Lanet olsun opel aldığım güne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CBR125
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende sıfır 2012 astra h 1.3 aldım. aldığımın ertesi günü araç motor sıcakken kapatıp açtığımda stop ediyor ve arıza kodu çıkıyordu. ve araca tam 46 binlira para saymıştım. ve servis rölanti yükseltme dışında birşey yapamayız cözümü yok deyince. insanın kontrolden çıkması olağandır. hiçbirşey mükemmel değildir. opelde. mercedeste ferraride. sonuçta kul yapısı. sana hak veriyorum colt'u olan arkadaş.

ekrem kardeşim sakin ol ve yanlış kelimeler kullanarak kendinden büyüklere hele hele yaş konusuyla ilgili savaş abiye saygılı ol, unutmaki aramızda hayat tecrübesi senden çok olan büyüklerimiz var. bu sitede saygı ve sevgiye çok önem verilir,yanlış yapan kişilerde uyarılır.

1.Ben fatih nickli arkadaştan bahsettim,terbiyesizlik yapıp beni yalancı durumuna düşürmeye çalışan o.
2.Forum kültürünü siz editör olsanınız bile emin olun sizden çok daha iyi bildiğime eminim.
3.Nerede okuduğum yaşadığım sizi ilgilendirmiyosa,yaşım da ilgilendirmesin.Siz her üye olduğunuz siteyi sadece birkaç bişey paylaşmak amaçlı kaydolduğunuzda yaş bilgisinin bu kadar önemli olduğunu düşünüyosanız sizin sorununuz.
4.Ben kimsenin fikrine saygı duymamazlık yapmadım.Eğer iyi okursanız baştan sona tüm mesajlarımı,neye sinirlendiğimi anlarsınız.
5.Bu amaçla üye olurum,başka şeylerde paylaşırım.Editörsünüz diye buna siz karar veremezsiniz.Sadece şikayet ile ilgili topic açsam bile size ne ? Forum kurallarında böyle bişey direk yada dolaylı yoldan geçiyo mu ?
Bak sen de bazı mesajları iyi okumamışsın. Demek ki bazı şeyleri gözden kaçırabiliyoruz. Dikkat edersen ben Fatih ile olan diyaloğuna birşey dememiştim. 20 nolu mesajımda da yaşının bir öneminin olmadığını belirtmiştim. Madem form kültürünü benden daha iyi biliyorsun o zaman form kurallarına (12-17-19-22-23 ve 25 nolu kurallar) bir daha göz atmanı sağlık veririm.

-colt 1020 kg, corsa 1090 kg.
-colt yarı otomatik 5 ileri, corsa tork konvertörlü tip 4 ileri tam otomatik.
bu 2 veri zaten corsanın neden daha ağır hızlandığını gösterir.

çakmak konusu başka markalarda da var.100 bin euro verip alınan volvo s80de de çakmak ve küllük yok.bu bir tarz.araçta sigara içilmeyeceği varsayımıyla yapılır.yani eksiklik değildir.

Araca ait yakıt tüketimi katalogda açıkca 8 litre olarak yazılmış.Yani süpriz birşey yok.Büyük ihtimal test yapmadığınız gibi, katalogdaki verilere de bakmamışsınız.

Kaportadaki çıkıklık araçla ilgili değil.Bir ihtimal araç bayide işlem görmüş olabilir.Bir başka ihtimal de kaputtaki ayarların lastiklerin doğru yerlerde olmaması.İyi bir servis net birşey söyleyebilir.

-Sedefli siyah renk corsa d kullandım 50 bin km kadar.bakımı zor bir renk olmasına ve ben benzinliklerde döner fırçalarda yıkamam yaptıran biri olmama rağmen hiçbir dökülme vs olmadı.

Arka camların manuel olması bu modelin bulunduğu sınıfla ilgili.Almanların garip donanım listeleri vardır.98 senesinde çıkan ve 2003 e kadar satılan space kasa 520 bmw alınmıştı şirkete.Arka camları manueldi.Çünkü o donanımda arka camlar listede o şekilde geçiyordu.

Tüm bunlardan sonra o kadar para verip de opel corsa d alır mıyım?
Almam çünkü alternatifi çok daha iyi araçlar var şu an.Ancak corsanın da yaşlı bir kasa olduğunu (6 yaşında) unutmamak gerek.

Son olarak bir araç alırken detaylı test ve katalog incelemesi yapmak gerek.Daha sonra hayal kırıklığına uğrmazsınız o zaman.

İşte beklediğim cevap ve tarz buydu.Çok teşekkür ederim.Sanırım 5 kapıların hiçbirinde arka camlar otomatik değil.Çünkü aracım full paket enjoy model.Tekrar ilgilenip yazdığınız için teşekkür ederim.

1)Aracımı izmirin 45 derece sıcağında güneşte tavanda kuş pisliği ile 4 gün bırakmak zorunda kaldım yıkadığım gün tırnağımla kazıdım ona rağmen ne bir solma ne bir yanık vardı.Her mevsim kendim sonax boya koruma wax'ı uygularım.Kaldı ki sıfır aldığın o aracın üzerinde 1 sene boya koruma cilası vardır.O kuş pisliği kolay kolay boyaya temans edemez etse bile boyayı kaldıramaz.
2)Kaput farklı metallerin birleşiminden yapılır ve kat kat preslerden oluşur durduk yere yamulmasına zaten imkan yoktur.
3)Boya kalıp halde atmaz üzerinde 6 kat boya var ve her katın arasında magnezyum alaşımlı teflon cila var o yüzden en fazla 1 kat atabilir (%0.1 ihtimal) astara kadar boyanın atması için ancak kazıman lazım.
4)crash test'lere bak iyice incele sonra bir de mitsubishi'ye bak.Sonra da gel opelin sacını şasisini bilmem nesini kötüle burda.
5)Büyüklerin editörlerin birşey söylüyorsa onlardan bir şeyler öğrenmeye çalış.Seni kötülemek için değil sana bir şeyler öğretmek için söylüyorlardır.Terbiyesizliğin anlamı yok.
6)Mitsubishi Colt ve Opel Corsa aynı segment araç değildir.Colt C segmenti Corsa ise B segmentidir.Yani aslında colt ve astra karşılaştırılabilir.Yine de oku bakalım verdiğim teknik bilgileri:
COLT:
1.332cc
95HP-max gücü 6000devirde max torku4000devirde
960KG
11.8saniye
3.8metreye1.6metre uzunluk ve genişlik
ortalama tüketim 5.6 litre
125nm tork

CORSA:

1364cc
100HP max gücü6000devir max torku4000devir
1200KG
13.8saniye
4metreye1.7metre uzunluk ve genişlik
ortalama tüketim 5.9 litre
130nm tork

7)çakmaklık olayına gelince ben aracımı arkas'tan 2009da aldım 1.2essentia yani en boş modeli olmasına rağmen çakmaklığı da vardı bardak şeklinde küllüğü de vardı.Senin arabayı aldığın servis hacılamıştır çakmaklığını sonradan parayla satmak için.
8)Aracın tam otomatik yani yokuş kalkış desteği de var arada bi yerde kaydırıyo falan demişsin yakaladım onu da.
9)Çevrendeki B hatta C segmenti araçların da çoğu 11-12-13-14-15 saniye gibi bir hızlanmaya sahiptir.Hatta D segmenti Fluence'ın bile hızlanması 13saniyedir.Altındaki araba o ağırlığa o motor hacmine göre iyi bile hızlanıyor.Teneke gibi hafif olan saçma sapan coltun hızı hissettirmesi,sana araba uçuyormuş kaçıyormuş hissi vermesi normal.Tank gibi corsanın da hızı hissettirmemesi de hantalmış hissi yaratır.Bu da normal.Biz bu duruma şahinci ve hondacı psikolojisi diyoruz.Bu böyledir.Memnun değilsen sat arabanı git yeni colt al.Git leş gibi honda al hyundai al toyota al.Parayla değil anlayana satıyolar opel'i de mercedes i de VW yi de audi'yi de BMW yi de.Anlamıyorsan teknik verilerden gidiceksin japon alcaksın offff makine uçuyo haaa ciğerli makina diyerek dolanaksın.Hadi hayırlı satışlar.

Son düzenleme:
bana bak çocuk 93 doğumlusun benim kafamın tasını attırma. daha şu forumda kimseye böyle mesaj yazmadım. gelirim o tuzlaya yediririm sana o arabanın her bir zerresini.

bana bak çocuk 93 doğumlusun benim kafamın tasını attırma. daha şu forumda kimseye böyle mesaj yazmadım. gelirim o tuzlaya yediririm sana o arabanın her bir zerresini.

Ya allah askina bi gelde suraya goriyim seni.senin o kafanin tasiyla top gibi oynarim.adam ol edebini adabini bil yapamiyacagin seyler yazma.acik adresimi veriyim ozelden gel bakalim gelebilcekmisin.klavye faresine bak sen.adam mi oldum ben 19 sen 20 yasinda olunca.lale

