Klima problemi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ao1983
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ao1983

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Klimayı açtığımda ilk 20-30 dk çok iyi soğutuyor.. sonra çok iyi soğutmamaya başlıyor.
Aynı zamanda sağ alt döşeme nemleniyor bildiğin su dökülmüş gibi oluyor sonra sebebi sizce ne olabilir???

Selam, daha önceki aracım fiat palio da aynı problem olmuştu, servise götürdüm, klima hortumu çıkmış yerine takıldı, problem çözüldü...

nemlenmesinini sebebi belki dediğiniz gibidir ama ilk yarım saat soğutup sonra soğutmaması bu dediğiniz klima hortumunun çıkmasından dolayımıdır?

drenaj hortumu yerınden oynamıstır servısde yada bır tanıdıgınız servısde varsa kaldırsınlar havaya aracı yerıne takılsın...

nemlenmesinini sebebi belki dediğiniz gibidir ama ilk yarım saat soğutup sonra soğutmaması bu dediğiniz klima hortumunun çıkmasından dolayımıdır?
öncelikle selamlar soğutmuyor derken acaba bu 30 dakkika sonra ızgaralardan hava gelişi nasıl yani üflemesi normal mi yok azalıyor derseniz aynı sorun benim başka bir aracımda başıma geldi aracın içindeki petek buz tutuyordu bir süre sonra hava üflemiyordu ve sağ ön paspas ıslanıyordu klimayı kapatıp 5- 10 dakika sonra tekrar normale dönüyordu bunu engellemek için arada bir klimayı kapatıp sadece dış hava üfletiyordum.

öncelikle selamlar soğutmuyor derken acaba bu 30 dakkika sonra ızgaralardan hava gelişi nasıl yani üflemesi normal mi yok azalıyor derseniz aynı sorun benim başka bir aracımda başıma geldi aracın içindeki petek buz tutuyordu bir süre sonra hava üflemiyordu ve sağ ön paspas ıslanıyordu klimayı kapatıp 5- 10 dakika sonra tekrar normale dönüyordu bunu engellemek için arada bir klimayı kapatıp sadece dış hava üfletiyordum.

aynen dediğiniz gibi oluyor bende de hatta klimayı kapatıp bir süre fanı çalıştırdığımda soğuk üflemeye devam ediyor. peki bunun kalıcı bir çözümü mevcut değil mi?
sürekli klimayı kapatıp açmamız mı gerekiyor...?

bir çözümü muhakkak vardır ama bu sorunu uzun yolda yaptığı için uğraşmamıştım dediğim gibi arada klimayı kapatıp buz tutmasını engelliyordum. bence bir klima ustasına danış derim. onların başına muhakkak böyle problemli birisi gelmiştir.

Son düzenleme:
tamam öyle yapayım o zaman teşekkür ederim...

buzlanma yapmaması için aracı taze hava alır konumda tutun (iç sirkülasyon düğmesinden) veya arada bir cam açıp havayı tazeleyin... Buzlanma yaptığı için soğutamıyor.. Geçmiş olsun

hepinize selamlar arkadaşlar. vectra b1 aracım sürekli klima gazı boşaltıyor. 3 - 4 tane ustaya gittim bi türlü kaçağı bulamadılar. sonradan da para kazanmak için basıyolar gazı abi tamamdır diyolar. 4- 5 gün süper kullanıyorum klimayı. 6gün bi bakıyorum klima soğutmuyor. 8. gün ise klima tesisatının içinde gaz kalmadığı için klima komperesörü bile çalışmıyor. 3 ayda 4. kez aynı muhabbet artık iiyice sıkıldım bu klimadan. böyle birşey başına gelmiş bi arkadaş varsa tecrübelerini paylaşabilir mi lütfen.

Geri