Röle benzin pompasını durdurmak için takılıyor. Kısa mesafelerde, motor ısınmadan araç çok kullanıldığında benzin çok harcandığından sanki yakıt pompası çalıştığı için lpg ve benzini beraber kullanıyor hissi veriyor.(lpg beyninden böyle ayarlanmadıkça) yakıt pompasının çalışmasından dolayı benzin harcanacağını sanmıyorum. Başta ben de bu konuyu kafaya çok takmıştım. Ama uzun yolda araç lpgde iken benzin ibresi de düşerdi eğer yakıt pompasının çalışmasından dolayı benzin sarfiyatı olsa. İbre düşmediğine göre sarfiyat yok ve röleye de gerek yok. Hem bu kiti takan değil üreten firma takan ustalara verdiği eğitimlerde üzerine basa basa yakıt pompasını durdurmayın diyorsa vardır bir hikmeti. Bana da mantıksız geliyor, lovato verdiği cevapta nedenini de yazmamış ama böyle diyorlar, aslında uzun zamandır bu şekilde kullananlardan bilgi almak lazım.
Benzini çeyrek deponun altına düşürmemenizin nedeni de araba ilk çalışırken benzinde çalışması ve sürekli depodaki benzini pompa çalıştığından devirdaim ettirmesi, kullanmadan tekrar depoya göndermesi. Pompanın yüksüz çalışmasını engellemek için ve depodaki psiliklerin pompaya zarar vermemesi için olabilir.