1)Aracımı izmirin 45 derece sıcağında güneşte tavanda kuş pisliği ile 4 gün bırakmak zorunda kaldım yıkadığım gün tırnağımla kazıdım ona rağmen ne bir solma ne bir yanık vardı.Her mevsim kendim sonax boya koruma wax'ı uygularım.Kaldı ki sıfır aldığın o aracın üzerinde 1 sene boya koruma cilası vardır.O kuş pisliği kolay kolay boyaya temans edemez etse bile boyayı kaldıramaz.
2)Kaput farklı metallerin birleşiminden yapılır ve kat kat preslerden oluşur durduk yere yamulmasına zaten imkan yoktur.
3)Boya kalıp halde atmaz üzerinde 6 kat boya var ve her katın arasında magnezyum alaşımlı teflon cila var o yüzden en fazla 1 kat atabilir (%0.1 ihtimal) astara kadar boyanın atması için ancak kazıman lazım.
4)crash test'lere bak iyice incele sonra bir de mitsubishi'ye bak.Sonra da gel opelin sacını şasisini bilmem nesini kötüle burda.
5)Büyüklerin editörlerin birşey söylüyorsa onlardan bir şeyler öğrenmeye çalış.Seni kötülemek için değil sana bir şeyler öğretmek için söylüyorlardır.Terbiyesizliğin anlamı yok.
6)Mitsubishi Colt ve Opel Corsa aynı segment araç değildir.Colt C segmenti Corsa ise B segmentidir.Yani aslında colt ve astra karşılaştırılabilir.Yine de oku bakalım verdiğim teknik bilgileri:
COLT:
1.332cc
95HP-max gücü 6000devirde max torku4000devirde
960KG
11.8saniye
3.8metreye1.6metre uzunluk ve genişlik
ortalama tüketim 5.6 litre
125nm tork

CORSA:

1364cc
100HP max gücü6000devir max torku4000devir
1200KG
13.8saniye
4metreye1.7metre uzunluk ve genişlik
ortalama tüketim 5.9 litre
130nm tork

7)çakmaklık olayına gelince ben aracımı arkas'tan 2009da aldım 1.2essentia yani en boş modeli olmasına rağmen çakmaklığı da vardı bardak şeklinde küllüğü de vardı.Senin arabayı aldığın servis hacılamıştır çakmaklığını sonradan parayla satmak için.
8)Aracın tam otomatik yani yokuş kalkış desteği de var arada bi yerde kaydırıyo falan demişsin yakaladım onu da.
9)Çevrendeki B hatta C segmenti araçların da çoğu 11-12-13-14-15 saniye gibi bir hızlanmaya sahiptir.Hatta D segmenti Fluence'ın bile hızlanması 13saniyedir.Altındaki araba o ağırlığa o motor hacmine göre iyi bile hızlanıyor.Teneke gibi hafif olan saçma sapan coltun hızı hissettirmesi,sana araba uçuyormuş kaçıyormuş hissi vermesi normal.Tank gibi corsanın da hızı hissettirmemesi de hantalmış hissi yaratır.Bu da normal.Biz bu duruma şahinci ve hondacı psikolojisi diyoruz.Bu böyledir.Memnun değilsen sat arabanı git yeni colt al.Git leş gibi honda al hyundai al toyota al.Parayla değil anlayana satıyolar opel'i de mercedes i de VW yi de audi'yi de BMW yi de.Anlamıyorsan teknik verilerden gidiceksin japon alcaksın offff makine uçuyo haaa ciğerli makina diyerek dolanaksın.Hadi hayırlı satışlar.

Tamam dostum,yazdıkların gerçekten doğru.Fakat yokuşlarda kayıyo.
Şunuda söyleyeyim,alman arabalarını ben bir tutmuyorum.Benim için 1. mercedes 2. bmw 3. audi dir. Vw ni bunların içine koymam.Hele opeli bunların hepsinden ayrı tutarım.Kimse bana opelin toyota dan,honda dan kaliteli olduğunu söylemesin.

ekrem kardeşim sakin ol ve yanlış kelimeler kullanarak kendinden büyüklere hele hele yaş konusuyla ilgili savaş abiye saygılı ol, unutmaki aramızda hayat tecrübesi senden çok olan büyüklerimiz var. bu sitede saygı ve sevgiye çok önem verilir,yanlış yapan kişilerde uyarılır.

Haklısın,kendimi kontrol edemedim.ama neden edemediğim bi üst mesajda belli.Adam resmen kışkırtıyo.

Savaş abi den özür dilerim.Yaşça benden büyük ve tecrübeli biri.Tekrar kusura bakma

Son düzenleme:
bence opel ile mercedesin sac kalınlıklarını bir incele ;)

tabiki mercedes ile mukayese bile edilemez opel ancak gerçeklerde ortadadır. birisi 30 bin avro birisi 30 bin lira ;)

konu sertleştikçe huzur bozulur diye düşünüyorum. konu kilitlensin ve iki arkadas bir birlerinin yorumlarına mümkünse cevap yazmasınlar en azından bir süre.

arkadaşlar konu amacından çıktı ve gittikçe çirkinleşiyor bu sebeple konuyu kilitliyorum.

fatih sanada yakışmayan durumlara düşme lütfen....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri