Libya ya İlk Bomba Düştü

dediğiniz gibi olsa bile kendimizi bu hale getiren bizleriz elden bir şey gelirmi gelmez türk askerlerini tren katarlarında yakanlar ingilizler fransızlar değil o zamanın arapları bu gün atatürke türkiyeye osmanlıya hakaret eden kaddafide bir örnekdir.. ve ortadoğu coğrafyasında bu tip bu zihniyette çok insanlar var.. sıkışınca din kardeşim ama rahat olurlarsa hain türkler falan filan.. amerikalılar istese adamlar teknolojik olarakda silahsal olarakda bizden üstün benim anlamadığım bop gibi projelere ne gerek var adam lar istese direk müdahele eder yapıcaklarını yaparlar ortadoğuda hiç bir ülkenin ordusu yok olan ordu denilen şeylerde 60 yıllık eski rus teknolojisi.. adamlar istese büyük bir savaşa girmeden bile çok rahat alırlar ..

istedikleri sadece petrol ve yer altı zenginliğiyse çok rahat her yeri işgal edebilirler devir artık çanakkale devri değil öyle siper sipere göğüs göğüse çarpışılsın işde görüyorsunuz yüz yüze savaşlar bile kalmadı her şey uzakdan.. adamlar için iran türkiye zormu bence hiç zor değil adamlarda hayalet uçaklar var kıtalar arası yol katadebilen füzeler var nükleer ile çalışan uçak gemileri ve denizaltıları var nükleer kimyasal biyolojik silahlar var zaten silahlarımızı onlardan alıyoruz onların ürettikleri silahlar var adamlar elimizdeki silahlarıda çok iyi biliyorlar çok zor değil yani madem sizin dediğiniz adamlar haçlı zihniyetinde o zaman zaten adamlar katliyam yapsa dünyada kim ses edicek neticede gelişmiş lider ülkelerin hepsi sizin düşüncenizle o haçlı birliğindeki hristiyan ülkelerden oluşuyor.. yani afrikalı karnı aç insanlarmı ses edicek yada asyalılarmı ses edicek.. böyle bir şey olsa niye uzatsınlar böyle gizli saklı sinsi üç kağıtlar yapsınlar ne gerek var.. böyle 30 yıla 40 yıla projeler yaysınlar.. bu sizin görüşünüzle haçlılar değilmidir 1. dünya savaşında birbirleriyle savaşan bu haçlı değilmidir 2. dünya savaşında birbirleriyle savaşan korede savaşan vietnamda savaşan bu ülkelerin hepsi hristiyandı..

yani ne gerek var ben bunu düşünüyorum.. madem böyle bir niyetleri var çok rahat giderler ve alırlar o coğrafyadaki insanlarıda önemsemezler eze eze geçer nüklleri patlatır olayı kökden hallederler.. bu kadar 30-40 yıllık niye sıkıntılara girsinler.. kaldıki bu bop olsa işde ırakda patladılar bu bopdaki gibi olsa ırakda canlı insan bırakmazlardı kimsede ağızlarını açmazdı.. ben amerikan yanlısı değilim ama realist düşnünce bunlar komplo teorisinden öteye gitmiyor tabiki... bu kadar yüksek silah teknolojisine sahip ülkeler ve hepsi aynı dinden madem bir haçlı birliği var kim durdurabilicekki dünyanın en ağır en büyük ve hatta tek silah gücü bu ülkelerde.. iran deniyor bu gün irandaki silah teknolojisi tamamen rusyaya aittir.. rusda onlara ne verdiğini çok iyi biliyordur ve elinde her zaman onlara verdiğinden iki misli üç misli iyisi vardır..

Dediğiniz gibi yürüseydi işler bugün Hitler'e rahmet ediyor olurduk. Hitler buna niyetlendi. Tüm dünyayı kendi egemenliğine almak istiyordu. Zamanına göre güçlüydü de... Ama sonuç ne oldu?

Dünyaya egemen olmanız mümkün değildir. Yapacağınız şey, ülkelerin başına size yakın, sizin dediklerinizi yapan adamlar oturtmanız.

