Lanet olsun opel aldığım güne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CBR125
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yarı otomatik olduğunu söyleyince ben o kanıya vardım pardon. Bundan önceki aracım 98 vectra idi profildeki ikinci opelim corsa bencede bu kadar eleştiriyi hak etmiyor hasarlı olduğu büyük ihtimal. Serviste bu kadar kolay pes etmene anlam veremedim herkes malını öyle yada böyle over o geyik servis müdürü vermedi sonuçta 35 bin lirayı hakkını sonuna kadar araki başkalarına yapmasınlar. Ayrıca uçucu kaçıcı tütücü hiçbir madde kullanmıyorum:cool:

Yaş 21 mi, 19 mu? Bence kaç olduğu fazla önemli değil ama birini "ne içtin diye" suçlarken daha dikkatli olmak lazım ;).

Çok önemli mi ? Sanal ortamda bu kadar gereksiz yaş bilgisini girmek o kadar da önemli değil merak etme.Sen burda bi editörsün,bilip bilmeden suç atanlara laf söyleyeceğine bana söylüyosun.93 doğumluyum.İstanbul Tuzla da oturuyorum.okan üniversitesinde okuyorum.Dediğim gibi,ben bu foruma sadece bu sorunu dile getirmek amaçlı üye oldum.Gelip laf atan arkadaş,benim yalan söylediğimi iddaa eden arkadaş eğer adamsa lafının arkasında durur,gelir söylediklerim yalan mı doğru mu görür.isteyen opel atm yi arasın,bugün size ekrem sat adında biri kaputta boya şikayetiyle geldi mi gelmedi mi diye.

yarı otomatik olduğunu söyleyince ben o kanıya vardım pardon. Bundan önceki aracım 98 vectra idi profildeki ikinci opelim corsa bencede bu kadar eleştiriyi hak etmiyor hasarlı olduğu büyük ihtimal. Serviste bu kadar kolay pes etmene anlam veremedim herkes malını öyle yada böyle over o geyik servis müdürü vermedi sonuçta 35 bin lirayı hakkını sonuna kadar araki başkalarına yapmasınlar. Ayrıca uçucu kaçıcı tütücü hiçbir madde kullanmıyorum:cool:

Araç hasarlı değil,makine tutturduk.araçta bişey yok.demekki kuş artık ne yiyip içtiyse fena pisledi,az biraz üstünde kalınca attı boyası.yapıcak bişey yok.Corsa yı kötülemiyorum,fikirlerimi söylüyorum.Fikir söylemek ne zamandan beri kötülemek oldu.Hiçkimsenin hiçbi lafa tahammülü yok.bu nasıl iş anlamadım.sanki ben colt devasa bi araba dedim.aksine,teneke yığını.ama trafikte daha rahat ilerliyo.bunu dedim sadece.ilk mesajımda da dediğim gibi,coltta yol tutuşu denen bişey yok.Corsa nın yol tutuşu son derece iyi.ama 35 küsür bin para verip bunları yaşamak kötü.Keşke 2. el polo alsaydım diyorum.corsa kesinlikle kötü bi araç değil,bu fiyata başka 0 araç yok zaten.benim sorunum corsayla değil,opelle ve servisle.servis müdürü bana opelim kaportası mercedesten daha kaliteli diyo var mı böyle bişey ? bi sürü bahane üretiyo.mercedes kullanmasak yicez.babamda c200 var 2008,onu da kullanıyorum.ama bi servis müdürünün bu şekilde yaklaşımına anlam veremedim.dalga geçer gibi bana bide gelmiş gel boyayalım parasıyla dedi.bunu diyen opel atm pendik.ben sadece bugün servise bi ümitle gittim,böyle olacağını biliyodum.yoksa dediğim gibi,bu aracı genellikle annem kullanıyo.onun içinde boyasının atıp atmaması hiç sorun değil.

Son düzenleme:
corsa alacaksanız beklentiniz olmamalı olacaksada corsa opc olmalı...size hak veriyorum o kadar para veripte karşılığını alamama ,birde en sinir olduğum şey o kadar parayı veripte arka camlar manuel olunca sinirlenmemek elde değil...

Ben başımdan geçeni söyleyeyim...
sıfır mercedes C sınıf aldım sene 1996, araç yeni iken tavana kuş isal mi olmuş ne resmen genişce kakasını yapmış dedim ulan bu kadarı nerede tuttun :) bende 3 gün sonra yıkadım aracı biraz tembelliğimden taze boyada hemen o asit boyayı soldurmuş idi şimdi mercedese şikayet etme hakkım varmı idi? hayır doğaya karşı ancak kasko bakar firmanın suçu ne
araç bandtan çıktı aldım bu arada yani resmen sıfır taze boya :)

corsa alacaksanız beklentiniz olmamalı olacaksada corsa opc olmalı...size hak veriyorum o kadar para veripte karşılığını alamama ,birde en sinir olduğum şey o kadar parayı veripte arka camlar manuel olunca sinirlenmemek elde değil...

dediğim gibi beklediğim zaten kesinlikle performans değil.sadece eski aracımda corsadan teknik verilerde güçsüzdü ama gerçekte durum böyle değil.bu kadar zorlanmasını beklemiyodum.yoksa ben corsayla top speed yapmak gibi bi durumum yok.sadece karşılaştırma.tamamen aile aracı olarak kullanılıyo zaten.çok haklısın,arkadaşlarla da her zaman konuştuğumuz şey.sene 2012,35 küsür tl para vermişim arka camlar manuel.bizim arkadaşta 94 model hyundai vardı kırmızı,modeli accten miydi excel miydi,4 cam otomatikti.

Çok önemli mi ? Sanal ortamda bu kadar gereksiz yaş bilgisini girmek o kadar da önemli değil merak etme.Sen burda bi editörsün,bilip bilmeden suç atanlara laf söyleyeceğine bana söylüyosun.93 doğumluyum.İstanbul Tuzla da oturuyorum.okan üniversitesinde okuyorum.Dediğim gibi,ben bu foruma sadece bu sorunu dile getirmek amaçlı üye oldum.Gelip laf atan arkadaş,benim yalan söylediğimi iddaa eden arkadaş eğer adamsa lafının arkasında durur,gelir söylediklerim yalan mı doğru mu görür.isteyen opel atm yi arasın,bugün size ekrem sat adında biri kaputta boya şikayetiyle geldi mi gelmedi mi diye..
Bu ne şiddet ya, biraz sakin ol. Sen birşeyler demişsin, diğerleri cevap yazmış. İnsanlar hata yapabilir, hoş görülü olmak varken, "sen ne içtin" demek güzel bir şey mi? Birşeyler içtiğini nereden çıkarıyorsun? Nerede oturduğun, nerede okuduğun beni ilgilendirmiyor, dediğim gibi yaşın da beni ilgilendirmiyor. "ben bu foruma sadece bu sorunu dile getirmek amaçlı üye oldum." bence iyi etmemişsin, çünkü burası bir şikayet formu değil, paylaşım formudur, buradaki bütün üyeler herkesle aynı fikirde olacak diye bir kurala tabii değiller, herkes fikrini kurallar ve saygı çerçevesinde ifade edebilirler.Senin yalancı dediğin kişi de kalkıp sana yaşınla ilgili bir yorum yaparsa haksız mıdır? Üstelik arkadaş hatasını anlayıp pardon da demiş.

Bu ne şiddet ya, biraz sakin ol. Sen birşeyler demişsin, diğerleri cevap yazmış. İnsanlar hata yapabilir, hoş görülü olmak varken, "sen ne içtin" demek güzel bir şey mi? Birşeyler içtiğini nereden çıkarıyorsun? Nerede oturduğun, nerede okuduğun beni ilgilendirmiyor, dediğim gibi yaşın da beni ilgilendirmiyor. "ben bu foruma sadece bu sorunu dile getirmek amaçlı üye oldum." bence iyi etmemişsin, çünkü burası bir şikayet formu değil, paylaşım formudur, buradaki bütün üyeler herkesle aynı fikirde olacak diye bir kurala tabii değiller, herkes fikrini kurallar ve saygı çerçevesinde ifade edebilirler.Senin yalancı dediğin kişi de kalkıp sana yaşınla ilgili bir yorum yaparsa haksız mıdır? Üstelik arkadaş hatasını anlayıp pardon da demiş.

1.Ben fatih nickli arkadaştan bahsettim,terbiyesizlik yapıp beni yalancı durumuna düşürmeye çalışan o.
2.Forum kültürünü siz editör olsanınız bile emin olun sizden çok daha iyi bildiğime eminim.
3.Nerede okuduğum yaşadığım sizi ilgilendirmiyosa,yaşım da ilgilendirmesin.Siz her üye olduğunuz siteyi sadece birkaç bişey paylaşmak amaçlı kaydolduğunuzda yaş bilgisinin bu kadar önemli olduğunu düşünüyosanız sizin sorununuz.
4.Ben kimsenin fikrine saygı duymamazlık yapmadım.Eğer iyi okursanız baştan sona tüm mesajlarımı,neye sinirlendiğimi anlarsınız.
5.Bu amaçla üye olurum,başka şeylerde paylaşırım.Editörsünüz diye buna siz karar veremezsiniz.Sadece şikayet ile ilgili topic açsam bile size ne ? Forum kurallarında böyle bişey direk yada dolaylı yoldan geçiyo mu ?

