km de 50 kuruş yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EGT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar...
Ople corsa 2002 model otomatik aracım hergün kısa mesafe kullanıyorum ve km de 50 kuruş yakıyor.Sizce bu sarfiyatın sebebi ne olabilir.Bakımı yeni yapıldı ateşleme bobini bujiler değişti.Sebep karbüratör ya da suboplar olabilir mi?

100 kilometrede 13 litre civarına tekabül ediyor dediğiniz.

otomatik vites olduğunu da göz önünde bulundurursak öyle mümkün olmayacak bir değer değil aslında.

hergün kısa mesafe kullanıyorum ve km de 50 kuruş yakıyor.

kısa mesafeden kastınız nedir? 1-2km mi? eğer 5kmnin altında bir yol yapıyorsanız değer gayet normal gibi görünüyor.

arkadasım ya o aracı sat yada lpg taktır en azında yarıya yakın ındırırsın

evet kısa mesafe nedir motor ısınmadan gideceğiniz yere mi varıyorsunuz ,kullanım tarzınız,bakımlar birço etken vardır araca çok yaktıran.

bakımları zamanında yaptırıdım.kısa mesafe dediğim yol 2 km gidiş 2 km geliş her sabah ve öğlen.Gün boyu yaptığıme n uzak mesafe 4-5 km.Uzun süre aldığım yol 5 km yi geçmiyor.

normal gibi

LPG taktırsan ne olacak 1.500TL vereceksin, ilk 300mt de LPG ye gececek gerei kalan 1.km 700mt'de yapılan ekonomimi olur. senede 15.000kmden aşağı yapan için anca LPG karlı oluyor da 1 senede anca parasını cıkartır. sizin için ek masraf olacaktır. Bu arada 2 km o kadar uzun bir mesafe değil bence yurumenizi tavsiye ederim yürümek zor geliyorsa hiç benzin fiyatları cok pahalı veya arabam cok yakıyor diye didinmeyin. Sizdeki konfor kimsede yok valla :)

LPG taktırsan ne olacak 1.500TL vereceksin, ilk 300mt de LPG ye gececek gerei kalan 1.km 700mt'de yapılan ekonomimi olur. senede 15.000kmden aşağı yapan için anca LPG karlı oluyor da 1 senede anca parasını cıkartır. sizin için ek masraf olacaktır. Bu arada 2 km o kadar uzun bir mesafe değil bence yurumenizi tavsiye ederim yürümek zor geliyorsa hiç benzin fiyatları cok pahalı veya arabam cok yakıyor diye didinmeyin. Sizdeki konfor kimsede yok valla :)

Benzin fiyatı pahalı ,LPG taktırıyım mı diye sormadım aynı aracı kullanan arkadaşlardan fikir alabilmek amacıyla başlık açtım.

Son düzenleme:

bu daha mantıklı :)

Geri