ABD bugün o dediklerinizi yapmayı bırakın, buna kalkışsa bile dünya yerinden oynar. Başta Rusya ve Çin ortada ABD bırakmaz. Her şey yavaş yavaş olmalıdır. Aynı BOP gibi...

hitler tek adamdı burda bir birlikden söz ediyoruz kaldıki bu birliğe rusyada dahil
bu kadar büyük bir güce çinde tek başına karşı gelemez oda pastadan ne kapabilirsem karım diye düşünür katılır hani haçlı birliği diyorsunuz ondan diyorum..
o zaman böyle birlik olmaz tek amerikanın bir projesi ise ve diğer hristiyan ülkeler tepki göstericekse demek ki bu bir birlik değil münferit amerikanın bir hareketi olarak kalır oda sadece lafda kalır bunun en büyük kanıtıda ırakdır afganistandır.. battıkları batakdan çıkamıyor amerika ve amerikanın girdiği ekonomik krizin en büyük nedenlerinden biri ırakda harcadığı paralardır.. bakın cnn ni açın ama amerika cnn şu anda bu savaşda kullanılan füzelerin maliyeti ve amerikan ekonomisine etkileri falan diye tartışıyorlar çünkü gerçek olan bunlar..

Bakınız, bugün AB'nin başını çeken İngiltere'dir. İngilizlerin de ABD için ne demek olduğunu benim söyleme gerek yok. Yani ABD ve AB bir yere kadar ortak hareket etmek zorundadır. AB'deki kuyruk acısıdır (Çanakkale gibi), ABD'deki ise gücünü devam ettirebilme hırsıdır.

Ben Hıristiyan birliği derken AB'den söz ediyorum. Yoksa Rusların bize Haçlı saldırıları gibi yoğun saldırıları olmamıştır. Bir kinleri de söz konusu değil. Bakın AB Türkiye hakkında nasıl düşünüyor:

Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Boer-Buquicchio ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın eski müsteşarı Albert Rohan, Türkiye ile müzakereler başlanmasını talep ederken, “müzakerelerin başlamasıyla barışçı yollardan İstanbul’un kuşatılacağını” söylüyordu. Aynı günlerde Graz Belediye Başkanı Siegfried Nagl'ın Avusturya televizyonu ORF’de “Türkiye AB'ye girerse, herkese bu Avrupa'nın ortadan kalkacağını garanti ederim. Graz şehri, Avrupa'nın batısını korumak için Türklere karşı yüzyıllar önce kale görevi görmüştür. Şimdi de Türklere karşı aynı kale görevi görecektir” demekten geri kalmıyordu.

Haçlı ruhu devam etmekte. Ama Hıristiyanlar diye buna Rusları dahil edemeyiz.

Sonuç olarak BOP, ABD kaynaklı bir proje. Ama bunu yaparken AB ve İsrail pastayı nasıl bölüşecek bilemem. Elbette hepsinin bir çıkarı vardır. Ama bu çıkar listesinde Rusya'nın, Çin'in, Uzakdoğu ülkelerinin v.s. payı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten tepkiyi gösterecek de onlar.

CNN'deki tartışmayı izlemedim ama sadece yazdığınız kadarıyla söyleyebilirim ki, ABD gibi bir ülke burnunu b.ka sokmaz. Savaş tazminatı adı altında yeni iki sömürgeye kavuşmuş oldu işte; biri Irak, diğeri Afganistan...

o tip şeyler hep olmuşdur.. bu bizdede vardır turancılar eski osmanlıyı kurmak isterler güzel düşünceler tabiki ama sadece düşüncede kalır.. tıpkı o insanların düşünceleri gibi.. amerika konusunda hiç katılamıycam neden derseniz zaten ırak amerikanın sömürgesiydi ırağa girdide ne değişdi ırak zaten amerikaya veriyordu tüm benzini hatta saddam en son dediki gelin bütün kuyuları siz alın işletin.. yani zaten sömürgeydi bu kadar tantana yapmasına şehit vermesine milyar dolar masraf yapmasına ne gerek vardı.. yani bunu zaten saddam savaşmadanda altın tepside sundu..

afganistan deseniz orda ne petrol var ne başka bir şey bir boru hattı var diyede ibr ülke işgal edilmez ordaki aşiretlere para verilir o hat korunur hoş şuandada korunduğu yokya ordada burnu amerikanın batmış durumda devamlı elkaidenin tuzaklamalarına takılıp aker araç helikopter zaiyatları veriyorlar yani orda olmaları onlara gram bir kazancı karı yok..

bu libyadanda savaş ganimeti alamaz çünkü kimse çağırmadı amerikayı oraya o hani büyük abi misali bir prestij meselesi yapdı komutanlık bizde diye ondan dahil oldu yoksa bm de amerikasız tek başına bu işi halleder..

ingiltere konusundada esasen ingiltere amerikanın yanında gibi görünsede ingilizler amerikayı sevmez ve pek çok ingiliz siyasetçiside amerikayı sevmez çünkü 2.dünya savaşında amerika 2 şartla savaşa katılmışdır birincisi bütün müttefik kuvetlerin askeri teknolojisine el koyucak ve onların askeri üretimlerinide kendi istedikleri limitlerde üretim yaptırtıcak bunu japonyayada yapdılar ikincisi ise almanların bütün askeri ve diğer teknolojisini alıcaklar diye bu koşullarla girdiler savaşa yani ingilizler denize düşen yılana sarılır misali koşulları kabul etmek zorunda kaldılar..

