Km ibresi sıfırı inip çıkıyor neden??

c kaSa ise elektronik kadran diye biliyorum. bizimkide 2 kere oldu sanırsam biri bende denk geldi biride babamda devir ve hız göstergesi 0'da kaldı. kontağı açıp kapatınca düzeldi. c kasa ise bu hızı bildiren sensör temizlenirse düzelir diye düşünüyorum...

aracınız hızı abs sensorundan alıyor ya sensorda sorun var yada tablaya giden kaploda kopukluk gevşeklik var.

şarj dinamosuda olabilir.

bendede vardı aynı sorun aracda ölçü aleti ile kontrol ettim sağ kapıya giren kablolarda kısa devre çıktı teyibde gidip geliyorsa bi an 1 2 saniye sıfırlıyo beyin kendini korumaya alıp sıfırlıyo büyük bi olasılık mutlaka biryerlerde kısa devre var

arkadaşlar her motorun yapısı ve çalışma prensipleri birbirine yakındır.benim daha önce toyota terra vardı sizin anlattığınız konu aynı sübaplardan birisi veya bir kademesi sıkıştırma yapmıyor yani kaçırıyor 16 valf 8 sübap sonuçta silindir kafası değişiyor sübaplar alıştırılıyor işlem tamam maliyet yaklaşık 450-750 tl arasında çıkıyor.

abs den okur aracınız km yi okuyucunun temizlenmesi sorunu çözecektir.

Arkadaş bakınca bizi bilgilendirirse sevinirim ne olduğunu biler tecrübe olur bize de
;)

Geri