kopyacı çinlilere bakın bi:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pcqopat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o kadar nüfusta birilerinden elbet bişeyler çıkıyo.

chına mallarından elimden geldiğince uzak durmaya çalışıorum :(

Hedefleri Vardi Dünya Genelinde Her Eve El Ve Ev Aletleri Sokmak Sonuç Ortada Biz Uyuyalim

Bırakın çin malı motorları, çin malı arabaları bi görün derim. Chery marka arabalar var mesela, haberlerde çıkan 10 milyarlık arabalardan değil.
Daha dün minibüse servise götürdüm, aynı firma chery bayiliği de aldı (Halil öztürk) Arabaları kabaca inceledim, Mercedes gibi değil tabiiki ama Opel den çok çok kötü de değil yani. O arada bi taksici arkadaş geldi, binek modelinden almış. LPG SİZ, benzinli 1.6 lt araç 110 PS motor, 180 ytl lik kurşunsuz benzinle 1000 km yol yaptım dedi. Ayrıca araçların kendi orjinal LPG kiti de varmış, isteyene kendi lpg kitiyle teslim ediyorlarmış, o zaman 12 kuruş falan yakıyormuş araç. Ama Bu araç öyle 10 milyar falan değil. Benzinli baz modeli 23.000 ytl ye satılıyor.

Sonuç olarak çinlilerin her şeyi adi kalitesiz değil. Sadece bizim tüccarlarımız aç gözlü, en ucuz en adi malı ithal edip ortalama fiyattan satmaya çalışıyorlar.

arkadaşım zaten onu dedim yukarki yazımda bende okumuşsan görmüşsündür o cheryi mazdayı getiren firma getirtti bakma ilk başda chery çok kalitesiz gelicekdi ve cheryle bir marka daha getiriceklerdi piyasada hem ucuz hem kalitesiz hemde birsürü mercedes hummer kopyası araçlar gelicekdi

ama allaha şükür diğer firmalar devreye girdi devlete baskı yapdı en azından bir kalite çitası belirle diye devlette araçlara belli bir standart koydu daha doğrusu avrupa standartlarını baz aldı..

çinlilerde o satandartlara uygun üretmek zorunda kalınca arabaların parça donanım güvenlik fiyatı nerdeyse zaten avrupa araçlarınkine denk geldi..

ve bu yüzden bu standartlar yüzünden pek çok çinmarkası türkiyeye giriş yapamadı şayet girselerdi motor furyasına dönücekdi iş her yerde sahte kağıttan kartondan samandan ferrariler mercedes bmw hummerlar görücekdik..

bu standartlardan dolayı çinliler avrupayada satış yapamıyor zaten yani bunun ahlaklı tüccarla ilgisi yok devletin bu standartları koymasının sebebi bizim sağlımızı düşünmesi değil diğer firmaların baskı yapması

birde son olarak o chery demişsin opelden aşağı kalır yanı yok diye ama bunu demen için çok erken daha piyasaya bir yıl önce girmiş bir araç o aaracın kendini ispatlaması en az 10 yıl sürücekdir bir marka bir günde marka olmuyor kendisini ispatlaması gereken pek çok alan pek çok müşteri var daha görmesi gereken çok kar kış rüzgar güneş var yapması gereken çok km var bunları sapasağlam geçerse o zaman opelden aşağı kalır yada başka bir markadan aşağı kalır yanı yok diye bilirsin ama şimdilik ilk görüntü çok aldatıcı olabilir...

opel den çok kötü değil lafımı aşağı kalır yanı yok la değiştirip sanki eşdeğermiş gibi bi yoruma döndürmüşsün Emre kardeşim. Yazdığım üzere araçları kabaca inceledim, görüntü olarak opel den kötü değil. Sadece haberlerde çıkan çok ucuza çin malı araba haberlerine inanmayın diye bu yorumu yazma gereği duydum.
Ama Chery alırmısın dersen cevabım hayır olur. O kadar parayı verip o riski almam. Ayrıca srviste arkadaşalra sordum henüz yedek parça sorunu çözülmemiş. şimdilik peynir ekmek misali gemi dolusu getirip satıyorlar. Yedek parça deposu diye bişey yok. Personelin eğitimi devam ediyor.Kimse bişey bilmiyor desem yeridir.
Fiyat konusunda da çok avantajlı değil. Benim almayı düşündüğüm sıfır Zafira nın fiyatı 42.000 ytl, Chery nin (7 koltuklu değil) Zafira dan daha küçük minijip modeli 37.000 ytl.

işde onun nedeni avrupa standartlarında kaliteli üretmek zorunda kaldıkları için çinlide kaliteli üretir sonuçda dünya bütün ıvır zıvır malzemelerini çinde üretiyor birinci kalite malzemeyle

ama adamlar parçaları kendi ülkelerinde montaj ettiriyorlar birde yüksek karmaşık teknolojik şeyleride kendileri yapıp montaj ediyorlar o konularda kesinlikle çinlilere güvenmiyorlar

suzuki honda bmw pek çok marka çinde yaptırtıyor ama hammaddesini falanını filanını kendi alıyor onların avantajı ne dersen çinde gümrük yok işçilik yok adamlar aynı malzemeyle kendi ülklerinde yapıcak olsalar kendi ülkelerinde bile hammedeye gümrük veriyorlar artı işçilikleri kendi ülkelerinde çok yüksek artı işçilerin hakları sigorları v.b yani büyük firmlar çini sadece iş gücü için kullanıyor o kadar

bu çin malı dersen o çok farklı

çinli firmalar kendileri çindeki hammaddeyle yapıyorlar alet edavat araçlarını ve çindeki hammaddede aşırı kalitesiz çoğu avrupanın çöpü adamlar geri dönüşüm malzemelerinden ürün üretiyor bu jacqluin motorlarını getirten benim arkadaşım ordan çok iyi biliyorum mesela motorların tekerleri muşambadan düşünebiliyormusun muşambadan tekerlek olurmu olmaz tabi ama adamlar para vermemek için artık muşamları toplayıp kazanlarda kaynatıp eritip tekerlek yapıyorlar

işde çin malı bu tip şeyler hemen hemen her şeyleri geri dönüşüm malzemelerinden yapılıyor ki geri dönüşüm malzemesi çok kalitesiz bir üründür...

bu arada mesela honda yamaha sadece parçaları çinde yaptırtıyor parçaları japonyaya yollatıyor orda motor geri kalan teknolojiyi japonyada ekliyor montajı yapıp satıyorlarmış mesela bir zaman sonra yeni model çıkıcağı vakit eski modelin kalıplarını parçalarını çinliler alıp kendileri kendi firmalarında kalitesiz geri dönüşümlü ham maddelerden üretiyorlamış..

o yüzden bir sürü çin malı bire bir kopya kopya değil görüntüsü aynı çünkü aynı kalıpdan çıkıyor millet diyorya nasıl bu kadar birebir yapabiliyorlar diye

ama adamlarda sadece kalıplar olduğu için hiç bir avrupalı firma bunlara güvenmediği için teknolojilerini kendi ülkelerinde montaj ettikleri için bunlarda kendi çaplarında içlerini eski teknoloji şeylerle doldurup görüntüden faydalanıp satıyorlar..

birde adamlar zeki mesela ellerinde ürettikleri 5 tane ürününün parçalarını kendi içlerinde değiştirip yani onu ona diğerini ona takıp 5 üründen 15 tane kırma ürün üretiyorlar masraf etmeden yeni bir şey yapmadan :)

Çinin Tamamen Olayı Bu yani :)

nokla.jpg

nokir-e828-sued.jpg

google'da "nckia" "nokir" ve "nokla" die aratırsanız çok çin malı nokia çıkar karşınıza:D

Geri