciler yanılmaz gazla akraba oldukları için :) opet den uzak duruyoruz dediler bakımda gaz filitresi yağ içinde simsiyah katkıdan dedi ikiside Nerden alıyosunuz dedim P O dediler yani kısaca taksicilere sorun aynı şeyi dicekler opet e bulaşmayın

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

arkadaşlar opet tekinlere katkılı diyorsunuz ama şu anda katkısız otogaz var mı? hepsinde katkı var, 2005 yılından itibaren gazlara bi standart getirildi ve 2005 yılında mecburen hepsi katkı kullanmak zorunda kaldı ama opetin farkı bu katkıyı 2002 yılından itibaren kullanıyor o zamanlar herkese fark atmasının nedeni buydu, sıralı olmayan arabalarda bu katkı çok işe yarıyordu özellikle kış aylarında oldukça faydalıydı, ben yaklaşık 7 - 8 aydır opetten alıyorum geçtiğimiz cumartesi günü benim aracın komple LPG kiti değişti tank ve şamandıra haricindeki borular dahil bütün sistemi değiştirdim , usta ile beraber incelediğimizde ne filtrede ne borularda ne regületörde ne de enjektörlerde hiç bir tortu, yağ vb. gibi şeyler yoktu ben oldukça memnunum performansı harika.

Opet Aygaz dan şaşmam ev tüpündede arabada da :)

Şunu da belirteyim ucuz gaz diye bir şey yoktur :)

Aslında bu yakıt konusunda epey sıkıntı var,aynı marka istasyon olsada pompadan kaynaklı km farkı olabiliyor,ben uspetten alıyorum ve lpg nin 10 bin bakımına 11 binde gitmeme rağmen filtreyi temizlemek için söktüler tertemizdi,usta geri taktı ve nereden alıyorsan aynı yerden devam abi dedi,opet oto aygaz ve lukoilden uzak duruyorum,lukoil 2 deneme yaptım 240 km de araba gaza geçmeye başladı,uspette 340 da geçiyor,oto aygazda aynı şikayetler var,performans için katkı koyduklarından dolayı daha az km yapması ve filtre,enjektör gibi elemanları tıkamasından dolayı şikayet çoktu,sonradan okurken bir yerde gözüme takılmıştı şikayetlerden sonra katkının 1 tanesini iptal etmişlerdi sanırım bu soruna neden olanını,ayrıca şuda var,yaz kış 2 ayrı dönem ve araçlarınızda yazın sıkıntı olmazken kışın hafif vuruntu yada titreme problemleriniz oluyorsa gaz ayarcınızın yolunu tutun,çünkü aracın zengin-fakir karışım değerleri lpg içine katılan bütan-propan oranımıydı neydi unuttum bak işte o oranlar yaz ve kışa göre değişiyormuş,buda araçlarınıza gaz ayarı gerektiriyor,uzun oldu ama açıklayıcıda oldu :)

Shell acildi yakında oradan alacağım bi süre tank ve pompa yeni bide shell i denemek istiyorum sanki totalde hantallasiyor araç

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

opetten gaz aldığım zaman kilometre az yapıyor, yakın zamanda uzun yolda aygaz 20 lt ile 258 km yaptım dönüşte ipragazdan aldım 20 lt gaz ile 290 km yaptı,çekişte bi fark göremedim. şehir içindede bikaç kere denemiştim aygaz, shell ve ipragaza göre daha az km yapmıştı.

Geri