klima açıkken fan çok sık çalışıyor

nuralk34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bir süredir klima açık iken fanın çok sık çalıştığını fark ettim. 10 saniyede bir fan devreye giriyor 10 sn kadar çalışıyor sonra duruyor. 10 sn sonra yine aynı.

önceden böyle değildi sanki. ne olmuş olabilir acaba ? fikri olan varmı ?

not : olayı gece fark ettim. fan devreye girince ışıklarda bi azalma olur ya, sık sık ışıklar azalmaya başlayınca "yaw nooluyor" dedim.

güncel :)

Arkadaşım o fanın devreye girmesi klimayla alakalı deil havanın sıcaklığıyla alakalı hemde klima açıkken fan çalışırsa aracın kamyon gibi çalışır neden sorun ediyorsunki

fanın calısması iyi bir durum hardcat in dedıgı gıbı havaların sıcak olmasından devamlı devreye girmesi olağan bir durum ,, benim aracımda da oluyor , farların azalmasıda gene iyi benimkinde bazen akü yetmıyor yolda giderken stop ettiği bile oluyor...

aracımın harareti normal, fanın devreye girmesi sıcaklığın yükselmesinden değil yani. bizim araçlarda ayrıca klima fanı yok sanırım. motor fanını kullanıyor. sıkıntı yapmamın sebebi ise fanın arızalmasından korktuğum için.

yok fan arızalanmazda akünüz bitme durumuna gelebilir V kayısınızla akünüzü örçtürün sonra sıkıntı yaratmasın ki eğer suphelenıyorsanız ...

klima açıkken fan çalışır zaten bi sıkıntı yok

klimayı açtığın anda klima fanı devreye girer yoksa nasıl soğutsun

önceden hiç dikkatimi çekmedi bu durum. klima fanı zaten yok alette. radyatör fanını kullanıyor. normal diyorsunuz yani. cevaplar için teşekkürler.

olurmu abim 2 adet fan var biri tampon demirinin hemen arkasında dikkatli bakarsan görürsün.klima açıkken motora ek bir yük bindiği için radyatör fanıda sık açar durum normal

Geri