arkadaşım özellikle astra h lar ile ilgili siteyi geziyorum. Inanırmısın o kadar çok mağdur olan şikayetçi kullanıcı var ki bu kadarını bende beklemiyordum. Ilk defa böyle sert bir paylaşımla karşılaşıyorum şahsen amacım laf söyletmemek değil bir sorunun var ve iyice gerilmişsin. Birazdaha sakin olursak hararet düşecektir. Tekrar söylüyorum eğer sende bizim gibi parayı sokakta yada havadan bulmuyorsan hakkını aşamalısın. Aracı annenin kullanması bunu değiştirmemeli. Lütfen biraz sakin. Tekrar belirtmek istiyorum sitede öyle eleştiriler varki bu kimseyide rahatsız etmiyor

Mart-nisan ayı gibi 2012 model turkuaz renginde 1.4 tam otomatik corsa aldım.Bundan önceki aracım mitsubishi colt tu.1300cc 95 hp olmasına rağmen,corsayla karşılaştırınca gaza dokunduğum an gidiyodu.oda yarı otomatikti.100 beygir corsa kullanıyorum ama,ne hızlanıyo ne gidiyo.araba o kadar ağır kalıyoki devirlenene kadar zaten benzini alıp götürüyo.şehir içinde 8,5 in altına düşüremedim.oda ayağıma gaza hafif dokundurursam.kalkışlarda bisiklet gibi kalkarak ulaşıyorum bu değere.eğer gaza normal şekilde yüklenirsem 8,8,9l t yakıyo.gitse içim acımayacak,gitmiyo da.bundan önceki aracım colt en fazla 8 yakıyodu.ortalama hep 7,5 lt ye ulaşıyodum.

0 aldığım aracımda araç çakmağı yok.yine aynı şekilde kaputta dışa doğru ufak bir çıkıklık var.yine 1 hafta önce kaputta yumruk kadar boya dökülmesi meydana geldi.1 ay önce arabayı benzincide yıkadığımda boyası attı.resmen boyası attı kalıp şeklinde.35 küsür lira para verip böyle bi arabaya binerek rezil oluyorum.sinir stres sahibi yapmaktan başka bi işe yaramıyo.2006 model colt um corsa ya göre yol tutuşu hariç her yönüyle daha iyiydi.ne freni fren,ne kalitesi kalite.bu yazıyı paylaşıyorum ki,düşünen arkadaşlar varsa bidaha düşünsün.şimdi yarın aracımı servise götürücem bu boya olayı yüzünden,kesin sokmayacaklar garantiye.bakalım neler olucak çok merak ediyorum.yarın yine olanları burdan paylaşırım
-colt 1020 kg, corsa 1090 kg.
-colt yarı otomatik 5 ileri, corsa tork konvertörlü tip 4 ileri tam otomatik.
bu 2 veri zaten corsanın neden daha ağır hızlandığını gösterir.

çakmak konusu başka markalarda da var.100 bin euro verip alınan volvo s80de de çakmak ve küllük yok.bu bir tarz.araçta sigara içilmeyeceği varsayımıyla yapılır.yani eksiklik değildir.

Araca ait yakıt tüketimi katalogda açıkca 8 litre olarak yazılmış.Yani süpriz birşey yok.Büyük ihtimal test yapmadığınız gibi, katalogdaki verilere de bakmamışsınız.

Kaportadaki çıkıklık araçla ilgili değil.Bir ihtimal araç bayide işlem görmüş olabilir.Bir başka ihtimal de kaputtaki ayarların lastiklerin doğru yerlerde olmaması.İyi bir servis net birşey söyleyebilir.

-Sedefli siyah renk corsa d kullandım 50 bin km kadar.bakımı zor bir renk olmasına ve ben benzinliklerde döner fırçalarda yıkamam yaptıran biri olmama rağmen hiçbir dökülme vs olmadı.

Arka camların manuel olması bu modelin bulunduğu sınıfla ilgili.Almanların garip donanım listeleri vardır.98 senesinde çıkan ve 2003 e kadar satılan space kasa 520 bmw alınmıştı şirkete.Arka camları manueldi.Çünkü o donanımda arka camlar listede o şekilde geçiyordu.

Tüm bunlardan sonra o kadar para verip de opel corsa d alır mıyım?
Almam çünkü alternatifi çok daha iyi araçlar var şu an.Ancak corsanın da yaşlı bir kasa olduğunu (6 yaşında) unutmamak gerek.

Son olarak bir araç alırken detaylı test ve katalog incelemesi yapmak gerek.Daha sonra hayal kırıklığına uğrmazsınız o zaman.

bence farazi uzamış konu kapatılması daha uygun olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri