Lastik Ebat Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inanmu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inanmu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, aracımda 155/80 R 13 lastik var, lastikler eskidiğinden yenisini almayı düşünüyorum. Lastikçiler bunun yerine 175/70 lastik al daha iyi olur, yol tutuşu vs. daha iyi hale gelir diyorlar. Hakikaten poizitif yönde etkiler mi yol tutuşunu, içeri ses almayı?

Bana göre aracın üzerinde olan lastik ebatları her zaman iyidir. O kadar mühendis bir araç için en uygun olanı neyse en ince detayına kadar hesaplama yapmaktalar. Şahsin fikrim neyse ebat o olması daha iyi.

Ebat değişince yol tutuşuda değişir tabi, ama yakıt tüketimi de değişir ;)
En güzeli, orjinali.

Lastik ebatı ufalınca lastikçinin dedikleri gerçekleşir fakat tur sayısında farklılık olacaktır. Ben orijinal ebattan şaşmamak için 215 tabanlı lastik yerine 205 takmadım siz düşünün :)

Lastikçinin tespiti doğru. Yakıt çok az artar ama aracın yol tutuşu ve güvenliği artar. Dışardan bakıncada güzel durur tabi. Bence 175X70 alınabilir.

bence yap iyi olur arkadaşım bizde aynısını yapmayı düşünüyoruz

155 lik lastik bu ülkede kullanılmaz bence... ortalık aynaya bakmadan yola fırlayan manyakla dolu fren,yol tutuş önemli... 225 i 235 e çıkarmayı düşünmeye başladım ben!!!

Lastik ebatı ufalınca lastikçinin dedikleri gerçekleşir fakat tur sayısında farklılık olacaktır. Ben orijinal ebattan şaşmamak için 215 tabanlı lastik yerine 205 takmadım siz düşünün :)

215mm tabanlı hangi marka model lastiği taktın?

KUMHO KU31, W tabanlı 270km hız limiti var, XL yanak baloncuk önlemeli model.

Geri