Kredİ dosya masraflarini gerİ almayin!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anilx1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anilx1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar geçen hafta başımıza gelen bir olayı sizlere anlatmak istedim
Yakın dostlarımdan biri ile Opel bayisine 2 tane araba almak ıstedık biri kendime biri arkadaşıma,
Bizden kimliklerimizi alarak banka kredisı için faız oranları ve ödeme planı cıkarttılar.
ikimizin de aracı aynı 1.4t sport astra aynı fiyat
Ödeme planları geldiğinde ben şok oldum
Benim aracıma 24 ay %0.85 faiz oranı öderken,aynı bankadan yine arkadaşıma cıkan faiz oranı %1.05 aynı kredi aynı banka resmen şok olduk.
Bayiden çıktık ve nedenini sormak üzere bankayı aradık ve bayan musterı temsılcısının bize verdiği yanıt Adınıza 2008 yılı ıtabari ile dosya mastaflarınızı geri almanızdan ötürü KKB puanınızın düşmüş olması ve kredi faiz oranları ve kredi kartı faızlerınızın eskıye nazaran artışının oldugunu izah etti.
Yani bankacı dilinden vatandaş diline çevirdiğimizde,Sen benden 1 koparmaya çalışırsan ben senden 10 koparırım :)
Bu neden ile ileriye dönük ticari ve bankalara mustaçsanız kesinlikle o dosya masraflarını geri almayın 55.000 lirada benim ve arkadasımın kredi ödemesinin farkı yaklaşık 3.000 tl bu yasadıgım olayı sizlerle paylaşmak ıstedım sonrada eyvah ne yaptım ben demeyın

Sonuna kadar gidin hakkınızı alın. Paralarımızı düzgün bir şekilde kenara koyalım ki biz bankalara değil bankalar bizlere muhtaç olsun. Birde bu kafa bu hız ile gitmeye devam edersek yakın zaman içinde bankalar öpecek sevecek müşteri zaten bulamazlar. Bulmaları da mümkün değil.

Özellikle araç alacak arkadaşlar sıfır faizli bayi destekli kredi sunan bayileri tercih edin bırakın marka takıntısını bir kenara ağız tadı ile araçlarınıza binin gitsin...

Paralarınızı çar çur etmeyin... ;) özellikle gözleri doymaz bankalara asla....

Bilgi için teşekkürler. Benim bir arkadaşıma da dava açmış bankası, tam detayını bilmiyorum ama dosya masrafını aldıktan sonra karşı dava gibi birşey açmışlar.

Bankadan dosya masraflarını alacağınız zaman avukat aracılığı ile alın derim. Çünkü ödemedikleri zaman avukatlar bankaya icra davası açıp söke söke alıyorlar. Eğer kendiniz almaya devam eder iseniz banka bizi zarar uğrattınız diye dava açıyor ;)

şu bankaların yaptğına bak ya

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dünya da ne kadar banka varsa ülkemizde bir şube açmak için ağzının suyu akıyor... neden? çünkü denetim yok... kafalarına göre takılıyorlar. Sürekli vatandaşı bankalar tarafından sömürülen bir ülkemiz var.

Ben de opelimi alırken kullandığım kredinin masrafını verdim hakem heyetine. Karar henüz çıkmadı ancak 3 gün önce bankadan telesekreter aradı hakem heyetine verdiğiniz kredi masrafı ile ilgili size özel teklifimiz var mahkemeyle süreç ile filan oyalanmayın görüşelim diye. Ayrıntılar için 1 e, sizi daha sonra aramamız için 2 ye bas dedi bende yoğun olduğum için 2 ye bastım daha aramadılar.

o bankanın müşteri hizmetleri departmanına ve müşteri memnuniyeti ilkesine tüküreyim...
banka ismini verir misiniz? bilelim hangi ilkesiz omurgasız kurummuş...

Abi hangi banka olduğu önemli değil. Bankaların kendi içlerinde çok detaylı bir puanlama sistemi var. Banka ile yaptığınız her işlem, parasal olmasa bile kaydedilir ve Kkb tarafından her ay değerlendirilir. Başvuru yapıp almaktan vazgectiginiz krediler bile puanı etkiler. Bankadan yasal olarak geri aldığınız dosya masrafları da bu puanı olumsuz etkiliyor. Bu puanı kullanıp kullanmamak tamamen banka insiyatifinde. İstediği herkese istediği şekilde kredi verebilir.

Ayrıca bir arkadaşımdan duydum, bankadan aldığı dosya masrafı için banka karşı dava açmış, geri almış :D

Özetle mümkün olduğu kadar banka ile işiniz olmasın. Bir kese alın, her ay parayi o kesenin içine atın. Para tam olunca da alın arabayı ;)

Sakın ama sakın banka ile anlaşmaya gitmeyin. Dosya neticelenince de verir bir avukata alsın paranızı kuruşuna kadar. Ya değilse bankalar ile şahsen baş edemezsiniz.

Geri