Lastik değişimi ve bakım ile gelen yakıt artışı

seyyahfrm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar geçen hafta Michelin Primacy Hp modelinden 4 adet lastik taktırdım araca,dünde bakım yaptırdım bakımda özellikle şunu belirtmek istiyorumki önceki bakımda Castrol edge 5-40 yada 10-40 tı tam olarak hatırlamıyorum koymuştuk yanında birde bor power eklemiştik bu bakımda Mobil 0-40 yağ kullandık hava ve mazot filtresi orjinal yağ ve polen filtresi yan sanayi kullandık bakımdan sonra araçta biraz daha rahatlama olmuştu bakımdan çıkar çıkmaz yol bilgisayarını resetledim şu ana kadar duran ve akan trafikte ortalama 40km yol yaptım servisten çıktıktan sonra E-5 üzerinde yakıt tüketimim 4.9 lara kadar düşmüştü epeyce sevinmiştim normalinden biraz daha aşağıya düşecek diye (bu arada normalde aracımın 100 km ortalama verdiği değer 6.2\100 km idi ) bu gün karşıya geçtik geldim sürekli değişen veriler bir ara 7.5 e kadar çıktı karşıdan gelen kadar trafiğe girmediğim halde 6.8 e kadar düştü.Şimdi arkadaşlar yapılan çok anormal bir işlem yok rutin bakım sadece yağ markası değişti birde kalınlığı sanırım,acaba bundan sonra böyle devam edermi yoksa zamanla düzene girermi ?

Teşekkürler..

Bende yazın 30TL ile 113KM yaparken şimdi 60KM :S anlamadm rakamlar 10KM oynamakta

Hava ve polen filitresi yan sanayi kullanmanız normal fakat yağ ve mazot filitreleri orjinal kullanmaya özen gösterin.

Yağ olarak 0-40 5-30 gibi tam sentetik yağlar kullanmanız gerek.

Bor power gibi ek katkılar kullandığınız yağ için önerilmiyor.

Hava ve polen filitresi yan sanayi kullanmanız normal fakat yağ ve mazot filitreleri orjinal kullanmaya özen gösterin.

Yağ olarak 0-40 5-30 gibi tam sentetik yağlar kullanmanız gerek.

Bor power gibi ek katkılar kullandığınız yağ için önerilmiyor.

Filtreleri orjinal kullandık,yağ Mobil 0-40 koyduk ek katkı maddesi kullanmadık.Yakıt artışının sebebini halen çözemedim.

Geri