kontak açıldığı zaman...

dreaditour

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
kontak açıldığı zaman arıza ışığı söndükten sonra mı araç çalıştırılır eğer sönmüyorsa bi arıza mı wardır? birde çalıştırdıktan sonra sönüyorsa nasıı bir problem wardır bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

motor çaliştigi zaman söner. bu normaldir. ilk kontagi açtiginizda zaten hep yanar. marş sonrası söner.

benim aracımda bu şekilde değil kontağı açıyorum sönüyo ondan sonra çalıştırıyorum bi gün dikkatimi çekti çalıştırdıktan sonra sönmeye başladı serviste cihaz ile baktılar arıza var dediler bi kaç kişi ile bu konuda taartşmamız oldu bu nedenle bu konuyu açtım..

alla alla :S

bende kontakla birlikte hep yanik kaliyo sonra sönüyor. yillardir bende mi sorun var acaba :)
bi kaç arkadas daha yazsın ona göre bi sonuca ulaşilir

ewt bencede

ilgine teşekkürler

arıza lambasından bahsediyorsanız kontağı cevirince yanar motoru calıstırınca söner bu butun arabalarda böyle diye biliyorum.

evet bende de öyle motor çalışınca sönüyor

bendemi anormallik var pekii anlamadım gitti

obaa benimki normal çıktı.. bi kontrol ettiriniz..
birde siz arıza lambası diyhe başka bir lambayla karıştırmıs olabilir misiniz.

Kontak açıldıktan birkaç saniye sonra abs, yağ, motor arıza lambaları hep birlikte söner. Arıza lambası eğer motor çalıştıktan sonra sönüyorsa aracınız anlık arıza kaydı vermiş, hafızaya almış demektir. Araca kontak anahtarını takmadan gaz ve frene basıp kontağı yarım açıp bir kaç saniye beklediğinizde km saatinde 0000000 yazmıyor, başka bir rakam yazıyor aracınız geçici arıza kaydı almış demektir. Tech-2, opcom gibi cihazlarla arızanızı silebilir, nereden arıza verdiğini öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri