LPG Işığı Bazen Yanıp Sönüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aegeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aegeus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Selam,

Şöyle ilginç bir sorunum var; arabam Vectra 98 CD. Bazen yolda giderken, LPG göstergesindeki yeşil ışık yanıp sönmeye başlıyor. Ama bunu yaparken kendiliğinden benzine geçiyor da değil, normal gaz kullanmaya devam ediyor. Arabada herhangi bir hata vb. yok. Bu yanıp sönme kimi zaman oluyor, kimi zaman olmuyor. Kenara çekip marşı açıp kapadığımda ise genellikle düzelmiyor.

Acaba bu bir sorun mu? Sorunsa neden olabilir? LPS sistemi bana bir şey anlatmaya çalışıyor herhalde ama ben anlamıyorum :)

LPG'de öyle şeyler olur. viraj dönerken, yokuş çıkarken inerken tüpün ışıkları gezer.

Benim aracımda bu yanıp sönme geçişe hazır anlamında. Bende benzinde kırmızı yanıyor geçişte kırmızı yeşil yanıyor ama.Sonraki aşamadada yeşil ışık sabit yanıyor ve yanındaki 4'e kadar olan ışıklarda yakıt durumunu gösteriyor. Sorun olma ihtimali var gibi sizinkinde..Işık yanıp sönerken benzin kullanıyor diye biliyorum ayrıca, siz LPG kullandığını nerden anlıyosunuz ?

Bende de hazırlanırken hızlıca yanıp sönüyor, sonra da uzun süreli yeşile geçiyor. Dört yeşil ışık var sağ tarafta dediğiniz gibi. Ancak bu doldaki lambanın yanıp sönmesi daha yavaş tempoda oluyor. Benzin kullanmadığını ise inmeyen benzin göstergesi ve azalan gaz ışıklarından anlıyorum.

Ama benzin göstergesi çok hassas değildirki. Eğime göre bile değişir. Mesela bende yol bilgisayarı ve gösterge birlikte değişiyor. Yokuş yukarı ise benzini daha çok gösteriyor (LPG ise tam tersi yokuş aşağı artıyor ) Benzin tüketimi zamanla belli olur zaten. Mesela ben bu aralar 3 haftada bir 20 YTL lik tüketiyorum ortalama..

Arkadaşlar Selam,

Şöyle ilginç bir sorunum var; arabam Vectra 98 CD. Bazen yolda giderken, LPG göstergesindeki yeşil ışık yanıp sönmeye başlıyor. Ama bunu yaparken kendiliğinden benzine geçiyor da değil, normal gaz kullanmaya devam ediyor. Arabada herhangi bir hata vb. yok. Bu yanıp sönme kimi zaman oluyor, kimi zaman olmuyor. Kenara çekip marşı açıp kapadığımda ise genellikle düzelmiyor.

Acaba bu bir sorun mu? Sorunsa neden olabilir? LPS sistemi bana bir şey anlatmaya çalışıyor herhalde ama ben anlamıyorum :)

lpg beyninde bi sorun olabilir. geçiş dönemlerinde aracın ısısına gidip bakar beyin. araba 20 derece ısındıysa tüpe geçirir kendini. ya ısıyı algılayan sisteminde bi problem olabilir yada dediğim gibi beyin.
ama tek bildiğim acil baktırman lazım. çünkü böyle devamlı geçiş yapması beyni iyice bozar.

Geri