LPG ile sadece 3000 devirde Silkelenme Sorunu :)

tataroğlu diye biyere gittim Laptopa bağlatcam dedim. Sıra da yoktu. Baktı etti. İşte ayar yaptı. Kalibrasyonunu yaptı. O 3000devire gelince sallanma problemini söyledim. Sadece 3000de yapıyo dedim işte 2000’de yapmıyo 3000e gelince yapıyo 3500de yapmıyo falan dedim. Baktı etti. LPG kartının hata okumasını kapatmışlar dedi o hata okumayı açtım dedi nerde hata var sistemde görmek için dedi. Tabi açınca dit dit dit diye o lpgye geçiş sinyali vardı ya öten. O sürekli ötmeye başladı. LPGye de geçmedi bu yüzden. Tamam dedi hata var diye uyarıyor dedi geçmiyor dedi. Gaz filtresini değiştirdi. Yaptı yine ayar mayar, sonra bu dedi gaza geçince tek piston çalışmıyo o yüzden sallandırıyo dedi, bana mantıklı gelmedi çünkü sadece 3000de yapıyo, 3000’e gelene kadar silindir çalışıyo da 3000de devre dışı kalıyo, 3500de tekrar mı çalışıyo J mantıklı gelmedi. Ben yakıt tasarruf ayarını yaptım dedi şimdi daha az yakması lazım dedi. Ama sallantı yine yapacaktır dedi, başka müsait bi zamanında gelirsen ayrıntılı bakarım dedi. Sonra bindim dönüyorum şirkete, 1 vites ııııııın J 2. vites ııııııın 3. vites ııııın diye gidiyorum J ne 3000 devir ne başka devir, hiç sarsıntı olmadı J öyle devam ettim ben de J

ecu ya yenıden program verdıyse benzıne gore ayarlamıstır sorun cozulmustur
dedıgım gıbı bazen ecu hata yapabılıyor benzındekı bır hatadan o sekılde hafızasında kalıyor gıbı oluyor gene sur bak hıc bır sey garantı degıldır

ecu ya yenıden program verdıyse benzıne gore ayarlamıstır sorun cozulmustur
dedıgım gıbı bazen ecu hata yapabılıyor benzındekı bır hatadan o sekılde hafızasında kalıyor gıbı oluyor gene sur bak hıc bır sey garantı degıldır

evet haklısın, hele bi de adam "bu yine sarsıntı yapar" dedikten sonra sarsıntı yapmayınca (!) bu sefer de bi garip oldum başka bişe mi var acaba diye :) şu an eskiye göre daha geç geçiyor benzine. ben de ışıkta beklerken bi gaz veriyorum boşta sonra geçiyor lpgye. inşallah yakıt da düşer.

o laptoptan ayarlamıstır 2500 devırın uzerınde gecer artı 30 derece ustunde gececektır
ıstersen hemende gecer ama bu daha uygunudur.
bınıp denemek lazım lpg ısı maharet ısıdır

büyük ihtimalle ateşleme sisteminde sorun var

arkadaş şimşekten benim canım yandı orada çalışan eskiden bi usta vardı bülent usta yeni dükkan açtı sen oraya git işin uzmanı

arkadaş şimşekten benim canım yandı orada çalışan eskiden bi usta vardı bülent usta yeni dükkan açtı sen oraya git işin uzmanı

çok güzel tarif etmişsin dükkanı, teşekkür ederim :) :D

Geri