paylaşım için teşekkürler.. ama etrafımızda bir çok LPG li araç var ama yukarda yazılanlar gibi motorlar ne sessiz çalışıyor nede düzenli.. LPG li araçların motorlarında daha kötü bir ses geliyor ve araçlar düzensiz çalışıyor...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
TÜrkiye de Lpg li araçlarının kapalı parklara alınmamasının sebebi merdiven altı imalatçılar yüzündendir lpg zararlı olduğu için değil ,sebebine gelince günümüze kadar birçok kalitesiz lpg tankı üretilmiştir ve maalesef o patlayan uçan lpg li arabalar da bu tanklar yüzünden patlamıştır ama artık bu işinde biraz önüne geçildi ve ileride bu yasaklarda son bulacağına inanıyorum ve sadece Türkiye de böyle bir yasak var ,ayrıca sızdırmazlık testinde büyük illerde hiç te göz ardı etme gibi bir durum yok tam tersi çok titiz bir çalışma var o yüzden haklarını yemeyelim yetkililerin birde herkes lpg li aracın patlamasından korktuğunu söyler durur acaba biliyormu ki benzinli bi araç patladğında ne olur???
Bilgilendirme yazınızı okudum. Emekleriniz için sağolun. Kafama takılan yerleri kırmızı ile işaretledim. Bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. LPG'nin oktan sayısının fazla olması nedeniyle daha verimli olduğu, daha sessiz çalıştığı, verimin arttığından bahsedilmiş. Oktan sayısındaki artışın her motora faydalı olmadığı söylenir. Şöyleki 95 oktan benzin kullandığımız araçlarımıza 98 oktanlı benzini önermiyorlar. Kullananlar aracın gürültülü ve vuruntulu çalıştığından şikayet ediyorlar. Servisler de opeller için 95 oktanı tavsiye ediyor.
İkincisi; yazıda motorun verimini artırdığı belirtilmiş. LPG araç kullananların bir çoğu çekişin düştüğünden yakınırlar. Bir ay evvel iki araba uzun yola çıkmıştık. Arkadaşın LPG li aracı sürat yapamıyor, rampalarda kalıyordu. Sebebini sordum, LPG'den oluyor benzinde daha iyi dedi. Acaba arkadaşlarda bir araca LPG uygulanmadan evvelki ve sonraki dinomometre ölçümleri varmı. Bu konu hakkında en gerçekci veriler dinamometre ölçümlerinin olacağı kanısındayım. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.