Lastiklere Nitrojen Gazı _______________

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
35-40% yakıt tasaruffu telaffuz eden olmamış üstad %2 civarı denilmiş...
uçak lastikleri ve yarış araçlarında da nitro kullanılıyo bi faydası var yoksa bile psikolojik rahatlama yapıyor 15-20 ytl verince cüzdan da hafifliyo komple bir rahatlama...
ben yaptırdım memnunum ikide bir benzinciye gidip lastik şişirmiyorum.....

imza alanınıza AD-SOYAD eklemeniz gerekmektedir...

Lastik şişirmekte nitrojen kullanmak havacılıkta kullanılan bir yöntemmiş.Normal havanın içinde bulunan oksijenin meydana getirdiği korozyonu azaltmak, ve yüksek sıcaklıklarda yanma riskini azaltmak için uçak lastikleri nitrojen ile şişiriliyormuş. Ancak otomobil lastiği o kadar kritik yüklere maruz kalmadığı için otomobillerde kullanmak fazla bir fayda sağlamaz deniyor.

Birde şöyle bir alıntı yaptım
arkadaslar benim meslegim uçak teknisyenliğidir ve uçak lastikleri herzaman nitrojen ile şişirilir. sebebine gelince sıcak hava ve soguk hava değişimlerinde sıcaklık farkından dolayı lastiğin basıncının düşmemesi veya artmamasıdır. örnek olarak. kış mevsiminde istanbulda hava sıcaklığı -2 derece olsun. bu uçak kalktıktan 5 dakika sonra yukarıdaki havanın sıcaklığı -40 ile -65 arasında olacak. bu sıcaklıkta 9 saat uçup singapur a indiğini düşünün. oradaki sıcaklık ise +30 derece veya üstünde olacaktır. bu gibi ani sıcaklık değişimleri lastik ömrünü azaltacagından dolayı içleri daima nitrojen ile doldurulur. normal hava olsaydı lastik kendi kendine inip şişecekti. ve deforme olacaktı.
araba lastiklerine nitrojen koymanın avantajı da buna benzer. siz yazın lastiğinizi nitrojenle 32 birim hava bastınız diyelim. bu hava kışın da ölçerseniz yine 32 birim cıkar. ama normal hava olsaydı arada 4 birimlik bi fark meydana gelirdi. normal havada sıcaklık arttıkca basınc artar sıcaklık düştükce basınc da düşer.

ikinci sebep: nitrojen ile şişen lastik görsel olarak farkedilmese de daha hafif olur.
not: nitrojen yol tutuşunu kesinlikle değiştirmez.

Sonuç olarak kendi adıma gereksiz diye düşünüyorum, ancak ücretsiz yapan yerler varmış, bulunabilirse denemekte sakınca yok gibi...

Arkadaşlar bende yaklaşık 1 aydır nitrojenli lastikle dolaşıyorum.Samsun da 10 ytl ye doldurttum şimdilik memnunum normal bir kullanıcı olarak teknik bilgilerde aktarılanları zaman içerisinde inşallah yaşarım.Lastik uzun yolde gerçekten ısınmıyor.

bende nitrojenle şişirtmiştim lastiklerimi.ama bi ara 2 si normal 2 si nitrojen doluydu :)

lastiklerin ikisine çivi girince öyle oldu.bende hepsini normal havaya çevirttim.bizim burda pahalı galiba benden 25 YTL istemişlerdi.vazgeçtim

En iyisini yapmışsın. Ben az önce Uçak Gövde-Motor Teknisyeni arkadaşımla görüştüm msn'den. Uçaklarda Nitrojen kullanıyorlarmış, sadece iniş anında yüksek ısıdan patlamasın diye. Başkada bir sebebi yokmuş. Araçlarda kullanmak gereksiz ve saçma diyor.

Bugün 4 lastik için 20 tl ödeyerek nitro bastırdım.Bu fiyata lastiklerin birindeki çiviyi söküp tamir de yaptılar.
İlginç bi şekilde daha önce yoldaki küçük çukur ve çıkıntılara sert tepki veren lastiklerde olumlu yönde ve hissedilir bir değişim oldu gibi geldi.
Psikolojik midir acaba:D

:)
Bugün 4 lastik için 20 tl ödeyerek nitro bastırdım.Bu fiyata lastiklerin birindeki çiviyi söküp tamir de yaptılar.
İlginç bi şekilde daha önce yoldaki küçük çukur ve çıkıntılara sert tepki veren lastiklerde olumlu yönde ve hissedilir bir değişim oldu gibi geldi.
Psikolojik midir acaba:D
mutlaka psikolojiktir. çünkü 20 tl vermişsin. eğer bedavaya yaptırsaydın, hiç de faydası yok derdin:):):)

aslında lastiği tamir ettirmek için gitmiştim

Geri