kullanılmayan lastik daha çabuk sertleşiyor. O nedenle yazdıklarım günlük bir kullanıcı için geçerli. ayrcaı 1.6 mm diş derinliği tamamen saçmalıktan ibaret. Kimin söylediğini umursamadan sakın buna inanmayın diyorum. Bildiğiniz üzere dergiler bazı kaygılardan dolayı bazı bilgileri tam olarak verememktedirler. Eğer güçlü lastik markalarından birisi biszim lastiğimiz 1.6 mm derinliğe kadar tam performans verir dediyse ve dergi tutup 3mm dir derse, arızalı vatandağın biride vay efendim öyle böyle diye markayla temas kurarsa dergilerinde başı derde giriyor. Her lastiğin kullanım ömrü farklıdır aslında. Mesela good year eagle f1 d1-d2-d3 ü asla 25K km den yukarı öıkartmazsınız, çıkanı çok azdır veya işe yaramaz vaziyette çıkmıştır. Lasik ömrü lastiğin silika katkısından tutunda desen simetri-asimetrisine kadar herşeye bağlıdır. O nednele net bir sonuç vermek imkansızdır. Ben genel geçer ve en güvenli sürüş için geçerli bilgileri sundum sadece.bazı yerlerde katılmadığımı belirtmek istiyorum yazmadan önce emin olmak için autoshow dergisine de baktım minimum diş derinliği 1.6mm ayrıca yine tam performans için en fazla 2 yıl bizim aracın fabrika çıkış lastikleri garajde duruyo diş dernliği 1.6mm den fazla vede 4 yıl oldu ama hiçbir işe yaramıyorlar kütük gibi olmuşlar yol falan tuttukları yok