Lastik Basınçları

Mcburney1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün ilk defa aracımın lastik basınclarını kontrol ettim ön ve arka 43 olarak basılmış 2000 km böyle gittim bir sorun olmadı.Katalog değerlerine bakıyorum böyle bir basınç yok bunu neye göre böyle yüksek tutmuşlar anlamadım.Sizce basınçları kaç ayarlamalıyım.

Ynt: Lastik Basınçları

arkadaslar cyclone'un sitesinde opsiyon olarak lastik basıcından bahsediyo ama bende gostermiyo bir bileniniz var mıdır ???

acaba lastikler kaç olmalı? bilen var mı?

Kitapçığında bu konudan bahsetmişler.39 için performans, 36  için ekonomi, 32 için konfor diyorlardı yanlış aklımda kalmadı ise.Ben ise 34 olarak ayarlattım ve nitrojen koydurttum.Artık basınç kontrolüne falan gerek kalmadı, lastiğin patlamış olması durumu hariç tabii..Ancak 39 ile 34 arasında, konfor açısından, farkedilir bir fark var..֖neririm..

32 en iyisidir ben 32 kullanıyorum ve kasisleri neredeyse hiç hissetmiyorum
çok konforlu oluyor araç..

dün arabayı aldım alalı (nerdeyse 7 ay sonra), ilk defa benzinciye gittim lastikleri kontrol edip,
kitapçıktan okuduğum kadarıyla ekonomi değeri olan 39'u ayarlamak için...

[img=800x557]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/17870-astraj_lastik_basinc.jpg[/img]

Lastiklerin Görebildiğim Kadarıyla Durumu şöyleydi;

sol ön: 36
 sağ ön: 39
sol arka: 39
sağ arka: 40

hayli enteresandı durum yani....
4 lastiği de 39 olarak ayarladım.

onderak link' Alıntı:
dün arabayı aldım alalı (nerdeyse 7 ay sonra), ilk defa benzinciye gittim lastikleri kontrol edip,
kitapçıktan okuduğum kadarıyla ekonomi değeri olan 39'u ayarlamak için...

[img=800x557]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/17870-astraj_lastik_basinc.jpg[/img]

Lastiklerin Görebildiğim Kadarıyla Durumu şöyleydi;

sol ön: 36
  sağ ön: 39
sol arka: 39
sağ arka: 40

hayli enteresandı durum yani....
4 lastiği de 39 olarak ayarladım.

sana  tavsiyem derhal 32 ye indir !  ayn ı hatayı bende ve forumda hakan hocamda yaptı, ama zıp zıp zıplıyor !!  fren mesafesi uzuyor ( ki opel Türkiyeyi aradığımda uzamayacağını söylemişlerdi) can güvenliği riske giriyor.

3 kuruş az yaksın diye değmez, servisteki ustamda 39 yaptığımı duyunca kızmıştı "abi naptın araba kızak gibi kayar" demişti

tavsiye için teşekkürler..
önceki değerlere bakınca, iki lastik zaten 39 daymış..
yani muhtemelen ben aldığımdan beri 39 daymış 4 düde die düşünüyorum....
bana normal geliyor....
aracı hızlı kullanan - olmadık yerde araba geçmeye çalışan,
ve viraja hızlı giren birisi değilim..
o yüzden bir korkum yok 39 dan....!!
umarım yanılmıyorumdur...

kesinlikle lastik basınçlarını indirin 32 ye
ben 32 kullanıyorum kasisleri hissetmiyorum ve araç daha konforlu
39 a göre yakıt tüketimi öyle ahım şahım da artmıyor, kesinlikle indirin lastik havalarını..

32 gerçekten araçta önemli
Bende 36 kullanıyordum ilk fabrika çıkışıydı
sonra 39 yapayımda 3 kuruş yakıt tasarrufum olsun dedım ama oyle degısen bısey yoktu.
32 şimdi aracımın lastıklerı sankı havası ınık gıbı ama gayet rahat ve sorunsuz gidiyorum...

Geri