• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra K 1.4T Rölanti Aşırı Gaz Dalgalanması - P1101

mehmetakan0

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Arkadaşlar Herkese Selamlar,
Aracımda rölantide gaz dalgalanması mevut. (1.4T 2016)
Ayrıca motor ışığı yaktı, Hata Kodu P1101
Araç bazenleri, 10 sn uzun marş basıyor ama almıyor (20 - 25 çalıştırmada 1 kere oluyor.)
Maf sensörünü temizledik,
Gaz kelebeği söküldü temizlendi,
Tekrardan Gaz kelebeği adaptosyonu yapıldı.
Ama hata devam ediyoru, 6 - 7 ustaya gittim sorunu bulamadılar.
Başına gelen var mı ? Sizce ne yaptırmalıyım ?

Şu anda, 500 - 550 devirdeyken, bi anda 1200 - 1300 fırlıyor (Yaklaşık 10 - 15sn bir kere yapıyor.)
Araç: 107.000 KM

Videosunu Ekledim
https://vimeo.com/1148158414?share=copy&fl=sv&fe=ci

--Güncelleme--

Arabanın, maf sensörüde söküldü temizlendi herhangi bir değişiklik olmadı.
Araba çok nadirde olsa, "start stop" açık kaldığında stop ediyor.
Bujiler 30.000 KM önce değişdi
Araba, buji bobin kontrolü yapılacak eğer çözülmezse detaylı bir inceleme yapılacak (duman kontrollü, sibop ölçümü vs.)

--Güncelleme--
Benim sorunum düzeldi. Gaz keleneğini temizleyemen eksi ustadan dolayı arabada bakmadığımız yer kalmadı. Soğolsun, Antalyada Bulunan Opcar servisi tekrardan açtı ve düzgünce temizledikten sonra sorunu çözdü. İşinin ehli ustaları var.

İlk olarak böyle bir arızayla karşılaşınca sırasıyla ne yapılması gerektiğini anlatacağım. (Tecrübem ve Araştırmalarım Doğrultusunda)

1- İlk olarak hava filtresini kontrol etmeniz gerekli. (Bizim araçlarda oval olduğu için oval kısım tam oturmuyor. Arabanın hava akışını bozuyor.)
2- Maf ve Map sensörü (Değerlerini kontrol edin. İlla profesyonel bir cihaza bağlamaya gerek yok, basit obd cihazıda bu değerleri okuyor. Normal mi anormal mi kontrol edin. Olması gereken aralığı araba modeliyle google yazarsanız çıkacatır. Bozulması düşük ihtamlle ondan dolayı elektronik devre temizleyici spreylerle, güzelce temizleyin. )
3- Gaz kelebeği (Bu aşamada gaz kelebeğini söktürün, detaylıca temizletin, gaz kelebeğinde tortular varsa sorununuz yüksek ihtamalle gaz kelebeğiyle alakalıdır. Dikkat etmeniz gereken, gerçekten iyi temizlenmesi gerekli. Sadece tozu alınıp bırakılmaması gerekli. Ayrıca orjinal gm cihazıyla gaz kelebeğinin sıfırlanması gerekli. Yoksa ayarları allak bullak oluyor dalgalanma daha fazla artıyor. 22.12.2025 Antalyada yaptırdım Opcar Özel servisinde Güncel fiyatı 1000TL)
4- Duman testi (Arabaya duman testi uygulamanız gerekli, herhangi bir yerinde kaçak var mı kontrol etmeniz gerekli. Ama bu tür bir kaçak varsa, eğer çok küçük bir yerde değilse, arabadan ıslık sesine benzer bir ses gelmesi gerekiyor. Ama yerine göre değişiyor.)
5-Emme manifold (En son aşama olarak manifold bakılmalı genelde değişime gidiyor.)

Hadi geçmiş olsun usta çok önemli bir kez daha tescillendi ...

Geri