bugün ingilizlerin lawrence ın çizdiği belirlediği o politikayı ve haritayı şimdi amerika artık söz sahibi benim ingilzilerin değil benim kurallarımla burda işler dönücek hesabı kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yaptığı şeyin ne olduğunu kendide bilmiyor yada istediği gibi olmuyor amacına ulaşamıyor bir türlü ırak tamamen bir fiyaskodur..
amerika içinde öyle büyük bir baskı oluşduki neticede amerika dediğiniz ülke homojen bir ülke değil sizin en büyük algılama hatanızda burda amerika çoklu halklardan oluşan bir topluluk içinde her din her ırkdan insanlar var.. ve bir yerde yapılan haksız bir harekete karşı durmak için illa müslüman yada budist olmaya gerek yok amerikanın dış işleri bakanı çıkdı büyük bir hata yapdık dedi ötesi varmı.. insanlar sorgulamaya başladı amerikan askerlerinin ırakda ne işi var diye amerika içinde insanlar medya sorgulamaya başladı ve amerika sizin düşündüğünüzün tersine 2012 sonuna kadar bütün askelerini çekicek ırakdan.. obama niye geldi obamanın seçimdeki en büyük vaat ettiği şey ırakdaki tüm askerleri çekmekdi bu vaatle başkan oldu..

ve bir yerde yapılan haksız bir harekete karşı durmak için illa müslüman yada budist olmaya gerek yok amerikanın dış işleri bakanı çıkdı büyük bir hata yapdık dedi ötesi varmı..

Şu dediğinizin gerçekten olması için inanın bana canı yürekten dua ediyorum. Keşke Hıristiyanı, Müslümanı, Yahudisi, Budisti v.s. si dünya barışı için gönülden çalışıyor olsa... Keşke!

Her neyse, yatak beni çağırıyor. :) İyi geceler...

Şu dediğinizin gerçekten olması için inanın bana canı yürekten dua ediyorum. Keşke Hıristiyanı, Müslümanı, Yahudisi, Budisti v.s. si dünya barışı için gönülden çalışıyor olsa... Keşke!

Her neyse, yatak beni çağırıyor. :) İyi geceler...

Keşke! ama ne yazık ki dünya barışı denilen şey hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayalden öteye gidemez...
Barış, savaşın başka metotlarla devamı ve silahlı savaşa hazırlığın ayrı bir şeklidir...

uzarda gider bu olaylar..

ama şunu unutmayın efsane 60 lılardaki o çiçek çocuklar beyaz sarayın önünde toplanan vietnam savaşına hayır diyen milyonlarca insanların hepsi hristiyandı.. ve bu halk ayaklanmalarından sonra amerika vietnamdan çıkdı..

aynısı şu anda ırak içinde geçerli amerika içinde çok sesler yükseldi ne işimiz var ırakda diye yürüyüşler yapıldı eylemler protestolar yapıldı onbinlerce insan newyorkda yürüdü savaşa hayır diye.. ırakdan şehit olarak dönen bir askerin annesi oğlum orda ne için öldü sizin petrolleriniz için öldü dedi busha zaten o kadın amerikadaki protestonun sembolü oldu kaldıki obama bundan seçildi.. yani amerika tekil bir ülke değil çok sesli bir ülke öyle ben gidip şunu yapıcam dünyaya diyebiliyor ama kendi insanı kendi içinde ayaklandımı hemen kararlarından cayabiliyor buda çok örneklerle sabit..

çünkü amerikalı dediğimiz insan diye bir tipleme yok irlandalı fansız ispanyol meksikalı afro amerikalı,hintli,pakistanlı,çinli,koreli v.b pek çok farklı renkden farklı dil ve dinden insanlar..

şu anda bile cnn ve fox news da konuşulan şey libya kaddafi falan değil amerikanın harcadığı para bunun ekonomiye yansıması bunu nasıl telafi ediceği amerika 110 tane patriot füzesi atmış tanesi 1.4 milyon dolar.. uçaklar kalkarsa her uçağın bir kalkıp bomba atıp dönmesi yaklaşık 600 bin dolar adamlar savaşı bırakmış bunların hesabını yapıyor yani bunlar bopdur gopdur hopdur bu tip komplo teori projelerden çok daha gerçek..

ırakdan şehit olarak dönen bir askerin annesi oğlum orda ne için öldü sizin petrolleriniz için öldü dedi busha zaten o kadın amerikadaki protestonun sembolü oldu kaldıki obama bundan seçildi..

Şehit?